![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#171 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2009
Model: Ford Mondeo Mk5
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
Bo tej babce wymieniali rozrząd, uszczelkę pod głowicą i jeszcze parę rzeczy w silniku na gwarancji po 25tyś km. Swoją drogą ciekawe skąd taka usterka. Mogę liczyć że zrobili to dobrze i nic się nie rozsypie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale już po tym 40tyś zrobiliśmy i jest ok, więc chyba dali radę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: był Focus
Silnik: 1800 benz
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
![]() Cytat:
-=> S-Max - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
![]() Imię: Adam
Model: Focus,Transit
Silnik: 1.8 16V/2.0 tdci
Rocznik: 1998/2004
|
![]()
Ja jak odkupiłem fokę od ojca to miała 8 lat była wtedy garażowana i nigdzie ani na rantach drzwi ani pod lusterkiem nie było rdzy teraz stoi pod chmurką i już raz musiałem malować nadkola tylne i ranty drzwi i od spodu też już tak ładnie nie wygląda mimo że 3 lata temu konserwowałem ją od spodu to aż się boję co to będzie za 2-3 lata
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
![]() Zarejestrowany: 26-01-2010
Model: Focus
Silnik: 2,0tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
Rdza wychodzi w tylnych drzwiach od dołu, u mnie zaobserwowałem że rdzewieją tylne drzwi od dołu, a nie wiem czy nie powinny być tam uszczelki jak w przednich drzwiach, rdzewieje również belka między nadkolem a drzwiami od dołu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Focus Mk1 / C-max
Silnik: 2.0 LPG 131km/ 2.0 145km
Rocznik: 1999 / 2005
|
![]() Cytat:
A czym nalezy czyscic te ranty drzwi ? jak jeszcze nie ma rdzy ? Oraz jak sie pojawi jaki srodek ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
![]() Zarejestrowany: 28-12-2009
Model: Focus Ghia/Mondeo
Silnik: 1.8 Tddi/1.8 16v
Rocznik: 2001/94'
|
![]()
Trzeba zrobic dobre zabezpieczenie antykorozyjne preparatem penetrujacym rdze typu np. RUST CHECK-taki mi zaproponowali...koszt calego auta 550zl..
RUST CHECK - zabezpieczenia antykorozyjne pojazdu polega na natryskiwaniu preparatu pod ciśnieniem w profile zamknięte nadwozia i podwozia samochodu. Czas trwania tego zabiegu wynosi około 2-3godzin i może być wykonywane w obecności klienta. W porównaniu z metodami tradycyjnymi, proces zabezpieczeń antykorozyjnych RUSH CHECK jest czysty i skuteczność jego nie jest uzależniona od dokładności oczyszczania karoserii (płyta podwozia, nadkola) a profile samochodu natryskiwane są bez demontażu tapicerki. Każdy nowy samochód ( 6 miesięcy od daty produkcji) zabezpieczony preparatem RUST CHECK otrzymuje pisemną gwarancję bezterminową, pod warunkiem powtarzania zabiegów zabezpieczających w terminach podanych w gwarancji. Samochody eksploatowanie do 3 lat od czasu wyprodukowania mogą również ubiegać się o bezterminową gwarancję pod warunkiem spełnienia wymogów szczegółowej klasyfikacji gwarancyjnej. W przypdaku perforacji blach karoserii spowodowanej korozją postępująca od wewnącz pojazdu, pomimo corocznego zabezpieczenia, RUST CHECK POLAND jako gwarant pokrywa koszty naprawy. 1. Bezpieczny w zastosowaniu w nowych samochodach z katalizatorem. 2. Bardzo skuteczny w działaniu. Powstrzymuje korozje każdego samochodu. Wspomaga fabryczne pokrycia lakierowe i uzupełnia istniejące zabezpieczenia. 3. Głęboko penetruje połaczenia, zagięcia blach, szczeliny i mikro pęknięcia powłok oraz jest ciągle aktywny. 4. Wypiera wodę z mikroszczelin i zajmuje jej miejsce. Zapenia drożność otworów odpływowych. 5. Jest bezwzględnie czysty, bezwonny. Bezpieczny dla człowieka i środowiska. 6. Zachowuje ciągły stan płynny i elastczność, również w temperaturach ujemnych. 7. Zabezpieczenie wykonywane tym preparatem nie wymaga żadnego demontażu fabrycznego montowanej tapicerki, ani żadnego specjalnego przygotowania nadwozia samochodu, wystarczy samo odmuchanie powietrza spodu samochodu. 8. Gwarancja skuteczności zabezpieczenia antykorozyjnego obejmuje całość nadwozia bez jakichkolwiek wyłaczeń jego elemnetów jak np., drzwi, błotniki, pokrywa silnika, bagażnika itp. 9. Zabezpiecza i oczyszcza złącza elektryczne. 10. Smaruje wewnętrze mechanizmy nadwozia jak: zamki, zawiasy, linki itp. eliminuje dręczące skrzypienia nadwozia. 11. Nie uszkadza chromu, lakieru, skóry i tworzyw sztucznych. 12. Odblokowuje połączenia rozłączne (sworzeniowe, gwintowe itp.) i pozwala na dalszą normalną ich prace. 13. Chroni zamki przed zamarzaniem Ostatnio edytowane przez Overloaded266 ; 25-04-2010 o 20:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
![]()
Tylko że check rust robią w kilku miejscach w polsce niestety.
![]() |
#179 |
![]() Zarejestrowany: 28-12-2009
Model: Focus Ghia/Mondeo
Silnik: 1.8 Tddi/1.8 16v
Rocznik: 2001/94'
|
![]()
w ok Siedlec robią i życzą sobie 550zl za kombiaka i full zabezpieczenie..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Focus Mk1 / C-max
Silnik: 2.0 LPG 131km/ 2.0 145km
Rocznik: 1999 / 2005
|
![]()
Czesc mam pytanie jak zabezpieczyc foke przed korozja ? Tzn co robic zeby rdza nie wychodzila ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
focus , korozja |
|
|