![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#161 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-09-2005
|
Dzięki. Zerknąłem...w tym tygodniu będe uderzał do gazownika czy jest w stanie mi coś takiego zrobić ... Może wreszcie poczuje 5 cylindrów również na gazie...pozdrawiam
|
|
|
|
|
#162 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
blosa raczej żaden zakłąd Ci nie założy bo jest to jakby nielegalne z racji braku regulacji dawki elektronicznie.
|
|
|
|
|
#163 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-09-2005
|
Hmm, troszkę nierozumiem...."Brak regulacji dawki elektronicznie"....ale ja tak właśnie mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochó posiada wielopunktowy wtrysk mechaniczny K-jetronic, instalacja drugiej generacji , mechaniczna regulacja dawki gazuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba że się mylę to mnie poprawcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam włąśnie taką instalacje tylko z mikserem ( któy defakto sam sprowadzałem i montowałem- z tak zwanym "śmigiełkiem" do podciśnienia aby samochód nie dławił się z powodu braku powietrza) ... wiele sobie obiecuje bo blosie... żal patrzyć ile ten samochó traci przez obecną instalacjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... może jednak jest zakłąd w okolicach Krakowa albo w samym Krakowie w któym ktoś zakłądał blosa "po godzinach"?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#164 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-06-2004
Model: fazer 1000, mondeo mk3 ghia
Silnik: 1.0, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2005
|
moze czakram w tarnowie ? ktos o nim wspominal, o kims tam kto sie na blosach zna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie boi
|
|
|
|
|
#165 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
chodzi o to że na dzień dzisiejszy inastalki gazowe musza mieć regulacje dawkowania gazu nie na śrubę tylko na elektronikę stąd też BLOS pomimo swojego geniuszu jest NIELEGALNYM ROZWIĄZANIEM. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#166 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Prawda. Instalka bez elektroniki może być legalnie zamontowana tylko do auta, które fabrycznie nie ma sondy lambda.
|
|
|
|
|
#167 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
Cytat:
Kwestią jest po pierwsze, jak to przełożono z włoskiego na angielski. Nie wiem, na czym polegają zmiany konstrukcyjne w poszczególnych wersjach - ponoć chodzi o gwizdek i tyle - ale nie ma z czym porównać bo w sprzedaży występuje jedynie ten xxx021. Zastanawiam się jeszcze, na czym mogłyby polegać ew. inne zmiany ale chyba jestem 2stupid bo nic nie wymyśliłem. Czytałeś zapewne oprócz tej instrukcji, która występuje w pudełku, także powieszony w sieci, trochę obszerniejszy, manual. Tam ani słowa o różnych wersjach - być może ich jeszcze wtedy nie było ;( Prosiłem już importera o ściągnięcie paru setów gwizdków o różnych wymiarach celem porównania, zobaczymy czy tyle to potrwa co ściąganie samych blosów (trzeci tydzień ani sztuki, zaczynam się obawiać linczu) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#168 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
Powiadacie ze są problemy z zakupem blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . to nie dobze.
Trafiła sie okazja i moge pogonić auto, nastepne które mam upatrzone lata na mikseze a tego nie chcemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Nie chce takze rozbierać instalki w golfie bo nieokłamując sie dzieki blosowi mam zamiar sprzedać go za ludzkie pieniądze. Co robić? |
|
|
|
|
#169 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez próbowałem dowiedzieć się czegoś od objazdowego przedstawiciela Czakramu na moją okolicę, ale przez miesiąc przypominania się absolutnie nic nie uzyskałem. Teraz mam kontakt do jakiegoś mądrego człowieka w samej centrali Czakramu. Parokrotnie już do niego dzwoniłem i nigdy go nie zastałem. EDIT: Dodzwoniłem się pogadałem chwilę ze specem z Czakramu. W sumie niczego nowego się nie dowiedziałem. Radził wymienę parownika na AT90 w wersji Super, wymianę rurki prowadzącej gaz i zaworu na 8mm. Tylko skąd wyskrobać na to kasę tego nie powiedział. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
|
#170 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-10-2005
|
Jako, ze jestem tu nowym uzytkownikiem - pragne przywitac wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trafilem tu z forum BMW Klub Polska wiedziony poszukiwaniem informacji na temat Blosa. Przeczytalem caly watek - i mam pytanko: Mam w swoim smigielku instalacje II gen. BRC Tecno z parownikiem do 100kw (oryginalna moc silnika to 113KM). Jest to sterowana kompem instalka z mikserem, ktory to spowodowal ogromne straty mocy na benzynie... Z tego co pisali koledzy na forum bmw wynika, ze mozna zamontowac Blosa do takiego typu instalacji. Chcialbym jednak dowiedziec sie od Was czy da sie to zrobic, czy jest sens - no i gdzie w Wawie mozna to zrobic... Tak sie sklada, ze jade na regulacje gazu do Czakramu w Wawie 5.10.2005r. i nie wiem czy jest sens ich o to pytac? |
|
|