Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-09-2005, 13:37   #161
Zajcev
ford::amateur

Domyślnie

Dzięki. Zerknąłem...w tym tygodniu będe uderzał do gazownika czy jest w stanie mi coś takiego zrobić ... Może wreszcie poczuje 5 cylindrów również na gazie...pozdrawiam

Zajcev jest offline  
Stary 29-09-2005, 17:36   #162
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

blosa raczej żaden zakłąd Ci nie założy bo jest to jakby nielegalne z racji braku regulacji dawki elektronicznie.
Struna jest offline  
Stary 29-09-2005, 20:36   #163
Zajcev

Domyślnie

Hmm, troszkę nierozumiem...."Brak regulacji dawki elektronicznie"....ale ja tak właśnie mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochó posiada wielopunktowy wtrysk mechaniczny K-jetronic, instalacja drugiej generacji , mechaniczna regulacja dawki gazuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba że się mylę to mnie poprawcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam włąśnie taką instalacje tylko z mikserem ( któy defakto sam sprowadzałem i montowałem- z tak zwanym "śmigiełkiem" do podciśnienia aby samochód nie dławił się z powodu braku powietrza) ... wiele sobie obiecuje bo blosie... żal patrzyć ile ten samochó traci przez obecną instalacjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... może jednak jest zakłąd w okolicach Krakowa albo w samym Krakowie w któym ktoś zakłądał blosa "po godzinach"?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zajcev jest offline  
Stary 29-09-2005, 21:02   #164
misiek
ford::professional

Model: fazer 1000, mondeo mk3 ghia
Silnik: 1.0, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2005
Domyślnie

moze czakram w tarnowie ? ktos o nim wspominal, o kims tam kto sie na blosach zna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie boi
misiek jest offline  
Stary 30-09-2005, 10:14   #165
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

chodzi o to że na dzień dzisiejszy inastalki gazowe musza mieć regulacje dawkowania gazu nie na śrubę tylko na elektronikę stąd też BLOS pomimo swojego geniuszu jest NIELEGALNYM ROZWIĄZANIEM. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest offline  
Stary 01-10-2005, 09:04   #166
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Prawda. Instalka bez elektroniki może być legalnie zamontowana tylko do auta, które fabrycznie nie ma sondy lambda.
gondoljerzy jest offline  
Stary 01-10-2005, 19:05   #167
maup

Domyślnie

Cytat:
Napisał gondoljerzy
Flow meter to miernik przepływu.....
Z tego, z totalnie ubogiej mieszanki na dzień dobry i z wyróżnienia od zwykłego blosa (...001) wziął się pomysł na klapkowca (...021).
Ja się absolutnie zgadzam z tym, co piszesz i jak to tłumaczysz.
Kwestią jest po pierwsze, jak to przełożono z włoskiego na angielski. Nie wiem, na czym polegają zmiany konstrukcyjne w poszczególnych wersjach - ponoć chodzi o gwizdek i tyle - ale nie ma z czym porównać bo w sprzedaży występuje jedynie ten xxx021. Zastanawiam się jeszcze, na czym mogłyby polegać ew. inne zmiany ale chyba jestem 2stupid bo nic nie wymyśliłem.
Czytałeś zapewne oprócz tej instrukcji, która występuje w pudełku, także powieszony w sieci, trochę obszerniejszy, manual. Tam ani słowa o różnych wersjach - być może ich jeszcze wtedy nie było ;(
Prosiłem już importera o ściągnięcie paru setów gwizdków o różnych wymiarach celem porównania, zobaczymy czy tyle to potrwa co ściąganie samych blosów (trzeci tydzień ani sztuki, zaczynam się obawiać linczu) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-10-2005, 06:57   #168
dzidzia

Domyślnie

Powiadacie ze są problemy z zakupem blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . to nie dobze.

Trafiła sie okazja i moge pogonić auto, nastepne które mam upatrzone lata na mikseze a tego nie chcemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Nie chce takze rozbierać instalki w golfie bo nieokłamując sie dzieki blosowi mam zamiar sprzedać go za ludzkie pieniądze. Co robić?
dzidzia jest offline  
Stary 02-10-2005, 18:34   #169
gondoljerzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał maup
Kwestią jest po pierwsze, jak to przełożono z włoskiego na angielski. Nie wiem, na czym polegają zmiany konstrukcyjne w poszczególnych wersjach - ponoć chodzi o gwizdek i tyle - ale nie ma z czym porównać bo w sprzedaży występuje jedynie ten xxx021. Zastanawiam się jeszcze, na czym mogłyby polegać ew. inne zmiany ale chyba jestem 2stupid bo nic nie wymyśliłem.
Poza rurką (a raczej szczeliną) podającą gaz istotny wpływ na charakterystykę działania ma sprężyna nad tłokiem. Jeśli będzie twardsza, to do okreslonego otwarcia będzie potrzebny większy przepływ > większy przepływ da większe podciśnienie i bogatszą mieszankę. Negatywny uboczny skutek takiego rozwiązania to większe opory przepływu.

Cytat:
Czytałeś zapewne oprócz tej instrukcji, która występuje w pudełku, także powieszony w sieci, trochę obszerniejszy, manual. Tam ani słowa o różnych wersjach - być może ich jeszcze wtedy nie było ;(
Prosiłem już importera o ściągnięcie paru setów gwizdków o różnych wymiarach celem porównania, zobaczymy czy tyle to potrwa co ściąganie samych blosów (trzeci tydzień ani sztuki, zaczynam się obawiać linczu) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Manual krążący po sieci (taki sam jest na stronach Czakramu) pochodzi z 98 czy 99r więc niekoniecznie odpowiada rzeczywistości.
Ja tez próbowałem dowiedzieć się czegoś od objazdowego przedstawiciela Czakramu na moją okolicę, ale przez miesiąc przypominania się absolutnie nic nie uzyskałem. Teraz mam kontakt do jakiegoś mądrego człowieka w samej centrali Czakramu. Parokrotnie już do niego dzwoniłem i nigdy go nie zastałem.

EDIT: Dodzwoniłem się pogadałem chwilę ze specem z Czakramu. W sumie niczego nowego się nie dowiedziałem. Radził wymienę parownika na AT90 w wersji Super, wymianę rurki prowadzącej gaz i zaworu na 8mm.
Tylko skąd wyskrobać na to kasę tego nie powiedział. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gondoljerzy jest offline  
Stary 03-10-2005, 02:07   #170
Misha

Domyślnie

Jako, ze jestem tu nowym uzytkownikiem - pragne przywitac wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trafilem tu z forum BMW Klub Polska wiedziony poszukiwaniem informacji na temat Blosa.
Przeczytalem caly watek - i mam pytanko:
Mam w swoim smigielku instalacje II gen. BRC Tecno z parownikiem do 100kw (oryginalna moc silnika to 113KM). Jest to sterowana kompem instalka z mikserem, ktory to spowodowal ogromne straty mocy na benzynie... Z tego co pisali koledzy na forum bmw wynika, ze mozna zamontowac Blosa do takiego typu instalacji. Chcialbym jednak dowiedziec sie od Was czy da sie to zrobic, czy jest sens - no i gdzie w Wawie mozna to zrobic... Tak sie sklada, ze jade na regulacje gazu do Czakramu w Wawie 5.10.2005r. i nie wiem czy jest sens ich o to pytac?
Misha jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania