![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#151 |
|
|
podaję screen z microcat-a , no comment
|
|
|
|
#152 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-05-2008
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
@docento dzięki nie pocieszyłeś mnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To do czego służy ta nokia ....ma dokładnie taki sam kształt jak na zapodanym przez Ciebie rysunku....@vtec..jak zdejmiesz osłonkę przy nogach kierowcy to przy dywaniku pod spodem jest taka wolna przestrzen ...i tam jest podwieszony ten moduł...na takiej blaszce. Jutro zdejmę jeszcze raz osłonę i postaram sie zrobić komórką fotkę...pewnie nie będzie najwyższej jakośii bo nie moglem go całkiem wyjąć bo podpięty był jakimś kablem z tylu i nie chciałem odpinać bo kiepskie dojście.
Czyli mimo iż mam ten moduł z telefonu lipa? |
|
|
|
|
|
#153 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 16-11-2007
Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż
|
Cytat:
Podaje VIN: Cytat:
Z ciekowsci dopytam kolege docenta, co to bylo jesli wie? Dochodzila do tego tylko jedna zlaczka na podwojnym kabelku 1,5.
|
|
|
|
|
#154 | |
|
|
Cytat:
powinieneś mieć pod podłokietnikiem złącze do bezpośredniego podłączenia telefonu (do tego służy ta nokia , jest to kablowy interface między telem a radiem) Jeśli chcesz mieć BT to wymień ten moduł na taki (4M5T-19G488-AY FINIS:1476159 CENA 866.20 BRUTTO ) a będziesz miał jeszcze głosowe sterowanie sprzętem. do VTEC - nie wiem co tam masz , w każdym razie ja w tym miejscu nie spotkałem jeszcze żadnego modułu . Jeśli to moduł BOSCHA to podaj numer i sprawdzimy |
|
|
|
|
#155 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-06-2008
|
Witam!
Jestem nowy na tym forum może ktos mi pomoże przy aktualizacji DENSO stało się najgorsze CZARNY EKRAN co dalej robić? |
|
|
|
|
|
#156 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-09-2007
|
Cytat:
na 7 stronie masz wszystko |
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
|
@docento jak dla mnie zasługujesz co najmniej na @magistro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc i wszechstronna wiedzę...Powinieneś szkolić pracowników FORDA za gruba kasę. W Szczecinie nikt sie nie zna na denso, a jakoś nie satysfakcjonują mnie tłumaczenia ze nie mieli z tego szkolenia.Nie znalazłem pod podłokietnikiem żadnego miejsca pod podłączenie telefonu....co mogę w mojej sytuacji zrobić by najmniejszym kosztem zadziałał mi głośnomówiący.....skoro mam już ten moduł to może mogę jakoś podłączyć moja N70.
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
|
najśmieszniejsze jest to że ja jestem pracownikiem serwisu FORD (w Białymstoku) , tyle że ja uwielbiam te pracę a inni nie , oto cały sekret .
Skoro nie masz gniazda na telefon należałoby podważyć część konsoli (tę z popielniczka ) i sprawdzić czy pod spodem nie ma takiego złącza . jesli możesz to zrób fotę wtyczki tego modułu (chodzi o ilość nóg w złączu , ford czasami lubi robić niespodzianki ) ,a doradzając na odległość nie chcę nikogo wpuścić w maliny . |
|
|
|
#159 | |
|
|
Cytat:
Postaram sie później wymontować ten moduł nokii i zrobię zdjęcia to i @vtec sie ucieszy.... |
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
|
poprawka ! złącze do uchwytu (o ile jest ) powinno być w miejscu nr 5 , kształt jak na rys. poprzednim
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|