Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-07-2016, 18:34   #171
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Chiptuning 1.0 ecoboost

Pewnie masz rację. 1.0 M5 to 6k mniej niż 1.5 M6. W zasadzie więc słusznie, do miasta brałbym STGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 24-08-2016, 09:39   #172
Histe
ford::amateur

Model: Hyundai ix20
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014

Witam!
przymierzam się do Forda Turneo Courier - jest fajny, ale ten silniczek 1.0 jest trochę za słaby.
Przeczytałem cały wątek i pogubiłem się. Da się podnieść moc tak do 130 Km przy tym silniku bez systemu (start-stop) ?
Histe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2016, 10:38   #173
TuneFORCE
ford::professional

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Histe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam!
przymierzam się do Forda Turneo Courier - jest fajny, ale ten silniczek 1.0 jest trochę za słaby.
Przeczytałem cały wątek i pogubiłem się. Da się podnieść moc tak do 130 Km przy tym silniku bez systemu (start-stop) ?
Oczywiście że tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2016, 10:47   #174
Histe
ford::amateur

Model: Hyundai ix20
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014

dziękuje za informacje ;-) jeżeli tylko zdecyduje się na Forda to wcześnie czy później skorzystam
Histe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2016, 18:31   #175
TuneFORCE

Cytat:
Napisał Histe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dziękuje za informacje ;-) jeżeli tylko zdecyduje się na Forda to wcześnie czy później skorzystam
Ja niedawno zamawiałem connecta i chyba Ford w stosunku do innych wychodził najkorzystniej cena/jakość/wyposażenie/wygląd
Stary 27-08-2016, 23:31   #176
analyzator
ford::average

Model: Focus Kombi Red Edition / Lexus CT200h
Silnik: 1,5eb@heko / mambodżambo
Rocznik: 2017/2018

Panowie jako, że w ofercie forda są zmiany to pytanie. Obecne wersje 1.0eb w fieście - w st-line są 100, 125 i 140. Czy potencjał wszystkich wersji jest taki sam? 1,0 bez start-stop. Różnica cenowa w salonie duża. Aktualne wersje wymagają rozbierania sterownika? Jak to się ma do gwarancji? Da radę zrobić tak żeby aso miało mega problem?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Heko czemu ustawiasz je na ~145? Więcej nie da rady czy nie ma sensu? Czy z jakiś downpipem, dolotem i ic można więcej? Co ogranicza?
Jestem na etapie kupowania dd do miasta w postaci fiesty i taki mój pomysł jest, że fiesty fajnie jeżdżą, właśnie wprowadzili stline z lepszą zawiechą. Jakieś docelowe 160-180 koni i mamy entry level hotchacza.
analyzator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2016, 09:10   #177
TuneFORCE

Wszystkie zeobi sie po OBD, a to jaki jest potencjał 140ki nie wiadomo bo jeszcze tego nikt nie robił....teoretycznie dużego zapasu już tutaj nie bedzie jesli siedzi tam ta sama turbina co w słabszych wersjach...jesli wsadzili coś bardziej wydajnego to pewnie przy okazji sa inne zawory i głowica wiec moze ze 160KM sie zrobic....ale to tylko teoretyzowanie....trzeba sprawdzić po VINie nr czesci i bedzie wszystko wiadomo
Stary 28-08-2016, 09:50   #178
analyzator

Tak się rozglądałem po necie i na zagranicznych 140 pompują na jakieś 170-175 koni. To samo pewnie przedrukowuje 44.

Jakieś różnice potencjału fiesta/focus?

Wąskim gardłem jest turbo? Coś się zmieniło bo chyba rok czy dwa temu jak dobrze pamiętam te podstawowe 1,0 były dmuchane pod 160 koni?

Jak w praktyce wrażenia z tego silnika po czipie? Nie robi się trochę dizlowate? Lubię auta, które budują drama do odcięcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-08-2016, 15:36   #179
TuneFORCE

Wykresy z zagranicznych for to sobie w buty mozna wsadzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-08-2016, 21:45   #180
analyzator

Pumaspeed z akcesoriami proponuje prawie 180 koni: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Chcę sobie dobrze temat poukładać bo zastanawiam się, która wersja silnika i co potem. To jest na seryjnym turbo.
Jak w ogóle z trzymaniem mocy przez te silniki bo u pumy widzę że 140 ma zmierzone 131. Coś słaba ta seria.

Cały czas zastanawiam się, co jest wąskim gardłem. Ile jest sens dmuchać. Ile wytrzyma metal i sprzęgło, półosie etc. Nie do końca zależy mi na mega niutonach od samego dołu a raczej na fajnej charakterystyce silnia z mocną górą.
Odpowiedz

Tagi
ecoboost

Zasady postowania