Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-08-2016, 21:58   #151
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Czym się różni silnik 1.6 TDCI 95 KM od 1.6 TDCI 115 KM?

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] poczytaj może tu znajdziesz odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 18-08-2016, 09:30   #152
jas33
ford::average

Imię: jas
Model: ford c max
Silnik: diesel
Rocznik: 2011

a wiec ja po zmianie oprogramowania przetestowałem autko w trasie do Chorwacji , komplet 4 osob , pełny bagaznik i klima . Jadac zgodnie z przepisamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. srednia wyszła mi 5,8 litra wiec jestem bardzo zadowolony
a co najwazniejsze rok wczesniej jechalem tą samą trasa ze slabszym silnikiem
spalanie podobne ale musialem czesto machac lewarkiem zmiany biegów a teraz 6 bieg i autko wyprzedza gdzie chce

TEDI jeszcze raz dziekiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jas33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2016, 21:45   #153
kryzys78
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2013

Ja swojego Focusa kupiłem miesiąc temu oczywiście z silnikiem 95KM i od razu czułem że na taką budę te 95KM to trochę za mało. Mimo fajnej pracy silnika brakowało mu troszkę mocy bo jednak 1400kg w wersji kombi robi swoje. Trafiwszy na to forum znalazłem info że można w tym silniku zrobić upgrade silnika i zwiększyć jego moc o 20KM. Długo się nie zastanawiając skontaktowałem się z kolegą Krystianen z Poznania i bez zbędnego czekania zaprosił mnie do siebie celem aktualizacji softu. I co?

Ano cała zabawa trwała około 1 godzinki. Krystianen oprócz zmiany softu na 115KM włączył mi w gratisie czujnik ciśnienia w oponach, autoryglowanie zamków po ruszeniu auta oraz asystenta ruszania pod górkę. Niestety z uwagi na podstawowy model mojej foczki więcej zrobić się nie dało ale i tak jestem mega zadowolony :-)

Co do wrażeń już powrotna droga z Poznania dała mi odpowiedź że warto było zrobić te sto kilkadziesiąt kilometrów. Auto zmieniło się nie do poznania. Praktycznie cały czas jechałem używając tylko 5 i 6 biegu a i tak mogłem spokojnie wyprzedzać inne auta na drodze! Wczesniej na 5-6 biegu mogłem tylko walczyć o niższe spalanie auta. Teraz się to zmieniło. Na S3 przetestowałem auto i okazało się że 195km/h spokojnie jest możliwe. Czuję że i 200km/h jest teraz mozliwe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co jeszcze- wcześniej na postoju na biegu jałowym czuć było drżenie kierownicy- teraz ten objaw ustał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Więcej po 2 dniach nie jestem w stanie powiedzieć, ale jedyne co moge napisać to to, że jeśli ktoś się waha z decyzją niech szybko dokona upgrade swojej foczki a banan z pysiaka mu nie zejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

I na koniec - kolega Krystianen - mega spoko koleś, pośmialiśmy się, pogadaliśmy i nawet nie wiem kiedy godzinka nam minęła a auto było gotowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pełna profeska. POLECAM!!!
kryzys78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2016, 23:14   #154
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał kryzys78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
eśli ktoś się waha z decyzją niech szybko dokona upgrade swojej foczki a banan z pysiaka mu nie zejdzie
No i super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . A wielu kolegów nie wierzy w te czary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-09-2016, 19:09   #155
krystianen
FCP member

Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał kryzys78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Praktycznie cały czas jechałem używając tylko 5 i 6 biegu a i tak mogłem spokojnie wyprzedzać inne auta na drodze! Wczesniej na 5-6 biegu mogłem tylko walczyć o niższe spalanie auta. Teraz się to zmieniło. Na S3 przetestowałem auto i okazało się że 195km/h spokojnie jest możliwe. Czuję że i 200km/h jest teraz mozliwe Co jeszcze- wcześniej na postoju na biegu jałowym czuć było drżenie kierownicy- teraz ten objaw ustał .
zmiana 95-115 powoduje w duzej mierze zwiększenie elastycznosci silnika na wyzszych biegach.

609 535 500 | krystian@fordplus.pl
krystianen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2016, 00:03   #156
razze

Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2012

Cześć!

W moim pierwszym poście na tym forum wystrzelę z radością i entuzjazmem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również chciałbym podzielić się swoimi wrażeniami z aktualizacji z 95 na 115 KM u kolegi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Nic dodać nic ująć, podpisuję się pod wszystkim co pisali koledzy wcześniej - auto wreszcie jedzie tak jakbyśmy się tego spodziewali po turbodoładowanym dieslu. Silnik zyskał na elastyczności, nareszcie czuć, że pod maską jest moc, która pozwala na swobodne wyprzedzanie bez czajenia się i zbędnych redukcji. Te 20 KM naprawdę robi różnicę i każdemu polecam ten upgrade softu i odkopanie się z mułu. Ja jestem zachwycony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do kolegi Krystiana - super podejście, bez pośpiechu, pomoc w przyuczeniu wtrysków podczas jazdy próbnej, dzielenie się wiedzą i oczywiście aktywowanie kilku bonusów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczerze polecam i myślę, że sam jeszcze odwiedzę.
razze jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2016, 10:01   #157
misiek_z11

Imię: Michał
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał razze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć!

W moim pierwszym poście na tym forum wystrzelę z radością i entuzjazmem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również chciałbym podzielić się swoimi wrażeniami z aktualizacji z 95 na 115 KM u kolegi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Nic dodać nic ująć, podpisuję się pod wszystkim co pisali koledzy wcześniej - auto wreszcie jedzie tak jakbyśmy się tego spodziewali po turbodoładowanym dieslu. Silnik zyskał na elastyczności, nareszcie czuć, że pod maską jest moc, która pozwala na swobodne wyprzedzanie bez czajenia się i zbędnych redukcji. Te 20 KM naprawdę robi różnicę i każdemu polecam ten upgrade softu i odkopanie się z mułu. Ja jestem zachwycony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do kolegi Krystiana - super podejście, bez pośpiechu, pomoc w przyuczeniu wtrysków podczas jazdy próbnej, dzielenie się wiedzą i oczywiście aktywowanie kilku bonusów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczerze polecam i myślę, że sam jeszcze odwiedzę.
Też odwiedziłem kolegę Kristianena około 3 tygodni temu. Odczucia mam dokładnie takie same jak kolega razze. Gorąco polecam!

PS: Jedyne co to mam trochę wyższe zużycie ok 6l, wczesniej to było 5,6, ale zapewne wynika to z faktu że obecnie auto aż rwie się do jazdy i zachęca do mocniejszego wciśnięcia pedału gazu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
misiek_z11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2016, 10:31   #158
drk001
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 TDCI 90 KM
Rocznik: 2011

Czy dwumas szybciej się zużywa po podniesieniu mocy?
drk001 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2016, 12:58   #159
senatorusa
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Opel Astra V
Silnik: 1.6 diesel 110KM
Rocznik: 2016 i 2019

Cytat:
Napisał drk001 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy dwumas szybciej się zużywa po podniesieniu mocy?
cześć, przejechałem Focusem łącznie 191 tys km, w tym po upgrade 95/115 ponad 150 tys km, .
Nic się nie zużywa wcześniej. Auto normalnie użytkowane.
Z jedynych napraw to tylko według Etis rozrząd i pompa po 180 tys.
Stary 20-09-2016, 13:21   #160
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał senatorusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z jedynych napraw to tylko według Etis rozrząd i pompa po 180 tys.
WYMIANA rozrządu to eksploatacja a nie NAPRAWA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps.
daj się przejechać Asterką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania