Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-08-2019, 17:00   #1771
LukaTeasel
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 98
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Radio jest już po za samochodem więc dłuższe odłączenie sprawdzone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie działa.. Będę wdzięczny za wszelką okazana pomoc

LukaTeasel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2019, 20:16   #1772
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał LukaTeasel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio jest już po za samochodem więc dłuższe odłączenie sprawdzone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie działa.. Będę wdzięczny za wszelką okazana pomoc
Proszę bardzo Phoenix w wersji 4.1.2

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Chciał bym zauważyć że podświetlenie LED przycisków nie idzie z procesora ani z płyty głównej
Podświetlenie jest osobną częścią radia sterowana kabelkiem ILL .
Więc jeśli doszło do uszkodzenia płyty przyciski i tak będą działać sprawdź
Złącz czerwony i żółty to jest + i podłącz pod akumulator w domu no i czarny jako - ( ale z pewnością wiesz jak to zrobić) i w takiej konfiguracji przyciski nie zaświeca.
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2019, 21:05   #1773
no0ne

Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2013

A ja już powymianie na nowe radio od EUNAVI i tu dźwięk hula jak ta lala.. wymiana 2 dni w sumie bez problemu.

Natomiast pytanko mam a nawet dwa:

1. użytkował ktoś może jakieś radio na Allwiner T8 procesorze? podejrzewam że to jest winą, mam android 8.1 wszystkie aplikacje mi działają od Map, przez asystenta google, iGo kończąc na automapie - a za chiny zainstalować się nie chce nowy, lub działać stary Yanosik nie chce. Albo że mam wyłączyć emulowanie lokalizacji w radiu, albo błąd przy instalacji APK, a w sklepie oczywiście apka jest niewidoczna nie kompatybilna..

2. wie ktoś może jak wyłączyć dźwięk klawiszy w EUNAVI? nie ma nic takiego, może jest jakieś wejście w menu developerskie ale nigdzie nie umiem na taki wątek trafić.

A tak to zero problemu, canbus działa, RDS nie przekazuje natomiast falę tak, przyciski działają, panel klimatyzacji na radiu też pokazuje, klawisze podświetlają się ze światłami ekran się ściemnia. Generalnie gdyby nie Yanosik to za 800pln bym polecał..
no0ne jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2019, 21:13   #1774
yaris1

Eunavi to BOSION tylko z inną nakładką
Tu masz jak wejść do menu serwisowego

Stary 07-08-2019, 21:27   #1775
LukaTeasel

pierwsze co zrobiłem to własnie odłączyłem kabel ILL z wtyczki od radia, próbowałem wgrać androida z phoenix carda na którym wyskoczył mi bład podczas burninga... i radio wyswietliło pasek postępu wgrywania systemu? czy w takim razie gdyby siadł procek lub płyta takowe instalowanie właczyłoby się? bo teraz się martwie ze faktycznie coś siadło. Dziękuje Ci za PC 4.1.2 udało sie wypalić androida na karcie, jutro po pracy podejme próbe instalacji systemu
Stary 07-08-2019, 22:06   #1776
no0ne

Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Eunavi to BOSION tylko z inną nakładką
Tu masz jak wejść do menu serwisowego

No tylko że to niestety tylko serwisowe menu a nie developerskie, dźwięku klawiszy, ani ustawień gps czy bluetooth w nim nie ma niestety. Nie uwierzę że tylko mnie denerwuje to pikanie przy naciśnięciu chociażby głośniej, ale o dziwo nic w necie nie ma.

Swoją drogą.. zapomniałem anulować sparowanie na oryginalnym radiu przed instalacją stacji 2DIN i teraz niestety Ford Audio próbuje co 10s sparować się z moim telefonem, ma ktoś jakiś patent na usunięcie tego bez podmiany radia spowrotem? starczy jak klemy ściągne na 5min? nie zresetuje mi się całe radio?
no0ne jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2019, 23:13   #1777
yaris1

Cytat:
Napisał LukaTeasel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pierwsze co zrobiłem to własnie odłączyłem kabel ILL z wtyczki od radia, próbowałem wgrać androida z phoenix carda na którym wyskoczył mi bład podczas burninga... i radio wyswietliło pasek postępu wgrywania systemu? czy w takim razie gdyby siadł procek lub płyta takowe instalowanie właczyłoby się? bo teraz się martwie ze faktycznie coś siadło. Dziękuje Ci za PC 4.1.2 udało sie wypalić androida na karcie, jutro po pracy podejme próbe instalacji systemu
Jeśli proces ruszył i znalazł recowery i przy okazji boot image, może po wygraniu kompletnego software wstanie na nogi. Trzymam kciuki
Stary 08-08-2019, 07:29   #1778
slaweek
ford::advanced

Imię: Sławek
Model: Ford Galaxy MK2 (sprzedany) Ford S-MAX, Ford Edge polift
Silnik: 1.9 TDI, 2.0 TCDI
Rocznik: 2001, 2007

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do swojego samochodu do sterowania też potrzebujesz can dekoder poszukaj firmy CONNECTS2 oni produkują dekodery pod ACC i sterowanie
W przypadku twojego radia będziesz musiał lutować bo mają tylko standardowe ISO ZŁĄCZKI
Dekoder zakupiony. Rozumiem, że po zamontowaniu wzbudzanie radio będzie odbywać się za pomocą kluczyka?
slaweek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-08-2019, 07:42   #1779
yaris1

Tak
Stary 09-08-2019, 08:22   #1780
LukaTeasel

Już nie wiem o co chodzi, pierwsze nieudane próby na źle zrobionej karcie przynosiły taki efekt że na radiu pojawiał się żółty pasek ładowania systemu, Teraz gdy mam dobrze zrobiony system na karcie micro SD phoenixcardem 4 radio nie reaguje... Brak słów, pomysłów a kasy na nowe radio brak. Czy jak siądzie procek lub płyta to są to rzeczy wymienialne i drogie w wymianie czy raczej z mojego radia zrobiła się cegła?? Co mogło być powodem takiej awarii?

Ostatnio edytowane przez LukaTeasel ; 09-08-2019 o 08:25
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania