Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-05-2010, 08:59   #1741
scorpion.
ford::beginner

Model: Mondeo MKIII-DENSO
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wypaliłem sobie mapy na denso 2009/2010, wszystko chodzi, mam tylko pytanie jaka jest różnica w porównaniu z mapami 2008/2009 bo te też chodziły mi ładnie, chociaż nie były uwzględnione niektóre nowe obwodnice.
Cytat:
Napisał 12345mario Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Różnica jest radykalna, jesli chodzi o Częstochowę i okolice. Nie wiem jak gdzie indziej.
Tu popieram kolegę Mario różnica jest duża i nie tylko w Częstochowie również Wrocław i Łódź z tego co zauważyłem, chyba jest na mapce więcej "zieleni" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

scorpion. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 09:27   #1742
mariuszmajewski
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCi 155KM
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał Pablo_X Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polskiego się nie spodziewam ale zmiana na angielski wystarczy. Jak to zrobić
Wymienić moduł na angielski, tylko tak można.

Cytat:
Napisał Pablo_X Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
HILFE i HILFE - świetne do zabawy, nawet po niemiecku
Znacznie tańsze od wymiany będzie nauczyć się kilkunastu poleceń.

Odnośnie map 2009/2010 doszły "pogrubione" drogi w innych kolorach niż czerwony.
Stary 10-05-2010, 15:34   #1743
jedros1
ford::advanced

Model: Mondeo MKII, Mondeo MK III Fuul Option RS pakiiet , MK V Titanium.
Silnik: 2.o Pb , 2.o TDCi , 2.0 TDCi( 180KM)
Rocznik: 1999 , 2004 , 2016

Cytat:
Napisał mariuszmajewski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymienić moduł na angielski, tylko tak można.

Znacznie tańsze od wymiany będzie nauczyć się kilkunastu poleceń.

Odnośnie map 2009/2010 doszły "pogrubione" drogi w innych kolorach niż czerwony.
U mnie są czerwone , czarne i niebieskie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jedros1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 16:41   #1744
smook
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał mariuszmajewski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I to wyraźnie poprawia komfort i jakość samej nawigacji. Tzn. trasa wyznaczana jest lepiej, nie trzeba wbijać waypointów w miejscach, przez które wiemy, ze powinna prowadzić. Dawniej drogi gruntowe i np. dobre lokalne "przez wioski" miały ten sam prorytet, więc do wielu miejść prowadzono na około pomijając te dobre asfaltówki.
Porównując kilka tras widać różnicę.
smook jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2010, 12:14   #1745
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Panowie, witam!
Wczoraj miałem taką sytuację. Po kolejnym odpaleniu Mondka na Denso przestał widzieć moduł BT (brak ikonki na dole po lewej). Pierwsza myśl po przyjechaniu do domu: odepnij akku i poczekaj kilka minut. Ponowne podpięcie akku i zerówa (nie widzi BT). No więc kolejna myśl: wejście w Menu Serwisowe. Dalej, przywrócenie ustawień fabrycznych (Factory Settings) i o dziwo pomogło, Denso znów ujrzało BT. Dlaczego tak się stało, pojęcia nie mam? To pierwszy raz w historii spotkań z moim Mondkiem. Czy ktoś z Was tak miał (podejrzewam, że tak)? W jaki inny sposób rozwiązaliście ów problem? Może jest bardziej prosta opcja przywrócenia do życia BT?

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2010, 23:02   #1746
lukaszsk

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005

Cytat:
Napisał 12345mario Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, witam!
Wczoraj miałem taką sytuację. Po kolejnym odpaleniu Mondka na Denso przestał widzieć moduł BT (brak ikonki na dole po lewej). Pierwsza myśl po przyjechaniu do domu: odepnij akku i poczekaj kilka minut. Ponowne podpięcie akku i zerówa (nie widzi BT). No więc kolejna myśl: wejście w Menu Serwisowe. Dalej, przywrócenie ustawień fabrycznych (Factory Settings) i o dziwo pomogło, Denso znów ujrzało BT. Dlaczego tak się stało, pojęcia nie mam? To pierwszy raz w historii spotkań z moim Mondkiem. Czy ktoś z Was tak miał (podejrzewam, że tak)? W jaki inny sposób rozwiązaliście ów problem? Może jest bardziej prosta opcja przywrócenia do życia BT?
U mnie było podobnie. Po prostu pewnego dnia po odpaleniu denso zamiast phone miałem mute. Niestety w moim przypadku nie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych. Dopiero odłoczenie i podpięcie ponowne BT pomogło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. od tego czasu spokój.
lukaszsk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2010, 21:50   #1747
grzegorek502

Model: Kuga
Rocznik: 2017

Witam.
Czy mapy 2009/2010 działają na sofcie z 2003 roku, czy trzeba upgradować do najnowszego? Albo inaczej. Czy jest ktoś komu chodzą te mapy na starym sofcie?
Pozdrawiam
grzegorek502 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2010, 23:37   #1748
mariuszbox

Rocznik: 2007

Jak miałem soft z 2003 to Toyota chodziła mi bez problemu, tak samo Jaguar 2008/2009. Zanim dokonałem aktualizacji wrzuciłem Jaguara 2009/2010 ale Europę zachodnią (PL wtedy nie było). Mapa dawała się odczytywać w Denso (na ekranie uzyskałem np. widok Europy) ale nie chodziło to tak jak trzeba (navi jakby zamierała). O ile pamiętam nie można było wybierać celów. W międzyczasie zrobiłem update (z innych powodów) i teraz kiedy mam Jaguara 2009/2010 Europa wschodnia navi chodzi bez zarzutu. Tamtej płyty z Europą zachodnią nie sprawdzałem powtórnie (zobaczę i dam znać czy chodzi).
mariuszbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2010, 00:42   #1749
sebox
ford::amateur

Model: Mondeo
Rocznik: 2004

Witam
Zanabyłem świeżo MKIII z Denso i jak wielu wcześniej walczę z BT.
Oczywiście mam z nim problem i pytania.

- Próbowałem w trybie serwisowym włączyć BT/VC - pojawia się pusta ikona w lewym dolnym rogu ekranu, jak ją klikam to mam informację że nie ma podłączonego telefonu.
Po ponownym uruchomieniu z kluczyka ikona znika.

- W tunelu, z tyłu denso mam wpiętą kostkę jak stoi na załączonych fotkach w tym temacie. O czym tak naprawdę świadczy wpięta kostka ? Jest moduł BT czy nie koniecznie.

- Gdzieś wyczytałem, że po nr VIN da się sprawdzić czy samochód jest fabrycznie wyposażony w moduł BT. Jest jakiś inny sposób na spawdzenie czy mam zainstalowany moduł BT ?

Proszę o pomoc bo się już trochę gubię w tym temacie.

Dzięki
Sebox
sebox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2010, 00:44   #1750
mariuszbox

Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał sebox Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Próbowałem w trybie serwisowym włączyć BT/VC - pojawia się pusta ikona w lewym dolnym rogu ekranu, jak ją klikam to mam informację że nie ma podłączonego telefonu.
Po ponownym uruchomieniu z kluczyka ikona znika.
Wygląda na to, że nie masz BT. Podobny efekt będziesz miał jak włączysz w trybie serwisowym Rear Seat Entertaiment, którego tak naprawdę nie masz.

Podaj VIN - zobaczę.

Ostatnio edytowane przez mariuszbox ; 13-05-2010 o 00:49
mariuszbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania