![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#161 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Zastanawiam się jak to jest że lampy ne są hermetyczne za to jedna jest czysta a druga nie. Jak to jest że tylko jedna jest brudna -_-
To jakis suchar... jak tak ma być to czemu obie nie są brudne. |
|
|
|
|
|
#162 |
|
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
Na chwilę obecną mój Mondziak ma reflektory /ksenon / na szczęście czyste auto jest z kwietnia 2008 r. sprowadzone z Niemiec. Czy są czyste bo to fart, czy może był objęty jakąś akcją serwisową w Niemczech tego nie wiem. Jednak jak wymieniałem żarówkę z prawej strony tą od doświetlania zakrętów to jak się z nią siłowałem, zaglądałem przez boczny otwór , sapałem i się w.....wiałem to reflektor lekko zaparował. Uruchomiłem silnik włączyłem wszystkie światła, reflektor się osuszył , założyłem dekielek / ten gumowy okrągły /. Na razie nie paruje, brudu też nie ma.
|
|
|
|
|
|
#163 |
|
|
ano jak Pan powiedział to normalne że się brudzą od środka bo po prostu nie są hermetyczne. Ciekawe tylko ze auta z tego samego Państwa potrafią się brudzić po miesiącu i po 2 latach ;]
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Nie są hermetyczne, bo nie mogą takie być, jednak wszelkie wentylacje, odpowietrzenia i odwodnienia powinny znajdować się od spodu i posiadać formę zbliżoną do filtra grzebieniowego a tym bardziej jeśli umieszczone są w innych miejscach. Pan, który powiedział, że brudzenie się lampy od środka jest normalnym zjawiskiem, trochę się zagalopował. Zjawisko to będzie "normalne" tylko w przypadku wadliwej lampy a już z pewnością nie w nowym aucie które nie bierze udziału w Rajdzie Dakaru.
Pozdrawiam
|
|
|
#165 |
|
|
No Panowie mam newsa!
Summer Party trwa dalej, owadzia impreza przeniosła się do lampy po przeciwnej stronie, do tego zaczyna huczeć łożysko. Dodatkowo jak tak dalej pójdzie to w przednim kloszu za pół roku będę miał większe naloty niż w 10letniej srebnej-strzale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nowy samochód za 100 kawałków i takie jaja na starcie. Gubiącą program szybę to już olałem bo mi na tydzień auto zaczymają by znaleźć usterkę. p.s. Wczoraj wieczorem jak odpaliłem mondka to z jakiegoś powodu ksenon właśnie w tej bardziej zabrudzonej lampie odpalił się z około 2 sekundowym opóźnieniem, przypadek czy zwiastun... |
|
|
|
|
|
#166 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-02-2010
Model: Mondeo MkIV GoldX kombi
Silnik: 2.0 TDCI/140 KM
Rocznik: 2008
|
A niby te poliftowe powinny być lepiej dopracowane... współczuję i mam nadzieję, że to nie są "zwiastuny" poważniejszych potyczek... u mnie parują tylko boczne kierunki w skrzelach (przedlift), a przednie lampy są jakby okopcone delikatnie od wewnątrz przez żarówkę.
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Panowie, czytając Wasze posty, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mój "biały szerszeń" to skarb i za nic w świecie go nie oddam, póki na śmierć go nie zajeżdżę a póki co skubany ma całkiem dobrą kondycję.
Kolego SrebnaStrzała, na Twoim miejscu, walczyłbym z serwisem do upadłego! Bij się o każdą usterkę i za każdym razem krzycz o wymianę felernego egzemplarza na inny, wolny od wad. Może składali go na kacu, po jakimś hucznym święcie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
|
|
|
#168 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: SCANIA S500
Silnik: Duży :)
Rocznik: 2026
|
Odgrzeje trochę kotleta.
Rozklejał ktoś z was może reflektor w celu jego wyczyszczenia?Bo nie mam pojęcia jak dostać się do górnej 1 śrubki typu trox mocującej szkło, tu akurat poliwenglan do dwóch pozostałych jest jako takie dojścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#169 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Nie, ale jak znajdziesz sposób to daj znać. u mnie tez dość brudne...
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: SCANIA S500
Silnik: Duży :)
Rocznik: 2026
|
mam jedną starą zapasową to chyba troszkę poćwiczeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
|
|
|