![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1771 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 98
|
Radio jest już po za samochodem więc dłuższe odłączenie sprawdzone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie działa.. Będę wdzięczny za wszelką okazana pomoc
|
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Chciał bym zauważyć że podświetlenie LED przycisków nie idzie z procesora ani z płyty głównej Podświetlenie jest osobną częścią radia sterowana kabelkiem ILL . Więc jeśli doszło do uszkodzenia płyty przyciski i tak będą działać sprawdź Złącz czerwony i żółty to jest + i podłącz pod akumulator w domu no i czarny jako - ( ale z pewnością wiesz jak to zrobić) i w takiej konfiguracji przyciski nie zaświeca. |
|
|
|
|
|
|
#1773 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2013
|
A ja już powymianie na nowe radio od EUNAVI i tu dźwięk hula jak ta lala.. wymiana 2 dni w sumie bez problemu.
Natomiast pytanko mam a nawet dwa: 1. użytkował ktoś może jakieś radio na Allwiner T8 procesorze? podejrzewam że to jest winą, mam android 8.1 wszystkie aplikacje mi działają od Map, przez asystenta google, iGo kończąc na automapie - a za chiny zainstalować się nie chce nowy, lub działać stary Yanosik nie chce. Albo że mam wyłączyć emulowanie lokalizacji w radiu, albo błąd przy instalacji APK, a w sklepie oczywiście apka jest niewidoczna nie kompatybilna.. 2. wie ktoś może jak wyłączyć dźwięk klawiszy w EUNAVI? nie ma nic takiego, może jest jakieś wejście w menu developerskie ale nigdzie nie umiem na taki wątek trafić. A tak to zero problemu, canbus działa, RDS nie przekazuje natomiast falę tak, przyciski działają, panel klimatyzacji na radiu też pokazuje, klawisze podświetlają się ze światłami ekran się ściemnia. Generalnie gdyby nie Yanosik to za 800pln bym polecał.. |
|
|
|
|
|
#1774 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#1775 |
|
|
pierwsze co zrobiłem to własnie odłączyłem kabel ILL z wtyczki od radia, próbowałem wgrać androida z phoenix carda na którym wyskoczył mi bład podczas burninga... i radio wyswietliło pasek postępu wgrywania systemu? czy w takim razie gdyby siadł procek lub płyta takowe instalowanie właczyłoby się? bo teraz się martwie ze faktycznie coś siadło. Dziękuje Ci za PC 4.1.2 udało sie wypalić androida na karcie, jutro po pracy podejme próbe instalacji systemu
|
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Swoją drogą.. zapomniałem anulować sparowanie na oryginalnym radiu przed instalacją stacji 2DIN i teraz niestety Ford Audio próbuje co 10s sparować się z moim telefonem, ma ktoś jakiś patent na usunięcie tego bez podmiany radia spowrotem? starczy jak klemy ściągne na 5min? nie zresetuje mi się całe radio? |
|
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sławek
Model: Ford Galaxy MK2 (sprzedany) Ford S-MAX, Ford Edge polift
Silnik: 1.9 TDI, 2.0 TCDI
Rocznik: 2001, 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1779 |
|
|
Tak
|
|
|
|
|
|
#1780 |
|
|
Już nie wiem o co chodzi, pierwsze nieudane próby na źle zrobionej karcie przynosiły taki efekt że na radiu pojawiał się żółty pasek ładowania systemu, Teraz gdy mam dobrze zrobiony system na karcie micro SD phoenixcardem 4 radio nie reaguje... Brak słów, pomysłów a kasy na nowe radio brak. Czy jak siądzie procek lub płyta to są to rzeczy wymienialne i drogie w wymianie czy raczej z mojego radia zrobiła się cegła?? Co mogło być powodem takiej awarii?
Ostatnio edytowane przez LukaTeasel ; 09-08-2019 o 08:25 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| radioodbiornik |
|
|