![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2010
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
|
odgrzeję kotletaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
podłączałem na krótko zmiany pinów tak jak polecił mm32 sam nie wiem czy działa czy nie... za pierwszym razem jak grzebałem nie słyszałem ani nie zauważyłem żeby silniczek działał, ale później zauważyłem że lampa świeci niżej i nie mogę jej wyregulować wyżej. żeby świeciła równo z lewą lampą doraźnie podłożyłem dwie podkładki pod dolną śrubę i pomogło.. dziś przy kolejnej zabawie też nie stwierdziłem żeby silniczek pracował, a po wszystkim jak wszystko skręciłem bez podkładek patrzę że światła świecą równo.. podmiana silniczków raczej nie wchodzi w grę bo są zupełnie inne.. ogólnie może podam jeszcze parę dodatkowych możliwe istotnych informacji.. auto jest przed fl, a xenony mam po fl. do regulacji xenonów we wtyczce są 3 małe piny, natomiast w mojej wtyczce w lampie są 4 małe z jednej strony i 2 małe z drugiej.. pomoże ktoś jak ugryźć tą regulację z pokrętła? które piny gdzie podłączyć? |
|
|
|
|
|
#172 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Może być kłopot bo jak ktoś tu pisał,silnik regulacji góra/dół od zwykłych lamp to zwykły silniczek na napięcie stałe,a silnik regulacji góra/dół od xenonów to serwosilnik (albo przynajmniej silnik krokowy) i bez sterownika,podając mu tylko napięcie to nic z tego nie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
|
ok, ale jeżeli dołożyć moduł świateł, to wtedy ręczna regulacja nie będzie działała, tylko będzie leciała z czujników poziomowania, których nie będzie, czyli i tak pokrętło jest zbyteczne i dalej nie będzie działało?
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Czujniki poziomowania to nic innego jak potencjometry.Jeśli strasznie Ci zależy na regulacji potencjometrem przy włączniku świateł to trzeba by troszkę pokombinować,na pewno trzeba zakupić moduł do xenonów,w miejsce przedniego czujnika poziomowania wstawić potencjometr,a w miejsce tylnego wstawić potencjometr przy włączniku.Tyle teorii,czy to zadziała-nie dowiemy się jak nie spróbujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
|
zależy mi na regulacji lamp z kabiny z tego względu że jeżdżę z dość różnym obciążeniem, tak jak jeżdżę sam lub dwie trzy osoby jest spoko ustawienie, ale czasem bywa tak jak w poniedziałek - 5 osób + cały bagażnik bagażu + jeszcze 60l paliwa w bagaju - to nawet tiry mi mrugały że lampy są za wysoko...
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
ford::average
Model: Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM/ 174 KM i 406 nm
Rocznik: 2008
|
a ja chciałbym się przyłączyć do tematu, ale z małą różnicą, bo chciałbym wymienić zwykłe halogeny na soczewkę, ale nie ksenon tylko pod h7, bo chyba takowe w mdo 4 są? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chciałbym się dowiedzieć co będzie mi potrzebne do tego wszystkiego, bo temat śledzę, ale chodzi tu o ksenony, a ja chcę do siebie założyc halogen ale z soczewką skrętną no i domyślam się, że potrzebne materiały będą się różniły i chciałbym poprosić o pomoc w tym temacie Ostatnio edytowane przez marcin8087 ; 08-04-2015 o 21:11 |
|
|
|
|
|
#177 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
|
marcin8087 byl osobny temat o tym. Jezeli masz pelna wiazke to potrzebujesz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] komplet lamp i zmienic konfig.
Qrczakos a nie lepiej zrobic tak jak fabryka?
Mondeo mk4 Titanium X Sport Panther Black 2.2 TDCI Ostatnio edytowane przez Maniak ; 11-04-2015 o 06:02 |
|
|
|
|
|
#178 | |
|
ford::average
Model: Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM/ 174 KM i 406 nm
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
|
ktoś chciałby odkupić moduł do xenonów? kupiłem a niestety nie mam wiązki, jak coś pw
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
![]() Imię: Michał
Model: GALAXY mk3 / SHARAN
Silnik: 2.0 163PS / 1,9 TDI 116PS
Rocznik: 2012 / 2002
|
Witam
Odświeżę trochę temat. Ostatnio miałem małą historię tzn dzwon przodem. Wczęsniej były zamontowane zwykłe lampy halogenowe teraz chciałbym założyć xenony. Spryskiwacze lamp już są i działają tylko nie mogę dojść z tym poziomowaniem. Brakuje mi kostki za schowkiem do modułu HCM. Przy lampach mam pełne okablowanie i wyprowadzone kable do czujników położenia wysokości kół. Czy mógłby mi ktoś pomóc w tej strawie? |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| mk4 , mondeo , montaż , xenon |
|
|