Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-10-2005, 12:06   #171
harryon
ford::beginner

Model: S-MAX Titanum Platinum X
Silnik: 2.0 TDCI PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie

Cytat:
Napisał gondoljerzy
Cytat:
Napisał maup

EDIT: Dodzwoniłem się pogadałem chwilę ze specem z Czakramu. W sumie niczego nowego się nie dowiedziałem. Radził wymienę parownika na AT90 w wersji Super, wymianę rurki prowadzącej gaz i zaworu na 8mm.
Tylko skąd wyskrobać na to kasę tego nie powiedział. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja u siebie właśnie wymieniałem rurkę doprowarzającą i reduktor na AT90SUPER i auto zaczęło mieć dobrą mieszankę przy 6500obr/m. Poprzedni przy 4500 przestawał się wkręcać na obroty. Silnik: rzędowa szóstka 3litry.

harryON

Stary 03-10-2005, 17:30   #172
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

,Misha, Jak masz engine ponad 100 konny to taki parownik niestety ale sobie możesz od razu powiesić na pólkę jako wystawka - 140 kW to coś dla Twojego bolida.
Struna jest offline  
Stary 04-10-2005, 19:42   #173
Zajcev
ford::amateur

Domyślnie

Hehe,nie wiem czy dobrze rozumiem , ale przy instalacji od razu koleś móił "...bez 'coś tam' sondy lambda"...i przez to było taniejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie znam się ale to chyba wynikło ze specyfikacji silnika jaki posiadam (wielopunkt mechaniczny , wtrysk k-jetronic, nie ma tam żadnych komputerów , regulacja odbywa się za pomocą..śrubkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zajcev jest offline  
Stary 05-10-2005, 09:10   #174
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Bez sterownika sondy i bez emulatora sondy. Regulacja śrubą na wężu (register) czyli I generacja.
gondoljerzy jest offline  
Stary 05-10-2005, 09:17   #175
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Domyślnie

no i bardzo dobrze jak dla BLOS-a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest offline  
Stary 05-10-2005, 19:35   #176
Pawelsky

Domyślnie

Witam wszystkich.

Sledze ten temat niemal od samego poczatku mimo ze jezdze VWejem i bardzo mnie zainteresowala ta tematyka. Instalka z mikserem sprawuje sie tragicznie w moim autku (Corrado 2.0 16v na mech. wtrysku). Szukam Blosa od ponad miesiaca z marnym skutkiem i zastanawiam sie czy moze ktos z was moglby pomoc mi w nabyciu tego ustrojstwa.

Pozdrawiam.
Pawelsky jest offline  
Stary 06-10-2005, 10:39   #177
bowill

Domyślnie

Witam

Założyłem Blosa do Audi Coupe 2.0 1990 rok, na mechanicznym wtrysku. Znajduje się między przepływomierzem a przepustnicą i wszystko jest ok. Auto ciągnie już od dołu jak popieprzone i wkręca się aż do 7tyś obrotów. Wolne obroty stabilne jak nigdy dotąd, mogę go odpalić na gazie i nie ma z tym absolutnie żadnych problemów. Jest jednak taki problem: pomiędzy 3500 a 4000 auto dostaje zadyszki, czyli wkręca się do tych 3500, następnie do 4000-4200 auto muli, a po przekroczeniu tej dziury znowu się wkręca jak szalony. Czy ktoś z użytkowników forum ma pomysł co to może być? Dodam tylko że na analizatorze spalin skład jest optymalny a lambda praktycznie cały czas 1.
Pomocy
bowill jest offline  
Stary 06-10-2005, 10:57   #178
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Domyślnie

sprawdź co się dzieje na analizatorze właśnie w tym zakresi eobrotów kiedy go muli. A nie masz może stożka i nie łyka Ci gorącego powietrza z komory silnika ?
Struna jest offline  
Stary 06-10-2005, 11:34   #179
bowill

Domyślnie

Stożka nie mam, ale dziś popróbuję podpiąć się z miernikiem pod sondę i podczas jazdy analizować lambdę.
bowill jest offline  
Stary 14-10-2005, 17:21   #180
maup
ford::average

Domyślnie

BLOS'y przyjechawszy - na razie malutko ale mam nadzieję, że już będą wreszcie w stałej sprzedaży.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

[ Dodano: 2005-10-14, 17:26 ]
Cytat:
Napisał Struna
sprawdź co się dzieje na analizatorze właśnie w tym zakresie obrotów kiedy go muli...
Pamiętasz Struna, że czasem trzeba podpiłować gwizdek i to tylko w jednym miejscu?
Nie wiem, czy właśnie nie zachodzi taka sytuacja.
Natomiast jeżeli da się tego uniknąć to szczerze odradzam zabawę z pilniczkiem - gwizdki w postaci części zamiennych istnieją jak na razie tylko w katalogu - proszę już od paru tygodni importera o sprawdzenie ceny - może się wreszcie doproszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamknięty Temat

Zasady postowania