![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1541 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Ja chyba jechałem z tej instrukcji:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1542 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Dzięki.
Udało się aktywować, głównie dzięki pomocy kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez majtol88 ; 17-11-2019 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#1543 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Focus mkII
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Znajdzie się jakiś czarodziej z Krakowa i okolic, który aktywuje mi tempomat (odpłatnie)?
|
|
|
|
|
|
#1544 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mieczysław
Model: focus
Silnik: 2.0
|
Mam zamontowany tempomat z sterowaniem w manetce radia. Od pewnego czasu zastanawiam się nad wymiana kierownicy na skórzaną z tempomatem Przeglądając pewien chiński portal natrafiłem na przyciski podobne do fabrycznych i montowane tak jak oryginał. Nie są tak spasowane jak fabryczne, ale nie wymaga to wymiany kierownicy. Czy ktoś z forum montował już to rozwiązanie w swoich autach?
|
|
|
|
|
|
#1545 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Był taki cud już kiedyś opisywany.
Klawiatura nie trzyma się zbyt mocno i wygląda to dziwnie. Co Cię powstrzymuje przed wymianą kierownicy? Przywiązanie do trójramiennej? |
|
|
|
|
|
#1546 |
|
|
Tak też myślałem, nie wygląda to za dobrze. Kierownice mam 4 ramienną i nie mam z tym problemu. Zmianę planuję na wiosnę i jestem na etapie poszukiwania kierownicy w dobrym stanie w okolicy Łodzi, dobrze by było obejrzeć jej stan przed zakupem. Sporo jest powycieranych a nie chcę zaczynać od renowacji. Jak nic nie znajdę poszukam dalej od domu.
|
|
|
|
|
|
#1547 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
A powiedz czy aż tak bardzo przeszkadzają ci te w manetce radia ? Przy 3 ramiennej kierownicy to chyba dobre rozwiązanie a moim zdaniem taka kierownica jest ładniejsza niż moja 4 ramienna ale taką mam w skórze z fabryki więc z nią żyję i jedynie dam ją do renowacji przy okazji wraz z gałką biegów bo trochę widać po nich ząb czasu
|
|
|
|
|
|
#1548 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Napisał przecież że ma 4-ramienną.
Ja tam od zawsze mam taką i nie mogę patrzeć na trójramienne w Focusie. Ale to moje zdanie. |
|
|
|
|
|
#1549 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Z opisu wydaje się ze kolega ma 4 ramienna bez tempomatu, dlatego ma tempomat w pilocie. Chciałby mieć tempomat przy kierownicy, ale nie chce zmieniać swojej bo ma w dobrym stanie. Przynajmniej ja tak to rozumiem.
|
|
|
|
|
|
#1550 |
|
|
Auto kupiłem już z tempomatem w pilocie. Jestem po domontowaniu modułu bluetooth i teraz aby działało voice control czeka mnie albo wymiana pilota na nowy od kolegi z forum albo od razu wymiana kierownicy na skórę i zwykłego pilota z voice. W tej chwili kierownica jest gumowa i już zaczyna się wycierać więc warto ją przy okazji wymienić.
|
|
|
|