![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-07-2005
Model: S-MAX Titanum Platinum X
Silnik: 2.0 TDCI PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
harryON
|
|
|
#172 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
,Misha, Jak masz engine ponad 100 konny to taki parownik niestety ale sobie możesz od razu powiesić na pólkę jako wystawka - 140 kW to coś dla Twojego bolida.
|
|
|
|
|
#173 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-09-2005
|
Hehe,nie wiem czy dobrze rozumiem , ale przy instalacji od razu koleś móił "...bez 'coś tam' sondy lambda"...i przez to było taniejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie znam się ale to chyba wynikło ze specyfikacji silnika jaki posiadam (wielopunkt mechaniczny , wtrysk k-jetronic, nie ma tam żadnych komputerów , regulacja odbywa się za pomocą..śrubkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#174 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Bez sterownika sondy i bez emulatora sondy. Regulacja śrubą na wężu (register) czyli I generacja.
|
|
|
|
|
#176 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-10-2005
|
Witam wszystkich.
Sledze ten temat niemal od samego poczatku mimo ze jezdze VWejem i bardzo mnie zainteresowala ta tematyka. Instalka z mikserem sprawuje sie tragicznie w moim autku (Corrado 2.0 16v na mech. wtrysku). Szukam Blosa od ponad miesiaca z marnym skutkiem i zastanawiam sie czy moze ktos z was moglby pomoc mi w nabyciu tego ustrojstwa. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#177 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-09-2005
|
Witam
Założyłem Blosa do Audi Coupe 2.0 1990 rok, na mechanicznym wtrysku. Znajduje się między przepływomierzem a przepustnicą i wszystko jest ok. Auto ciągnie już od dołu jak popieprzone i wkręca się aż do 7tyś obrotów. Wolne obroty stabilne jak nigdy dotąd, mogę go odpalić na gazie i nie ma z tym absolutnie żadnych problemów. Jest jednak taki problem: pomiędzy 3500 a 4000 auto dostaje zadyszki, czyli wkręca się do tych 3500, następnie do 4000-4200 auto muli, a po przekroczeniu tej dziury znowu się wkręca jak szalony. Czy ktoś z użytkowników forum ma pomysł co to może być? Dodam tylko że na analizatorze spalin skład jest optymalny a lambda praktycznie cały czas 1. Pomocy |
|
|
|
|
#178 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
sprawdź co się dzieje na analizatorze właśnie w tym zakresi eobrotów kiedy go muli. A nie masz może stożka i nie łyka Ci gorącego powietrza z komory silnika ?
|
|
|
|
|
#179 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-09-2005
|
Stożka nie mam, ale dziś popróbuję podpiąć się z miernikiem pod sondę i podczas jazdy analizować lambdę.
|
|
|
|
|
#180 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
BLOS'y przyjechawszy - na razie malutko ale mam nadzieję, że już będą wreszcie w stałej sprzedaży.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [ Dodano: 2005-10-14, 17:26 ] Cytat:
Nie wiem, czy właśnie nie zachodzi taka sytuacja. Natomiast jeżeli da się tego uniknąć to szczerze odradzam zabawę z pilniczkiem - gwizdki w postaci części zamiennych istnieją jak na razie tylko w katalogu - proszę już od paru tygodni importera o sprawdzenie ceny - może się wreszcie doproszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|