![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-02-2012
Model: ford c-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Chciałem serdecznie podziękować koledze Madomat za pomoc w zakupie mapy nawigacyjnej do FX. Powiem tylko ze kupiłem ją w bardzo dobrej cenie. Jeżeli ktoś nie chce pomocy to niech przynajmniej nie wypisuje głupot i bzdur, ze 300 PLN za karte na Polskę, Europe Zachodnią i Turcję to drogo!!! Rzeczywiście odsyłam do serwisu Forda i zyczę powodzenia!!! Jeszcze raz dzięki serdeczne Madomat!!!
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: Galaxy Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 163bhp
Rocznik: 2014
|
[QUO
Dzieki za tak mily post, po prostu zaoferowalem szczera pomoc, madry bedzie wdzieczny a ........ bedzie marudzil , wiem jak ciezko sobie czasami pozwolic na pewne rzeczy w Polsce, do Anglii wyjechalem nie dlatego bo mi sie w Polsce nudzilo ale to juz calkiem inna historia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiem ze szczera chec pomocy nie jest w modzie ale ja taka wlasnie zaoferowalem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i oferte podtrzymuje jak co to PW Ostatnio edytowane przez Marek ; 21-04-2012 o 08:37 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
|
|
|
|
|
#173 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-03-2012
Model: MK4
Silnik: 1.8 tdci
|
Jestem od wczoraj szczęśliwym posiadaczem Mondeo mk4 z 2008 roku z navi TravelPilot FX, auto jest sprowadzone z belgi ale niestety bez karty albo płyty z mapami. Moje pytanie brzmi czym rużni się rużni karta z mapami z 2009 czy też 2010 albo 2011? Znalazłem na ebay takie o to mapy:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] które byście mi poradzili z tych map? W ASO powiedzieli mi 1000 zł za wgranie map. |
|
|
|
|
|
#174 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Pierwsza i ostatnia to te same mapy (EU + Turcja 2010). Na Ebayu brytyjskim są one standardowo najtańsze. Przy obecnej cenie trzeba brać tę 2010 - ma wystarczająco dobre pokrycie Polski (jakieś 80-85%). O 2011 mówią, że jest lepsza, ale na razie ceny ma niezbyt konkurencyjne. Sam jeżdżę na mapie 2010 i jest zadowalająco. Jak nie zależy Ci na kasie możesz kupić mapę 2011 i powiedzieć nam jak wygląda faktyczne pokrycie Polski. Mapą 2009 nie warto się interesować - cena nie jest jakoś znacząco niższa od map 2010 z brytyjskiego ebaya a pokrycie Polski jest dość istotnie niższe.
Trzeba tylko uważać, aby kupić właściwą mapę - dokładnie taką jak widać na fotkach (narysowana na okładce miniaturka nawigacji FX).
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 17-03-2012 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#175 |
|
ford::average
![]() Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015
|
Witam speców od FX'a. Mam problem bo mam strasznie stary soft i w menu serwisowym nie mam opcji update software from CD. Mój FX strasznie się wiesza i chcę podnieść mu soft. Czy ktoś rozwiązał taki problem? PS wypaliłem już z 20 płyt z SP4 i mi ich nie widzi.
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
ljo, madomat- koniec OT w temacie.Każdy kolejny post nie na temat zostanie nagrodzony.
Madomat, odnośnie sprzedaży map załóż osobny temat w dziale sprzedam.
|
|
|
|
#177 | |
|
![]() Zarejestrowany: 19-04-2012
Model: C-MAX
Silnik: 1,8 cdti
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-03-2012
Model: s-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008 model 2009
|
Serdeczne dzięki koledze Madomat za pomoc w zakupie mapy nawigacyjnej do FX.
Prajs był rewelacyjny, sprzęt chodzi że aż miło. Kolego Adminie, kasujesz posty autorytatywnie stwierdzając, że są nie w temacie pomimo, że było w nich zawarte pytanie. Ponawiam więc zapytanie do forumowej braci - jak się ma sprawa map Chorwacji, czy występuję sama czy w połączeniu z innymi. Może ktoś z kolegów posiada takową ?? |
|
|
|
|
|
#179 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-04-2012
Model: C-MAX
Silnik: 1,8 cdti
|
Mam pytanie do kolegów forumowiczów. Mam problem z moim FX-em, a konkretnie z pokrętłem selekt. Otóż nie reaguje ono na obracanie pokrętła a czasem jedynie na obracanie wraz z jego naciśnięciem co uniemożliwia praktycznie zabawę, związaną z jakąkolwiek obsługą nawigacji, wybierania opcji z menu itp. Jest to nawigacja Blaupunkt FX w c-maxie z 2008r. samo urządzenie działa poza tym bez zarzutu problem jest tylko z tym pokrętłem selekt. Czy może ktoś ma jakiś pomysł co może być powodem takiego idiotycznego zachowania tego pokrętła i ewentualnie jak problem rozwiązać. Czy da się jakoś może zaktualizować w tym sprzęcie oprogramowanie bo może np. to pomóc. Z góry dzięki wielkie za ewentualne sugestie.
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Jakoś nie widzę tego, aby upgrade softu pomógł akurat na to... Widziałem już posty o uszkodzonych FXach - trzeba poszukać i spróbować dogadać się z rozbiórką uszkodzonego egzemplarza na części. A tak na marginesie - jak się zapyta googla o tę nawigację i doda jeszcze słówko "chomikuj", to znajdzie się wszystko, co trzeba.
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja |
|
|