Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-02-2021, 22:18   #1811
Tom Hagen
ford::amateur

Imię: R
Model: AR
Silnik: 1.4
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał WoojO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej!
Odkopię trochę temat. Chciałem podpytać właścicieli modeli st 2.3 eb o drobne rzeczy, szczególnie modelu kombi.
- jak sprawuje się zawieszenie na zwykłych, nie adaptacyjnych amortyzatorach? Za twarde, za miękkie?
- jak z głośnością w kabinie przy prędkościach autostradowych czy też na krajowych drogach?
- czy można wyłączyć generator dźwięku silnika i cieszyć się czystą mechanika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
- ktoś wozi w nich dzieciaki? nadaje się na rodzinne auto z pazurem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!
cześć,

jeżdzę od 2 miesięcy na 19 i twardość jest ok. nie przeszkadza nikomu. podbijanie dźwięku w trybie sport i torowym jest głośne, na rodzinne wypady za głośne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale w normalnym całkiem ok się jeździ. Mały (2,5 roku) zasypia mi szybciej niż w poprzednim bardziej cichym samochodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po ustabilizowaniu prędkości dźwięk z głośnika jest jeszcze mnie słyszalny.

pozdrawiam

Tom Hagen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2021, 22:25   #1812
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Dzieci dobrze zasypiają w hałasie, np. suszarki, okapu lub... focusa. :-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2021, 07:29   #1813
daniel2505
ford::average

Imię: Daniel
Model: Focus Active 1,5 EB
Silnik: 1,5 EB 150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał yataz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W wersji 1.5 Ecoboost dźwięk jest bardzo delikatnie poprawiany na wysokich obrotach w trybie Sport.
we wszystkich wersjach tak jestczy tylko w ST? Nie zauważyłem tego u siebie w Active
daniel2505 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2021, 08:49   #1814
yataz

Model: Focus MK4 Kombi ST-Line
Silnik: 1.5 182 KM @ 222 KM

Cytat:
Napisał daniel2505 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
we wszystkich wersjach tak jestczy tylko w ST? Nie zauważyłem tego u siebie w Active
Przyspieszajac z gazem w podłodze na wysokim biegu przeklikaj sobie z trybu normalnego/eco na sport. To jest na tyle subtelne podbicie dźwięku, że tylko w bezpośrednim przejściu miedzy trybami da się je wyłapać.
yataz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2021, 22:16   #1815
Off666
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Focus Activ Kombi
Silnik: Benzyna 1.5 150KM A8
Rocznik: 2020

Powiedzcie mi, czy to jest normalne że pod maską się tak brudzi od jeżdżenia w deszczowe dni? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Off666 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2021, 07:26   #1816
bidżej
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018

nie masz za wysoko ustawionej maski? Otwiera się bez problemu?
U mnie reflektory są od góry trochę brudne, ale nie aż tak :>
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2021, 07:57   #1817
Off666
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Focus Activ Kombi
Silnik: Benzyna 1.5 150KM A8
Rocznik: 2020

Otwiera się ok. Poniżej jeszcze zdjęcia przestrzeszni między klapa a refrektorem i bliżej przedniej szyby. Wydaje się że jest ok. Pomyślałem że może jakaś uszczelka powinna być przyklejona na reflektor... Wiem głupie ale mnie to dziwi że tak się głęboki brudzibpod maską. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Off666 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-02-2021, 16:38   #1818
Maciek01

Imię: Rafał
Model: focus vignale
Silnik: 1.5 ecoblue

Witam. Czy Możecie mnie oświecić, gdzie znajdują się odpływy podszybia w mk4? Rozebrałem dzisiaj boczne zaślepki i znalazłem pod nimi tylko wygłuszeniowe maty. Co dziwne, są one suche a ostatnie dwa dni solidnie lało.Załączam zdjęcia. Pozdrawiam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20210225_102304.jpg (88.3 KB, 85 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20210225_102718.jpg (92.9 KB, 78 wyświetleń)
Maciek01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-02-2021, 17:20   #1819
patrykSidoruk

Polej trochę wody/płynu na podszybie, zobaczysz. Odpływy są na bokach, niewiele niżej niż samo podszybie. Woda odpływa m.in. przez taki plastikowy użebrowany pionowo element.

Cytat:
Napisał Off666 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomyślałem że może jakaś uszczelka powinna być przyklejona na reflektor...
Przyjrzałem się w swoim. Ani na reflektorze, ani na masce nie ma jakiś specjalnych uszczelek. To jakby uszczelnia się odpowiednim przyleganiem.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-02-2021, 17:29   #1820
77pawelkrz

Domyślnie Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał Off666 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedzcie mi, czy to jest normalne że pod maską się tak brudzi od jeżdżenia w deszczowe dni?

Coś nie tak. U mnie czysto po 20k km.

Ostatnio edytowane przez 77pawelkrz ; 25-02-2021 o 18:16
77pawelkrz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mk4

Zasady postowania