![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#151 | |
|
|
post wysłany przez gondoljerzy.
Cytat:
|
|
|
|
#152 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Co chciałes przez to powiedzieć?
|
|
|
|
|
#153 |
|
|
Były dwa posty. Jeden pod koniec strony, a drugi na początku . Myślałem, ze przez pomyłke wysłałeś dwa razy ten sam post, wiec jeden usunąłem. Niestety znikneły oba.
Dlatego wpisałem Twój post w takiej formie jak widać. Sorry, działanie było nieswiadome, dlatego lepiej tak niz wcale. ps. mozesz wkleic swoja wypowiedź do postu wyżej, a ja juz usune te zbedne i bedzie OK |
|
|
#154 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
Ja nadal jestem zania że dla BLOS-a nie ma różnicy czy masz przepływomierz czy nie - natomiast dziwi mnie niezmiernie fakkt rozpiłowania przez Ciebie palnika - po co ? do 2.0 silnika ?? u mnie do 2.9 nie było potrzeby więc wydaje mi się że go poprostu sam na wlasne życzenie przelewasz gazem i stąd za wysokie spalanie.
|
|
|
|
|
#155 |
|
|
Po co rozpiłowywałem? Dla jasności powtórzę: mam monitor sondy lambda i widzę na własne oczy jakie spaliny idą w wydech. Po zamontowaniu blosa nie tylko że odczyt był zerowy (uboga mieszanka) to silnik wogóle nie miał mocy. Odkręciłem regulację na blosie na maksa - od biedy dało się jechać. Zwiększyłem ciśnienie parownika - pojawiły się jakies odczyty z lambdy przy malutkich obciążeniach i malutkich uchyleniach przepustnicy. Dopiero po solidnym rozpiłowaniu mogę w miarę sensownie poruszać się wozem.
Szkoda, że wciąż nikt nie chce zajrzeć do swojego blosa i pomierzyć rozmiarów szczeliny. Wtedy wiedziałbym czym się ewentualnie różni (lub nie) mój blos. Szkoda, że nie ma skąd wziąć charakterystyk parowników... itd. |
|
|
|
|
#156 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
w manualu pisza że blos wychodzi ze SLIT D ( a to jakby wzmocniona wersja o większym wycięciu ) może Ty masz jakiś archaiczny model.
|
|
|
|
|
#157 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
W tej chwili nie mam sprzętu (czekam na Włochów) ale obiecuję uroczyście, że jak tylko przyjadą to wybebeszę gwizdek, porobię wzdęcia, pomierzę V-wycięcie i to wszystko tu wrzucę.
Wybacz intymne pytanie - w jakim stanie masz parownik? Aha - jeszcze ad Cossie - powtórzę, że od bardzo długiego czasu są w sprzedaży tylko dwa modele BLOSa - jeden manualny (bohater tego wątku) z końcówką nru części ....7700 0021, sprzedawany tu i ówdzie, w tym na Allegro, który można montować w silnikach z przepływomierzami klapowymi (oraz wszystkich innych), oraz drugi o takim samym korpusie (i chyba tyż gwizdku) tyle, że w nim zamiast śruby regulacyjnej jest motorek, u motorka dynda komputerek i w ogóle czary mary w Doom'a można pograć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tego nie chcemy i o nim nie rozmawiamy. Nie wiem, czy ten temat desygnowania/niedesygnowania pod silniki z przepływkami nie wziął się przypadkiem z niedoróbek translacyjnych - włoski>angielski>polski. Mogę opublikować skan instrukcji gdyby ktos ew. potrzebował, w necie wisi podręcznik o BLOS'ach - przeanalizuj tekst pod tym kątem.
|
|
#158 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-09-2005
|
Witam, jako że jestem nowym użytkownikiem , proszę o wyrozumiałośćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wogóle to nie jestem nawet posiadaczem samochodu marki fordGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale.,...jest to pierwsze forum na któym spotkałem się z tym tematem...MOje doświadczenia z gazowniami są poprostu tragiczne : minęło ponad pół roku zanim udało się dostroić w miarę instalacje w moim samochodziku... Odwiedziłem 4-ry warsztaty , wykonałęm dziesiątki telefonów i ... każdy "fachowiec" twierdził co innego (i tak wszyscy byli w błędzie). Sprawa tyczyła się miksera ... Jak w orginale samochodzik miał dopływ powietrza na benzynce gdzie w otwór wchodziła cała dłoń, tak po za instalowaniu instalacji gazowej otwór zmniejszył się...kilkukrotnie!! i gośćie twierdzili żę "tak ma być , tak się robi" gdy pytałem o miksery z większąśrednicą : "do tych silników takie się stosuje"...i basta....dopiero sam zamóiłem odpowiedni mikser w POZNANIU! i założyłem ze znajomym mechanikiem..wtedy samochodzik zaczął w miarę normalnie jeździć....ale to nadal nie toGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dlatego bardzo zainteresował mnie temat rzucony powyżej...jeżeli jest to sposó sprawdzony i nadaje się do mojej furki ( 2,3 , 5-cio cylindrowy , mechaniczny wielopunktowy wtrysk paliwa) to bardzo proszę o namiar na zakład któy jest to w stanie zrobić od a do z. najlepiej w Krakowie...mam już oprostu dosyć jeżdzenia , dopytywania się itd... jeżeli ktoś założył już ten wynalazek u siebie , niech poda adres zakładu... z góy dziekuje i pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#159 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
|
|
|
|
|
#160 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
12MX77000001 Systeme Blos 12MX77000002 Systeme Blos with Vacuum automatic opening 12MX77000021 Systeme Blos for car with a bladed flow meter 12MX77000022 Systeme Blos with vacuum aut. op. for cars with a bladed flow m. Flow meter to miernik przepływu czyli przepływomierz, a blade ma sporo znaczeń: ostrze, blat, łopatka, lemiesz, klinga. Z tego, z totalnie ubogiej mieszanki na dzień dobry i z wyróżnienia od zwykłego blosa (...001) wziął się pomysł na klapkowca (...021). |
|||
|
|