Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-01-2023, 15:02   #161
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Ale nie możesz patrzeć tylko Twoimi kategoriami, inny chcą i płacą.
Jeszcze inni kalkulują czy kupić pojazd marki premium z wyposażeniem skrojonym na miarę, czy może bida forda ale jednak ze wszystkim możliwym.
Są też tacy co biorą podstawę twierdząc że do niczego sie im więcej nie przyda.
Sąsiad przesiadł sie z serii 8 na fokusa twierdząc że za miało jeździ by gotówka na ziemi w garazu leżała.
Za upodobaniami i preferencjami nie nadążysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2023, 20:17   #162
Igo_89
ford::beginner

Imię: Igor
Model: S-max
Silnik: Hybryda
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał AstraC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale akurat profil jest taki sam, a wolałbym już dopłacić do foteli AGR, które zdaje się jako jedyne są inne. Ja niestety nie mogłem - bo jak pisałem wchodziło w grę tylko ST-Line którego nie chciałem.
Bo tak w Titanium X:
- AGR nie bo 7 miejsc
- Pełna skóra może, ale ja nie chce pełnej skóry
- Półskóra tylko w ST Line
- No i fotele w Vignale, gdzie dopłata jest bez sensu moim zdaniem, otrzymany zysk za wydaną kasę

Więc nie widziałem sensu szarpać się +13k za ST Line i coś +23k za Vignale.
Vigniale poza skóra, wentylacja i masażami ma jeszcze wszystko wykończone w skórze a to robi robotę. Tak naprawdę jak dodasz pakiet X, który w st line jest droższy dwa razy niż do Vigniale + inne rzeczy to tak naprawdę wersja Vigniale wyjdzie nie wiele droższa więc według mnie wybór jest prosty.
Igo_89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2023, 20:38   #163
amk
ford::average

Model: S-Max Titanium S, S-max II st-line
Silnik: 2.0EB 240KM, 2.5 Hybrid
Rocznik: 2012, 2023

Vignale katalogowo jest droższe o 17k od gołej wersji st-line, licząc z pakietem X różnica i lakierem metallic robi się z ok 10k różnicy. Rzeczywiście już nie tak dużo w stosunku do ceny auta, ale też nie dostajemy aż tak dużo. Jedyne czego mi będzie brakowało w st-line to skórzanej deski, lepsze wyciszenie... może, ale podejrzewam że przy hybrydzie różnica nie jest tak istotna jak przy dieslu. Reszta to kwestia preferencji i wg mnie st-line wypada lepiej.
amk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2023, 21:27   #164
Igo_89
ford::beginner

Imię: Igor
Model: S-max
Silnik: Hybryda
Rocznik: 2023

Cytat:
Vignale katalogowo jest droższe o 17k od gołej wersji st-line, licząc z pakietem X różnica i lakierem metallic robi się z ok 10k różnicy. Rzeczywiście już nie tak dużo w stosunku do ceny auta, ale też nie dostajemy aż tak dużo. Jedyne czego mi będzie brakowało w st-line to skórzanej deski, lepsze wyciszenie... może, ale podejrzewam że przy hybrydzie różnica nie jest tak istotna jak przy dieslu. Reszta to kwestia preferencji i wg mnie st-line wypada lepiej.
Każdy wybiera co mu lepiej pasuje i czym my się będzie lepiej jeździło. Według mnie i to jest tylko moja ocena że do S-Maxa pasuje tylko wersja Vigniale. Ja wybrałem S-Maxa nie dlatego że mam dużą rodzinę bo tak naprawdę ja + żona tylko póki co, ale dlatego że tym autem super się jeździ.
Igo_89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-01-2023, 09:27   #165
AstraC
FCP member

Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał Igo_89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Vigniale poza skóra, wentylacja i masażami ma jeszcze wszystko wykończone w skórze a to robi robotę. Tak naprawdę jak dodasz pakiet X, który w st line jest droższy dwa razy niż do Vigniale + inne rzeczy to tak naprawdę wersja Vigniale wyjdzie nie wiele droższa więc według mnie wybór jest prosty.
No nie, podałem konkretnie, na konkretnych wycenach ile musiałbym dopłacić vs. mój Titanium X. I wychodziło jak napisałem, dla mnie dopłata bez sensu.
Szkoda, że Ford tak ograniczył dostępności foteli w Titanium X. Ale i tak jest spoko, mnie nic nie boli. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-01-2023, 10:35   #166
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999

Dzisiejszego dopołudniowego dnia temperatura w śląskim +9, momentalnie spalania spadło do 5,6l. Oczywiście po dziadkowemuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-01-2023, 12:14   #167
AstraC
FCP member

Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał tomaszjan31 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiejszego dopołudniowego dnia temperatura w śląskim +9, momentalnie spalania spadło do 5,6l. Oczywiście po dziadkowemuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Największym problemem jest temperatura baterii i temperatura silnika powyżej niebieskiego pola.
Stary 12-01-2023, 18:23   #168
lukast
ford::advanced

Model: Ford S-Max
Silnik: był 2.0 TDCI 163 Km, jest 2.5 FHEV 190km
Rocznik: był 2014, jest 2022

Cytat:
Napisał lukast Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanko do posiadaczy, czy macie u siebie żaluzje chłodnicy? U mnie chyba nie ma, w dieslu miałem, wiem że kuga fhev z tym samym silnikiem ma. Pytam bo jednak silnik b szybko się wychładza zimą, przydałoby się to ustrojstwo
Cytat:
Napisał AstraC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Największym problemem jest temperatura baterii i temperatura silnika powyżej niebieskiego pola.
No właśnie dlatego o to pytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. b szybko się wychładza silnik
lukast jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2023, 10:31   #169
lukast
ford::advanced

Model: Ford S-Max
Silnik: był 2.0 TDCI 163 Km, jest 2.5 FHEV 190km
Rocznik: był 2014, jest 2022

To jeszcze pytanie z innej beczki - czy komuś udało się aktywowac ten darmowy hotspot wifi w aucie? Ponoć jest darmowy przez rok od kupna, ja próbowałem, ale nie do końca wiem jak. Trzeba chyba aktywowac coś w plus?
lukast jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2023, 16:07   #170
zonexy
ford::amateur

Model: Volvo
Silnik: V50
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał lukast Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie dlatego o to pytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. b szybko się wychładza silnik
Z tego co pamiętam w hybrydowej demówce z początku 2021 jaką testowałem, żaluzja chłodnicy jeszcze była. Teraz jej nie ma, pewnie oszczędności Forda(może redukowali takie elementy przy braku półprzewodników)
zonexy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania