Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-02-2018, 12:49   #1551
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIOFO A119S ... widzi w nocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2018, 14:28   #1552
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] kilka stron wcześniej wrzucałem nagrania z testów tej kamerki.
Może w tej "cenie" nie znajdzie się nic lepszego ale nie jest to kamera którą można by polecać każdemu. Ma swoje minusy
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2018, 18:01   #1553
maroD
ford::average

Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mio 358 z którą porównywałeś kosztuje przynajmniej x2 tyle, więc mogą być zauważalne różnice. Jeśli miałbym tyle dokładać to kupiłbym tak samo jak dla siebie A119(S), ale ojciec nie chciał tyle wydawać no i kupiłem YI. Jak przyjdzie to potestuje obie.
btw. jakim programem łączyłeś nagrania i jak je synchronizowałeś?
maroD jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2018, 21:30   #1554
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał adamdiver Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam przyciemnianą szybę z tyłu więc raczej kamerka na tyle się nie spisze, chyba że się mylę ?
Ja tez mam przyciemnianą z tylu i dla tego Doda nie ma różnicy czy to dzień czy noc, czy szyba przy Irki ona czy nie, nagrywa pięknie. Mało czasu mam ale postaram się coś wrzucić z prZedniej i tylnej kamery.
Stary 14-02-2018, 21:36   #1555
koval1980
ford::advanced

Imię: Radzio
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007/2008

Cytat:
Napisał jankowalski973 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem Prestigio 515 - tragedia, umarł po kilku miesiącach,oddałem. XBLITZ GO - beznadziejny serwis, po 6 naprawach zwróciłem. Obecnie Mio c335 - od roku bezawaryjna.
Dzięki, bo się nagrzałem. 👍 Chyba odpuszczę na razie temat dopóki nie będzie mi szkoda 500zł na Viofo+SD
koval1980 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2018, 22:21   #1556
maroD
ford::average

Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał koval1980 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, bo się nagrzałem. �� Chyba odpuszczę na razie temat dopóki nie będzie mi szkoda 500zł na Viofo+SD
przy zakupie viofo A119(S)-G z chin + karta w PL na jakiejś promce spokojnie zmieścisz się w 400 zł

ja za A119S-G zapłaciłem ostatecznie 266,91 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez maroD ; 14-02-2018 o 22:24
maroD jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2018, 09:53   #1557
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał koval1980 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..dopóki nie będzie mi szkoda 500zł na Viofo+SD
aktualnie dostępne jest VIOFO A119 V2 za 255zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2018-02-15.jpg (12.4 KB, 123 wyświetleń)

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2018, 10:57   #1558
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a widziałeś że porównywałem też z NextBase?
Zwróciłeś uwagę, że Mio358 ma już przynajmniej z 4-5 lat?
I stąd pisałem, że mimo że mamy do czynienia z nową konstrukcją, czy też poprawioną technologią w YI, to jest ona wciąż tanią kamerką z niestety kiepską jakością.

I proszę odrzuć kwestię "ceny" na chwilę, bo wspominałem i wiele stron wcześniej, że za tą cenę jest naprawdę dobrze i nawet teraz, w moim poprzednim poście napisałem, że w tej cenie raczej nie znajdziesz nic lepszego.

Chodzi mi tylko i wyłącznie kwestię, że z braku laku można ją kupić i jest fajnym sprzętem, jednak jeśli swoją "wysłużoną" kamerę zamieniłem na YI, po czym wstawiłem z powrotem kilkuletnią kamerę Mio z powrotem na front auta, no to może nie jestem jakimś guru, ale YI bym po prostu nie polecał. Ona spokojnie się sprawdzi, żeby było widać przebieg "zdarzenia". To tak. YI nadaje się świetnie. Jednak, ostrość i jakość kolorów pozostawia sporo do życzenia. Próba odczytania tablic pojazdu z jakiejś odległości kończy się zazwyczaj porażką, nawet próbując w obróbce podciągnąć kontrasty i obniżyć szumy itp.
Ja tylko mówię, że nie jest to kamera którą bym raczej polecał.
W tej cenie (jeśli mówimy o cenie) - to tak - jest to fajny sprzęt, jednak zdecydowanie wolałbym dorzucić i kupić coś lepszego.
Nawet jak wyżej podrzucił kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] : A119 za 255 zł.
Ja wiem - 155 zł a 255 zł to jest różnica.
I zawsze wszystko kwestia wymagań użytkownika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niektórzy uznają YI za cud nad cudami i że nic więcej nie potrzebują do szczęścia.
Ja niestety należę do tych bardziej wymagających (i tak denerwuję mnie że w Mio 358 nie mam Wifi, ale w tamtych czasach po prostu tego w kamerkach/rejestratorach nie było)

Mam nadzieję że tym razem wytłumaczyłem dokładniej o co mi chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja pracuję w Sony Vegas (potężny kombajn który może być za skomplikowany do normalnej codziennej pracy).
Kilka dni temu nawet rozdawali za darmo licencje do Vegas Studio który do podstaw spokojnie wystarczał ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2018, 12:00   #1559
adamdiver
ford::beginner

Imię: Adam
Model: S-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tez mam przyciemnianą z tylu i dla tego Doda nie ma różnicy czy to dzień czy noc, czy szyba przy Irki ona czy nie, nagrywa pięknie. Mało czasu mam ale postaram się coś wrzucić z prZedniej i tylnej kamery.
A to ciekawe, w takim razie czekam na nagranie ;-)
Dzięki za info.
adamdiver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2018, 21:40   #1560
koval1980
ford::advanced

Imię: Radzio
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007/2008

Cytat:
Napisał Rob^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aktualnie dostępne jest VIOFO A119 V2 za 255zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, muszę żonie pokazać.
koval1980 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania