Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-11-2015, 12:54   #171
rb-net
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5 150KM > 182KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: 1.5EB metaliczny lub dzwoniący dźwięk silnika

Czesc.
Ja przedwczoraj wlozylem pierwszy raz plyte cd do odtwarzacza i taki zonk - plyte pozarl i stwierdzil ze nie ma plyty heh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczescie jak pozniej odpalilem od nowa auto to oddal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do dzwieku silnika to az dzis poslucham bo ze srodka nic nie slychac.

Sprawdzilem i u mnie nic takiego nie ma. Sa tam jakies pomruki czasami i nie sprawia wrazenia badzo kulturalnej pracy ale w zaden sposob nie jak stary gruchot.
Delikatny metaliczny dzwiek jest przez ulamek sekundy jak dodaje gazu ale to doslownie ulamek. Pozniej juz nic nie slychac takiego ani na obrotach ani jak spadaja. To na zimno, pozniej sprawdze jak na cieplo.

Ostatnio edytowane przez rb-net ; 07-11-2015 o 13:05
rb-net jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2015, 13:32   #172
leszeg
ford::average

Model: Focus Titanium Candy Red :)
Silnik: 1,5 EcoBoost
Rocznik: 2015

Pierwszą CD jaką włozyłem była płyta z hologramem i wszystko było ok. Teraz wsadziłem pirata i pokazał ,że nie widzi i też nie chciał oddać no bo co jak nic nie widział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Potrzymałem dłużej przycisk do wyrzucania i oddał. Za drugim razem zapodał ,ze odczytał i już wszytko ok. Inne dźwięki to po jeździe po kostce słyszę jakieś luźne elementy po stronie pasażera. Trochę zaśmiecamy wątek ale to też o dźwiękach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
leszeg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2015, 16:00   #173
Janisek

Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał azitoshi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie bez zmian niestety, brzęczy
a co na to serwis ? byłeś już z tym ? bo ja ostatnio nie mam jak się wybrać do nich ...
Janisek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2015, 18:07   #174
azitoshi

Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost

Bylem parę razy odpowiedz w kółko ta sama Ford wie o brzęczeniu ale nie wiadomo czy cokolwiek z tym zrobi, dla Forda to nie problem dopóki wszystko działa. Jutro będę opony zakładał w innym serwisie to popytam jeszcze.

Ostatnio edytowane przez azitoshi ; 08-11-2015 o 19:44
azitoshi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2015, 08:27   #175
azitoshi

Dzieje się ! chyba będą mi sprowadzać z Niemiec nową turbinę ale to się okaże w poniedziałek po rozmowie z centralą w Warszawie. Zmieniłem serwis i od razu inne podejście zobaczymy co z tego wyniknie !
Stary 14-11-2015, 08:59   #176
TheVoytekBear

Melduj na bieżąco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sumie jak byłem na jeździe próbnej Focucem z 1.5 właśnie to pierwsze, co zrobiłem to wyłączyłem radio. Pierwszy raz usłyszałem jakikolwiek dźwięk silnika dopiero na autostradzie (Kraków jest wyśmienity na jazdy próbne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Mam nadzieję, że to jakaś trefna partia, którą naprawią, a do nowych już nie wsadzają.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2015, 09:27   #177
azitoshi

Tylko wiesz podczas jazdy tego nie słychać bo auto jest dobrze wygłuszone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jazda po mieście z opuszczonymi szybami lub na postoju wówczas masz te bonusowe dźwięki. No zobaczymy jakbym miał dostać turbinę z nowej partii bo chyba taka jest skoro w nowych nie brzęczy to super ale jak mi włożą taką samą to wyłysieje do końca. W każdym razie jestem bez auta tydzień....
Stary 14-11-2015, 14:13   #178
Janisek

Cytat:
Napisał azitoshi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No zobaczymy jakbym miał dostać turbinę z nowej partii bo chyba taka jest skoro w nowych nie brzęczy to super ale jak mi włożą taką samą to wyłysieje do końca. W każdym razie jestem bez auta tydzień....
W każdym razie uznali, że ten brzęczyk to jednak usterka ? bo to już coś... Zdradź jeszcze z którego serwisu zrezygnowałeś a który podjął się naprawy ? Auto już do nich odstawiłeś ?
Stary 14-11-2015, 14:41   #179
azitoshi

Narazie jeszcze ciężko stwierdzić oni uznali że coś jest nie tak ale muszą się z Warszawą skontaktować w poniedziałek i tutaj może być kluczowa decyzja. Auto moje już stoi rozebrane w serwisie. Serwisy autoryzowane przy dealerach są w Krakowie dwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie chce robić złej reklamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 14-11-2015, 19:20   #180
Janisek

Cytat:
nie chce robić złej reklamy
se sami robią reklamę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... a takie rzeczy warto wiedzieć, gdzie jechać na serwis co by mniej czasu tracić. Ja i tak na Śląsku będę próbował.
Odpowiedz

Zasady postowania