![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#151 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-03-2010
Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
![]()
chce jeszcze dodac ze podczas jazdy tez mi sie silnik nieprzegrzewa temperatura jest ciagle taka sama a obiegu na chłodnicy niema i chłodnica jest zimna .spuszczałem juz płyn i zalewałem od nowa ale niewiem czy jest zapowietrzony czy termostat jest zepsuty pomuzcie mi rozwiazac ten problem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-08-2009
Model: focus
Silnik: 1,6 zetec
Rocznik: 2000
|
![]()
witam ,podejrzewam że masz padniety termostat i dlatego silnik nieumi sie zagrzać bo masz cały czas obieg otwarty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
![]() Zarejestrowany: 27-01-2010
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1,6
|
![]()
--------------------------------------------------------------------------------
Mam problem z temperaturą . Na postoju jest wszystko ok. a podczas jazdy w trasie skazówka skacze na czerwone pole i włącza się lampka z wykrzyknikiem a później awaryjna silnika. Chłodnica jest zimna a wentylatory chodzą . Wymieniłem termostat już 2 razy, czujnik temp. ale podróbę, odpowietrzałem i nic . Proszę napiszcie mi jaka jest temeratura w trybie serwisowym rano na zimnym silniku. U mnie przy temp.powietrza 0 stopni zegar wyświetla na zimnym silniku w pierwszej poz. -19c a w drugiej 29C. Czy tak ma być czy jest źle. Chce porównać z Waszymi focusami . Z góry bardzo Ci dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
|
![]() Cytat:
Bo nie rozumiem . To raz . A dwa - Focus nie wymaga odpowietrzania po wymianie płynu chłodniczego na nowy - dzieje się to samoistnie . Trzy - jeżeli chłodnica po zagrzaniu silnika pozostaje zimna - winien jest termostat . Cudów nie ma . Może go odwrotnie wkładasz ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
|
![]()
Po pierwsze to Ty masz silnik 2.0 i skąd możesz wiedzieć o 1.6.
W trybie serwisowym na zegarze deski rozdzielczej tam gdzie jest licznik przebiegu wyświetlane sa dane z komputera , między innymi temperatura. Dlatego chciałem żeby mi ktoś napisał jaka jest w jego focusie 1.6 na zimnym silniku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
|
![]()
Witam dzisiaj mierzyłem miernikiem laserowym i temperatura silnika wachała sie w okolicach 16 stopni a na wyświetlaczu było -1,to w aucie u sąsiada ten sam silnik ,a w moim który mam troche poczarowane pokazywał -7 a temp silnika była 6 stopni a co mam porobione przeczytasz w postach niżej,też miałem z tym problem i niewiedziałem co jest wymieniłem czujnik temp,termostat,płyn i nic wentylatory dalej chodziły w czasie jazdy dałem rezystor na przewodzie czujnika i jak narazie jest oki,mierzyłem go dzisiaj przy zagrzanym silniku pokazywał tyle samo miernik i czujnik około 89stopni
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
|
![]()
napisz mi gdzie mogę kupić taki miernik bo w Nowym Sączu nikt chyba nie ma miernika laserowego. Ja dzisiaj przy temperaturze powietrza rano ok 2 c miałem na wyświetlaczu -19c a wnastępnej pozycji 29c. Nie wiem dlaczego są podawane dwie temperatury jak jest jeden czujnik.
Dzięki za odpowiedź i proszę o informację odnośnie tego miernika, czy on jest dokładny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
|
![]()
też myślałem że korek ale wymieniłem na nowy oryginalny i dalej to samo.
Poszukam tego miernika. Napisz jak wiesz jak on sprawdzał tą temperature tym miernikiem tj. czy zdalszej odległości czy w miejscu gdzie wkręcony jest czujnik. Pozdrawiam i dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
![]()
Ten miernik to pirometr. Raczej doga zabawka i szkoda kasy na jednorazowy pomiar. Lepiej poszukaj multimetru z sondą temperatury na kablu. Koszt od 40-60 zł, a pożytek będziesz miał o wiele większy.
![]() |
|
|
|