Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-07-2017, 19:56   #171
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Masz nazwę chipu? Widzę że bardzo mały więc prosta robota. Lutowanie procesora od PlayStation czy Xboxa to jest wyzwanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Dlatego rzuciłem tą robotę, ale sprzęt nadal mam.

SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2017, 22:56   #172
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz nazwę chipu? Widzę że bardzo mały więc prosta robota. Lutowanie procesora od PlayStation czy Xboxa to jest wyzwanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Dlatego rzuciłem tą robotę, ale sprzęt nadal mam.
Oj ciężko było ale dałem radę chodzi amator
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2017, 23:12   #173
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał leszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oj ciężko było ale dałem radę chodzi amator
Nie chwytam dowcipu... Coś mi się przytępiło?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oczywiście z tej prezentacji nic nie wynika, bo nie szukam podwykonawcy do lutowania...
To nie lutowanie w tym przypadku jest problemem...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 18-07-2017 o 23:14
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2017, 12:51   #174
SrebnaStrzała

Zdaje sobie sprawe że lutowanie to raczej ta prostsza część zadaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślałem że chodzi o jakiś procesor a tutaj po prostu jest dysk ssd.

Ciekawe że na PCB są oznaczenia pod większą pamięć, przynajmniej tak to wygląda.

Dzięki za zobrazowanie, dobrze wiedzieć na wypadek jakby ktoś pytał.
To dotyczy tylko sync3 tak ?
Stary 19-07-2017, 12:55   #175
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Tylko sync3, w sync2 nie trzeba nic lutowac żeby dołożyć navi.
Stary 25-08-2017, 08:43   #176
bartekbb
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Fusion, Escape
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015, 2021

tedi_k na początku wątku pokazał jak można rozdzielić programowo stop UCDS'em, a czy któryś z kolegów mógłby podać kody do ForScan'a? Już mi tylko to zostało. Kierunki świecą na pomarańczowo, natomiast jak naciskam stop, to oczywiście kierunki też świecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
bartekbb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-08-2017, 19:01   #177
SrebnaStrzała

Nie wiem czy koledzy chętnie podadzą takie informacje bo na tym robią kasęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z drugiej strony ja jednemu z kolegów dokładnie opisałem jak ciąć lampę a nawet sprzedałem ledy po normalnej cenieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-08-2017, 21:04   #178
bartekbb

Imię: Bartek
Model: Fusion, Escape
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015, 2021

Już nieaktualne - jakoś sam sobie poradziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Wszystko już śmiga. Wiem, że koledzy robią na tym kasę, ale i tak garstka ze smykałką jest w stanie sama sobie z tymi wszystkimi przeróbkami poradzić nawet mając kody. Kasa i tak im nie ucieknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ja mam akurat dociekliwość we krwi (jestem programistą z zamiłowaniem do Fordów), dlatego tutaj też sobie poradziłem.
bartekbb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-08-2017, 22:39   #179
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... robią kasęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...
Cytat:
Napisał bartekbb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już nieaktualne - jakoś sam sobie poradziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Wszystko już śmiga. Wiem, że koledzy robią na tym kasę, ale i tak garstka ze smykałką jest w stanie sama sobie z tymi wszystkimi przeróbkami poradzić nawet mając kody. ....
Panowie - wybaczcie, ale Wy także na czymś kasę na te Fusiony robicie. Nikt nie zagląda do Waszych kieszeni.
Kolega programista @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] powinien dość łatwo zauważyć, że w tym poście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wyraźnie widać numerację bloków do zmiany: DE1B. Jako wytrawny programista pewnie z łatwością zauważył, że hex 1B to dec 27. Ponieważ jednak AS BUILD numerowany jest od 1 a bloki w UCDS od zera, to zmiany trzeba robić w bloku 726-28-... w notacji FORScana/AS BUILDA.
Po tym spostrzeżeniu pewnie poszło "z górki", ale kolega programista też szczegóły spostrzeżenie zostawił dla siebie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam po prostu co innego do roboty niż przeliczać maski bitowe tylko na Waszą prośbę. Jak mam czas to to robię i nie mam oporów, że niezbyt liczna grupa kolegów zrozumie o co chodzi...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-08-2017 o 23:37
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-09-2017, 16:01   #180
dominikk1990

Imię: Dominik
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0Ecoboost 240KM
Rocznik: 2014

Witam, czy ktoś z kolegów ogarnął przeciwmgłowe z tyłu załączane z włącznika eu(osobno przód i tył) i podzieliłby się doświadczeniem? Z przekaźnikiem i dodatkowym włącznikiem to sprawa bardzo prosta, z oryginalnym zapewne nie, mimo że auto wróci do mnie za 2 tygodnie i nie mam na czym przetestować, to chętnie już teraz zaznajomię się z tematem. Czy z włącznika trzba ciągnąć druta do BCM? czy można podpiąć się bezpośrednio pod włącznik bo nie za bardzo wiem co jest(jaki sygnał) na tych pinach. Z góry dzięki za jakąkolwiek wskazówkę. Pozdrawiam.
dominikk1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
ford , fusion , przeciwmgielne

Zasady postowania