![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1781 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1782 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-12-2008
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2005
|
Cześć wszystkim klubowiczom.
Temat dinozaur ale żyjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ford Focus MK2 2005 - powód wymiany kierownicy - obłażące tworzywo sztuczne z koła 1. moduł komfortu najwyższy w tym modelu czyli D, widoczne czujniki na pedałach, na sprzęgle i dwa na hamulcu. 2. Zegary "bieda wersja" (tylko km dzienne i całkowity przebieg), bez kontrolki tempomatu 3. Kierownice i tutaj po numerze części potrzebowałbym pomocy od bardziej zaawansowanych użytkowników. Ford 4m513600chw - wyskakuje, że to z modelu Focus MK2 2004-2007 Ford 3m513600chw - to kierownica wg wyszukiwarki z C-Max z 2007 roku Czy ta z C-Max podejdzie, wygląda identycznie, w sensie skrzydełek pod kciuki i "ogólnie" czy będzie pasowała? Wiem, że został tutaj poruszony temat - bo większość postów przeczytałem, czy te kierownice są identyczne i czy moja poduszka będzie dała się zamontować? Z nowszych ktoś pisał, że poduszka ma inne mocowanie, ale też że ma szersze skrzydełka pod kciuki, stad moja zagwozdka, mam na oku w fajnym stanie kierownicę Ford 3m513600chw 4. Aktywacja tempomatu - mam ELM'a 1.4b (2010 rok) wersja, na której jest podana konkretna wartość transmisji czyli 38400 i tylko z tą prędkością łączy się komputer z samochodem (ELMConfig, ForScan), czy po przeróbce na HS (przełącznik fizyczny) będzie możliwość aktywowania tempomatu ELMConfig tym konkretnym ELM'em? W ELMConfig dostaje też komunikat(przy READ), że przeprowadzenie operacji wymaga szybszego połączenia - sugeruje 500000? 5. Czy ktoś w okolicach Śląska - Katowic, trasa Katowice - Brzesko, zawsze można dalej podjechać, podjął by się aktywacji tempomatu, gdyby mój ELM z 2010 jednak nie miał na to sił? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#1783 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Kierownica z Cmaxa nie bedzie pasować.
Tylko z Focusa, i o ładne już ciężko. Na szczęście jeszcze mi się zdarza takie dostać. |
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Auto jest o tyle "łatwiejsze", żw 1,8TDCi praktycznie nie trzeba aktywować tempomatu w PCM (sterowniku silnika). Nie widzę info jaki typ zegarów jest w tym aucie. Jeśli to "bieda zegary" z przyciskiem kasowania przebiegu "na szybce", to bywały wersje bez kontrolki tempomatu. Wtedy pozostaje jeździć "na wyczucie" albo wymienić zegary na "bogatsze"... Co do kierownicy - nie jest to "nówka sztuka", razczej stan "jak cię mogę"... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale pasuje do auta i widać na czym polega różnica - od tyłu widać, że obudowa jest odlana z "gumo-plastiku" wprost na szkielecie. Te od C-maxa/Kugi mają tylą część obudowy przykręconą śrubkami. Kierownice różnią się zaczepami poduszki keierowcy (poduszki są inne dla obu typów kierownicy), więc ewentualnie trzeba by było kupować wraz z poduszką.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-09-2025 o 19:30 |
|
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-12-2008
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Zabieram się za szukanie ładnego egzemplarza. |
|
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ta jest z poduszką, choć powinna być właściwa pod obecną poduszkę. Moim zdaniem za 150zł + przesyłka do do tak wiekowego auta i tak powinna wyglądać "jak wnuczka u dziadka"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|