Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-12-2010, 14:13   #1601
jazzmattazz
ford::beginner

Model: Smax
Silnik: 2.0 EB powered by mayak
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Myślę, że 400Nm przekroczysz spokojniutko ... przy swoich 164 KM mam już ponad 400 (dokładnie 401Nm) a drugi program 172 KM i 414 Nm

jazzmattazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2010, 14:52   #1602
Snajper_881

Cytat:
Zastanawiam się teraz nad modyfikacjami. IC, Turbina(hybryda), Wydech i na końcu wtryski od 2,2 TDCi jak te obecne się wysypią, no i na pewno chip. Cel 200 KM i ponad 400 Nm. Na razie to tylko plan kroczek po kroczku będę go realizować.
Co sądzicie?
Chcę zrobić dokładnie to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czekam na wiosnę... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można jeszcze założyć EGR BYPASS i stożkowy filtr powietrza, z tym, że ja ani jednego, ani drugiego nie chce. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-12-2010, 04:06   #1603
wilhelm
ford::advanced

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał zabut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Turbina(hybryda)
powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał zabut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cel 200 KM
powodzenia drugi raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
wtryski od 2,2 TDCi
a może z transita 2.4?
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-12-2010, 11:42   #1604
zabut
ford::average

Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130 KM
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a może z transita 2.4?
A o tym nie słyszałem.
Stary 24-12-2010, 15:38   #1605
Karlito
ford::advanced

Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002

Jak robiłem chipsa to dostałem prostą opcje, jak chce to sie zrobi i 180-190 koni tylko czy mam ochotę za 5tyś km wymieniać 2mase.
Jak mi nowa się kiedyś rozleci to wstawiam lite kolo z transita i jadę na poprawkę.
Stary 24-12-2010, 16:02   #1606
zabut
ford::average

Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130 KM
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał Karlito Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak robiłem chipsa to dostałem prostą opcje, jak chce to sie zrobi i 180-190 koni tylko czy mam ochotę za 5tyś km wymieniać 2mase.
Jak mi nowa się kiedyś rozleci to wstawiam lite kolo z transita i jadę na poprawkę.
No dokładnie tak jest też plan u mnie, tylko najpierw musi się rozlecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-12-2010, 16:08   #1607
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
No dokładnie tak jest też plan u mnie, tylko najpierw musi się rozlecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...heh...wyciskałem z mojego MK3 ile wlazło...i przejechał 180tkm(zanim ktoś go rozbił) ...z tego 150tkm na chipsie, a wszystkie podzespoły przeżyły w nienagannym stanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-12-2010, 16:47   #1608
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał Karlito Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwumasie szkodzi przede wszystkim duży moment osiągany gwałtownie na niskich obrotach, a nie moc maksymalna.

Jeśli komuś zależy na wytrzymałości sprzęgła i dwumasy to powinien starać się uzyskać możliwie płaski przebieg momentu, bez jakichś górek na niskich obrotach, co przy okazji pozwoli zwykle uzyskać wyższą moc. Jest to też korzystne z punktu widzenia osiągów podczas sportowej jazdy, jedyny "minus" jest taki, ze nie będzie można się pochwalić ilością "niutufff".
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-12-2010, 17:20   #1609
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

..tjaa..ale uzyskanie takich efektów w Fordzie...na ori osprzęcie jest raczej trudne...to nie vag-i w których bez większych wysiłków można dowalić ?120...150Nm które szybko wykończą sprzęgło..standardowe ok. 360...400Nm jest w MK3 115..130konnych bezpieczne...można zdjąć z dołu...aby kreska była "ładniejsza"...ale tracimy wtedy moment dla najczęściej używany zakres obrotów do jazdy "codziennej"...a większość naszych autek to nie "wyścigówki"..z kolei nadmuchać więcej górą niema czymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-12-2010, 23:11   #1610
Snajper_881

Dwumasa padnie po CHIPIE?? Chyba jakbym strzelał ze sprzęgła...
Pierwsze wg. mnie co może paść, to wtryski i pompa....
Jedyne auto jakie się zajechało po CHIPIE które znam to....o ironio VW GOLF TDi....ale tu się chyba niema co dziwić.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
chip , chiptuning , hamownia , tuning

Zasady postowania