Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Fotorelacje z napraw
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-01-2020, 10:15   #161
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: [MODERNIZACJA] Focus MK2 Wymiana zegarów na polift + aktualizacja ROM

w elmconfigu jest na to opcja pod pozycja ze zmiana przebiegu

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo masz manetkę do sterowania menu?
musi ją miec skoro
Cytat:
Napisał iikar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W starym liczniku można było zrobić to z pozycjo menu samych zegarów
]

Ostatnio edytowane przez Antej ; 11-01-2020 o 10:18
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2020, 15:40   #162
iikar
ford::amateur

Model: Focus mk 2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: [MODERNIZACJA] Focus MK2 Wymiana zegarów na polift + aktualizacja ROM

Ok, dzięki. Jak będę w domu spróbuję odszukać tej opcji

Jednak nie można zmienić wyświetlanego w milach przebiegu całkowitego na km. Domyślam się, że wgranie odpowiedniego rom'u powinno załatwić sprawę i tu pytanie, jaki sprawdzony rom polecacie do poliftowych zegarów ?

Ostatnio edytowane przez iikar ; 13-01-2020 o 09:52
iikar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2020, 23:26   #163
murczyk
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Focus ST
Silnik: 2.5
Rocznik: 2006

Mozna wgrać aktualizacje rom viakenem v4 stn2120? sprawdziłem wszystkie ustawienia zgodnie z postem #24 i za każdym razem mam błąd po wgraniu romu. Samo wgrywanie zajmuje powyżej 10 min.
murczyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2020, 08:02   #164
Antej
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał murczyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
v4 stn2120
to jest źródło problemu o którym co chwilę piszę na forum
Stary 12-02-2020, 20:29   #165
murczyk

Imię: Bartek
Model: Focus ST
Silnik: 2.5
Rocznik: 2006

Okej mam juz v3 viakena, romy sie wgrywają, ale wyświetlacz miedzy zegarami nie chce ożyć ;( nie mam na liscie romu 512, mozna go jakos dograć?
murczyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2020, 20:39   #166
Antej
FORD|AUTHORIZED

To wrzuć coś innego, można tasować dowolnie w górę i w dół.
Chyba że ktoś zrobił mixa i na siłę wgrał coś spoza elmconfiga, lub po prostu wyświetlacz martwy.
Stary 17-02-2020, 12:14   #167
Kashiko

Imię: Jakub
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to jest źródło problemu o którym co chwilę piszę na forum
Witam przymierzam się do zakupu i wymiany zegarow, zakupiłem też kabel iaken ELM327 v4 - Interfejs Vscan STN2120 USB założyłem już z nim. Tempomat czy on sobie nie poradzi z licznikiem ???
Przy okazji mam pytanie posiadam dwa kluczyki jeden scyzoryk z pilotem drugi "zwykły" dam z nimi radę ?
Kashiko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2020, 12:58   #168
Kashiko

Imię: Jakub
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2008

Ok nie powiem żebym się nie zdenerwował Viaken mnie przekonał że v4 jest lepszy od V3 szybszy itd. czym one się różnią ? Czy poza licznikiem też z nim są jakieś problemy w ff MK2 lf 1.6 TDCi ?
Kashiko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2020, 15:00   #169
kovalsky
ford::amateur

Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2009

Witam
Mam Focusa MK2 1.8B FL 2009r zegary też mam po lifcie, mały wyswietlacz ROM 403. Po zamontowaniu gazu i jeżdżeniu na nim wkurza mnie że kilometry na komputerze uciekaja i po pewnym czasie zapala się rezerwa a paliwo jest w zbiorniku. Czy po wgraniu ROMU 512 kilometry będzie zaczytywać tak jak wskazówka pokazuje? Jeszcze kwestia tej temp. Wskazówka pokazuje ok 88 stopni a jak zrobiłem szybko test zegarów (przy rozgrzanym silniku zgasiłem go i włączyłem szybko test) to miała tylko 74 stopnie. Rozumiem że po zmianie ROMU będzie pokazywać rzeczywista temp. Czemu te focusy nie rozgrzewają się tak jak powinno być do 90 stopni?

Przymierzam się do zakupu STN1170 ELM327 v3 MSCAN Ford USB + OTG Micro USB-C

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

to dobry wybór czy polecacie coś innego?
kovalsky jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2020, 15:16   #170
Antej
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał kovalsky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy po wgraniu ROMU 512 kilometry będzie zaczytywać tak jak wskazówka pokazuje?
niekoniecznie
Cytat:
Napisał kovalsky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po zmianie ROMU będzie pokazywać rzeczywista temp.
również niekoniecznie
Czasem się udaje, czasem trzeba pomóc wpisując nie do końca zgodną z autem konfigurację, warto przeczytać cały ten temat.
Cytat:
to dobry wybór czy polecacie coś innego?
i znów warto by przeczytać chociaż ten temat, bo na forum jest o tym pełno.
Odpowiedz

Zasady postowania