![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1701 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-08-2022
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Nic
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1702 |
|
![]() Imię: Mikolaj
Model: Fotd focus mk2
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam, wczoraj dopadło mnie szaleństwo i zamontowalem dorabiane przyciski w manetce audio z allegro do kierownicy 3 ramiennej, odpaliłem forscan przez kabel vgate zmienilem ustawienie tempomatu na włączony. wszystko poszło pomyslnie i niestety cisza jak po smierci organisty, testowalem na wszystkich predkosciach i reakcji brak. Na test GEM przyciski dzwiek dają, pin 10-18 jest,czujniki przy pedalach sprzegla i hamulca są, wszystkie bezpieczniki sprawdzilem i brak jakiego kolwiek upalonego, milem nawet dwa sloty wolne w skrzynce pod maska wiec dolozylem tam dwa po 7,5 A nic nie pomogło …
czy jest ktos kto to ogarnia w okolicach Chrzanowa /kraków/katowice i okoliceGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub woj. Lubuskie Żary i okolice i chcialby mi pomoc ewentualnie ktos wie gdzie moge szukać przyczyn braku reakcji tego tempomatu, moze forscan nie ogarnia tego jak trzeba? Chociaz status tempomatu jest widoczny juz jako włączony, a bledow brak. Sprawdzałem rowniez te czujniki i pozycja pedalu sprzegla jest na (off) po wcisniecu mamy (on) hamulec odwrotnie wiec wydaje sie ze dzialaja poprawnie brak pomyslow nie wiem juz gdzie grzebać … przeleciałem fora filmiki youtube ale zadnej nowosci nie znalazlem ;( wylaczylem rowniez sygnal nie zapietych pasow mogloby miec to zwiazek ? Moze ktos to ogarnial juz forscanem i ja cos zle zrobilem i moglby mi podac krok po kroku jak ma to wygląda pozdrawiam. Autko to ford focus 2.0 136 km 2008 rok mk2 Ostatnio edytowane przez Mikbach ; 09-09-2022 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#1703 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
A czemu nie włączasz przez elmconfig?
|
|
|
|
|
|
#1704 |
|
![]() Imię: Mikolaj
Model: Fotd focus mk2
Silnik: 2.0
|
Zapewne musialbym miec inny kabel do elmconfig? Jestem nowicjuszem w tych sprawach i nie do konca ogarniam co i jak moglbys podac mi jaki kabelek mi do tego trzeba?
Bump: Posiadam tylko tego forscana i chinskie delphi co w sumie nawet dpf mi w nim nie wypalal |
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
|
Cytat:
W razie czego są osoby które odpłatnie lub nie aktywują ci tempomat ale tych szukać najlepiej na forum regionalnym [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez hindus ; 10-09-2022 o 09:26 |
|
|
|
|
|
|
#1706 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-05-2021
Model: Focus MK2 Kombi FL
Silnik: 1.6 16v 100KM
|
Cześć,
zamontowałem sobie pilot z tempomatem od kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i mam mały problem. Samo zamontowanie i aktywacja nie była problemem, ale tempomat nie działa tak jak powinien. To znaczy, mogę go załączyć dodać prędkość, wyłączyć i włączyć ponownie i wszystko działa. Problem zaczyna się jak chcę zmniejszyć prędkość. Wtedy tempomat się wyłącza i nie można go już włączyć ponownie aż do zgaszenia i ponownego uruchomienia silnika. Dodam jeszcze, że gdy robię test przycisków to wszystkie oprócz tego wydają dźwięk. Czy powinienem coś jeszcze sprawdzić, czy problem raczej jest w przerobionym pilocie? PS. Zapomniałem napisać, że ikona tempomatu pojawia się na desce dopiero kiedy wcisnę przycisk dodania prędkości, a nie po włączeniu tempomatu jak w innych pojazdach. Nie wiem czy to tak ma wyglądać, czy tutaj też coś jest nie tak. |
|
|
|
|
|
#1707 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Niestety to kolejna wpadka tej produkcji.
Pewnie rezystor nie wpasował się wartością w drabinkę. |
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1709 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-05-2021
Model: Focus MK2 Kombi FL
Silnik: 1.6 16v 100KM
|
Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi. Już poszła reklamacja, na szczycie sprzedaż odbywała się przez allegro to myślę, że pójdzie bezproblemowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
Dzień dobry.Pozwole odnieść sie do ognia krytyki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Cytat:
Nikogo również nie namawiam do kupna itp... Mamy wolny rynek. Nazywanie tego WULGARYZM ? No cóż....polska zawiść w moim mniemaniu. Pozdrawiam. |
||
|
|
|