![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1661 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2021
Model: Focus
Silnik: 1.8 Flexifuel
Rocznik: 2009
|
No to jestem. Oto zrzuty danych.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na początku zaznaczyłem w drugiej karcie zły ESU i wywaliło mi "awaria silnika". Za drugim razem też jest zaznaczony zły (ESU131 zamiast ESU411) ale pobranie danych się powiodło Ostatnio edytowane przez SirGorg ; 19-08-2021 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#1662 |
|
|
Bardzo pięknie dziękuję za szczegółową instrukcję.
Niestety aktualnie opony to 15", więc wpis jest OK. Kabel śmiga na USB3.0 domyślnie 2Mbps - nic nie musiałem przestawiać. Laptop pod obciążeniem wytrzymuje jakieś 5h, jemu nie będzie potrzebny prąd, ale furmankę podłączę pod prostownik. Na wyłączenie zbędnych odbiorników też wpadłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. włącznie z lampką sufitową (oświetlenia nóg nie da się wyłączyć). Przy pliku 7M51VJ nie ma dopisku "Europe", może bezpieczniej zassać stopień niższy? A co z kartami GEM i HEC? Tam tylko zaznaczyć odpowiednie opcje i wysłać do samochodu? (czyli najpierw read from GEM/HEC, zaznaczyć i write to GEM/HEC) |
|
|
|
|
|
#1663 |
|
|
Poszło. Ale nie bez stanu przedzawałowego. Przy pierwszej próbie wgrywania ROMu wysypał się jakiś błąd na samym początku i wszystko padło. Zrestartowałem wszystko i za drugim razem ROM wlazł. Odczyt trwał 7 minet, ładowanie 12 minet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tempomat hula, aż miło. Przy okazji skasowałem brzęczyk pasa, zmieniłem sekwencję pracy kierunkowskazów (mam dynamiczne). Miodzio. Teraz jeszcze montaż nagrzewnicy PTC, schowek w deskę "pa russki", projektory w drzwi i zrobiłem, co chciałem.
Jedna rzecz mnie tylko niepokoi - na pierwszej przejażdżce próbnej średnie zużycie paliwa skoczyło z 9l na 15l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze raz bardzo dziękuję. W rewanżu chciałbym zaproponować pomoc - wydruki 3D, cięcie laserem - jeśli coś potrzebne. |
|
|
|
|
|
#1664 |
|
|
Tutaj:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmienia się czas świecenia i wyłączenia kierunkowskazu. Przy normalnym ustawieniu świeci krócej niż nie świeci i dynamiczne mi się "miotały". Wydłużyłem świecenie do 500ms. Schowek tzw. na rękawiczki, ten, co ma Ghia. A jak zaktualizować oprogramowanie zegarów? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1665 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2014
Model: Focus mk2 FL
Silnik: 1.8 TDCI
|
Panowie i Panie czy dobrze przeczytałem że w 1.8 TDCI w FF mk2 FL wystarczy "zaptaszkować" tempomat w GEM i HEC przy pomocy FORSCAN?
|
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1668 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Śledząc ostatnie posty (bez ładu i składu, w różnych tematach) kolegi
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zwracam uwagę, że zabawy najprawdopodobniej będą odbywały się "po kosztach", czyli najtańszym kablem elm327 (bez przełącznika) i bez większego zgłębienia tematów.
A to oznacza tylko kłopoty. |
|
|
|
|
|
#1669 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2014
Model: Focus mk2 FL
Silnik: 1.8 TDCI
|
Błąd, STN1170.
Widziałem że FORSCAN też ma opcję aktywacji tempomatu (Pytanie czy działa poprawnie). Graty w aucie są- pozostaje aktywacja. Ostatnio edytowane przez SRS ; 16-01-2022 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Nie cytuj całych postów, zwłaszcza gdy odpowiadasz bezpośrednio na nie.
Gdyby nie wpisy w innych tematach nie byłoby mojego postu Cytat:
Kabel jak najbardziej jest do tego przystosowany i Elmconfig jest wręcz wskazany do takich zmian. |
|
|
|
|