Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-04-2014, 11:03   #1791
gloomy
ford::average

Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 tdci + botox 173KM/409Nm
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdemontuj cały plastik - może wtyczka tam jest.
ok, tak też jutro spróbuję ale myślę, że bez kupowania wiązek kabli się nie obejdzie. Narazie mam moduł i manetkę a z resztą podzespołów krucho póki co.

gloomy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 12:11   #1792
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa

Cytat:
Napisał gloomy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..., że bez kupowania wiązek kabli się nie obejdzie. Narazie mam moduł i manetkę a z resztą podzespołów krucho póki co.
Najważniejsza i najdroższa z z tego wszystkiego jest niebieska wtyczka do modułu razem z kablami (bo moduł już masz). Kabelkiem do mikrofonu naprawdę nie przejmowałbym się - są to tylko 2 kabelki które spokojnie można wpiąć albo do pajączka, albo bezpośrednio do modułu BT, albo do NX (bezpośrednio) jeśli takowe posiadasz.

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 12:23   #1793
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał gloomy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aha podziękował bardzo ... usb mogę sobie darować.
nie masz racji - jak już zakładasz fordowski moduł, a nie jakiegoś parrota, to załóż moduł z usb.
Na prawdę warto
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 13:11   #1794
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Cytat:
ok, tak też jutro spróbuję ale myślę, że bez kupowania wiązek kabli się nie obejdzie. Narazie mam moduł i manetkę a z resztą podzespołów krucho póki co.
Wykręć schowek i sprawdź co tam masz. Może wtyczka, może pajączek? Dopiero po tym decyduj co kupić.

Jeżeli będziesz potrzebował pajączka 22 pin to pisz na PW - mam wersję AB i CB.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie masz racji - jak już zakładasz fordowski moduł, a nie jakiegoś parrota, to załóż moduł z usb.
Na prawdę warto
święte słowa - kupuj z USB bo daje to więcej możliwości a różnica w cenie żadna.
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 13:37   #1795
gloomy
ford::average

Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 tdci + botox 173KM/409Nm

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na prawdę warto
wiem, że to wygodne ale na płycie tych mp3 też się trochę mieści, utwory ładnie widać na conversie więc jest ok, narazie więc pozostanę bez usb bo moduł już kupiłem i dopiero jak zadziała mi bluetooth to mogę myśleć o rozbudowie.

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najważniejsza i najdroższa z z tego wszystkiego jest niebieska wtyczka do modułu razem z kablami (bo moduł już masz). Kabelkiem do mikrofonu naprawdę nie przejmowałbym się - są to tylko 2 kabelki które spokojnie można wpiąć albo do pajączka, albo bezpośrednio do modułu BT, albo do NX (bezpośrednio) jeśli takowe posiadasz.

pozdrófka
ok kabelek od mikrofonu pominę w poszukiwaniach, a czy potrzebna wiązka z wtyczką wygląda tak jak na załączonym zdjęciu ? ps. mam sony aux/mp3 1cd

PS. ok rozbieram deskę w święta (żona będzie w niebo wzięta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i popstrykam zdjęcia, a odnośnie modułu to kupiłem go za 200 zł (j.angielski) i chyba ciężko go kupić w takiej cenie z usb, potem dochodzi jeszcze port usb etc.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg wiązka.jpg (89.5 KB, 125 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez gloomy ; 18-04-2014 o 13:41
gloomy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 13:57   #1796
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
... czy potrzebna wiązka z wtyczką wygląda tak jak na załączonym zdjęciu ? ps. mam sony aux/mp3 1cd
....
Wiązka jak wiązka - szczegółów nie widać. Na pewno ma quadlocka - więc jest spod deski...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Potrzebna szczegółowa fotka tej czarnej wtyczki z białą blokadą na samej górze fotki - to ona jest "podejrzana", że jest do modułu BT/VC. Niebieski kolor to się pojawia dopiero jak się zdejmie czarną obudowę...
Stary 18-04-2014, 14:11   #1797
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Niebieski kolor to się pojawia dopiero jak się zdejmie czarną obudowę...
OT: ot ci igraszki kolorów.
A czarna skrzynka w samolotach jest czerwona (czasami pomarańczowa) i na domiar wszystkiego z białymi paskami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a czarny sie pojawia jak sie dopiero spali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 15:43   #1798
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

W/g mnie czarna wtyczka z białą blokadą u góry ekranu jest od zegarów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2014, 15:59   #1799
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W/g mnie czarna wtyczka z białą blokadą u góry ekranu jest od zegarów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może i od zegarów... Zegarowe wg mnie mają blokadę zamykaną w stronę wiązki. Ale to wszystko to są dywagacje.
Innej podejrzanej o bycie "bluetoothową" tu nie widzę... Lepsze fotki wtyczek rozwiały by wątpliwości.
Stary 18-04-2014, 16:08   #1800
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Od zegarów jest jednak szara wtyczka z czarną dźwigienką,za to na tej wiązce muszą być jeszcze wtyczki od klimatyzacji -biała i czarna.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania