![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1781 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1782 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-07-2015
Model: Mondeo Mk5 HB
Silnik: 1.5 EB M6
Rocznik: 2015
|
Czy też macie w swoich Mondkach "wspomagacz" ruszania (nie chodzi mi o ten przy ruszaniu pod górę) - przy puszczaniu sprzęgła bez dodawania gazu autko samo podnosi obroty? Fajna opcja w garażu przy parkowaniu, ale na codzień podczas jazdy strasznie mnie to drażni. Wiecie może, czy da się to wyłączyć?
|
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1784 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-07-2015
Model: Mondeo Mk5 HB
Silnik: 1.5 EB M6
|
Podnosi, czyli jakby sam dodaje gazu przy ruszaniu, zeby go zadławić trzeba niemalże strzelić ze sprzęgła bez dodania gazu. Pozwala to manewrować bez gazu.
|
|
|
|
|
|
#1785 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#1786 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo mk5 Titanium -> Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 150KM -> 180KM by tedi_k
Rocznik: 2014
|
Witam, czy zauważyliście taką przypadłość w skrzyni manualnej 2.0 TDCI przy dłuższej jeździe "na tempomacie", że wciskane sprzęgło jest jakby twardsze??? Pierwsze "wciśnięcie", przebieg 37 tys.
Czy ktoś poradził sobie z "cykaniem" w słupku po stronie kierowcy??? Zaczęło się ok 5tys temu i nie chce przejść Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1787 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
mi cyka od 5kkm i jest do teraz nie wiem jak rozebrać ten plastik bo bym zajrzal tam.
|
|
|
|
|
|
#1788 |
|
![]() Imię: Ted
Model: Mondeo 5
Silnik: TDCI 180KM
|
Byliśmy dzisiaj w Lipski Ford w Warszawie dwoma Mondkami (6 miesięcy, ok. 17000 przebiegu). Na poniższym przykładzie widać m.in. że ocena dealera może być bardzo różna w zależności od tego na kogo się trafi i z jaką sprawą.
OBSŁUGA POZYTYWNA Ja zgłosiłem wibracje przy ok. 1300 obrotów (miałem je wcześniej przy ok. 900 a potem zaczęły się "przesuwać" w górę), zwróciłem im uwagę na przewody paliwowe, powiedzieli że możliwe bo już takie coś mieli i potwierdziło się, poprawili mocowanie i gra. Autko naprawione, umyte, facet bardzo miły i kontaktowy. OBSŁUGA NEGATYWNA Kolega zgłosił dwie rzeczy: - pęknięty plastikowy "zawiasik" od tej plastikowej klapy w bagażniku po jednorazowym jej zdjęciu i ponownym założeniu - skrzypienie szklanego dachu gdy jest sucho na dworze Oba tematy na forum były przez wiele osób poruszane. W pierwszej sprawie inny Pan serwisant (za przeproszeniem stary buc) powiedział, że w życiu o czymś takim nie słyszał i jak się prawidłowo używa samochodu to nic takiego nie ma prawa się stać i że na pewno kolega czymś to uszkodził sam, pewnie za dużo bagaży naładował, nacisnął mocno i pękło. Generalnie reklamacji nie przyjmie. W drugie sprawie stwierdził, że winna jest na pewno myjnia i chemia na niej stosowana i poradził zmienić myjnię a dodatkowo regularnie czyścić szmatką uszczelkę na dachu. SERIO to mówił! Nic nie słyszał żeby Ford miał jakąś procedurę na to a sprawdza biuletyny regularnie. Reklamacji nie przyjmie. PROŚBA do Was: 1. Czy ktoś u jakiegoś Dealera skutecznie wymienił pękające mocowanie klapy, gdzie (najlepiej w Warszawie)? 2. Gdzie się dowiedzieć odnośnie tej fordowskiej procedury naprawy skrzypiącego dachu, które dealer ją stosuje (najlepiej w Warszawie)? Pozdr |
|
|
|
|
|
#1789 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Teraz Lipski jest moim zdaniem dość kiepskim serwisem z nieprzyjemną i wyjątkowo sztywną obsługą. Jeździłem tam przez dłuższy czas ale po tym jak źle zamocowali podnośnik i przez to zgięli mi plastikowy próg, więcej tam nie pojadę. To może się zdarzyć wszędzie ale udawanie, że nic się nie stało, że czepiam się, zero przeprosin, to dno. Auto miało może z dwa tygodnie po odbiorze z salonu.
Mi dobrze się serwisuje w Auto Nobile, mimo wpadki z odkręcającym się filtrem oleju. Wszystkie pierdoły gwarancyjne wymienione, naprawione bez szemrania. |
|
|
|
|
|
#1790 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-09-2015
Silnik: 2.0 180KM
|
kruger, a co z tym stukaniem z prawej strony o którym pisałeś że u Ciebie też jest? Znaleźli przyczynę? Zrobili?
|
|
|
|