Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-04-2014, 23:08   #1811
Vim
ford::beginner

Imię: Michal
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Dzięki panowie
Update modułu zrobiony.
Moduł, a dokładnie BT Audio zaskoczyło dopiero po zmianie ustawień ELMconfigiem z BT/VC Low na BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation.
Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki. Pozostała mi jeszcze tylko zabawa
z kabelkami i mam nadzieję, że to wszystko kiedyś ruszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Vim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2014, 23:44   #1812
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation.
jestem przekonany, że to już tu było pisane
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-04-2014, 08:18   #1813
ceem
ford::average

Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci

Po ustawieniu ELMconfigiem na "BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation" rzuca błędami (było już na forum). Ustawiłem więc ELMconfigiem na "BT/VC High + BT Audio + USB (for Navigation only)" i wszystko działa bez żadnych błędów. Co ciekawe USB działa normalnie, a nie tylko na potrzeby nawigacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez ceem ; 23-04-2014 o 10:27
ceem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-04-2014, 12:57   #1814
Vim

Imię: Michal
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał ceem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po ustawieniu ELMconfigiem na "BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation" rzuca błędami (było już na forum).
a te błędy to kiedy się ujawniają i na co mają wpływ ?
Vim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-04-2014, 14:10   #1815
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
a te błędy to kiedy się ujawniają i na co mają wpływ ?
W ogóle się nie ujawniają i na nic nie mają wpływu. Odnotowywany jest w module i daje się odczytać komputerem błąd braku specjalnej anteny GPS do modułu BT/VC.
Stary 25-04-2014, 20:48   #1816
CraC

Imię: Bart
Model: MK4
Silnik: 1800
Rocznik: 2010

Ponownie zapytuje gdyz nie dostalem zadnej odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aktualnie posiadam na wyposazeniu auta radio Sony 6000 1CD + AUX ... tj Mondeo kombi MKIV 2010.
Jak poczytalem ten watek to pozostaje mi wymiana radia na kombajn ... który nie jest dla mnie rozwiązaniem gdyż parkuje w miłej dzielnicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ma ktos może inne rozwiazanie/pomysl na instalacje USB i moglby sie nim podzielic ?
CraC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2014, 22:08   #1817
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał CraC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponownie zapytuje gdyz nie dostalem zadnej odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aktualnie posiadam na wyposazeniu auta radio Sony 6000 1CD + AUX ... tj Mondeo kombi MKIV 2010.
Jak poczytalem ten watek to pozostaje mi wymiana radia na kombajn ... który nie jest dla mnie rozwiązaniem gdyż parkuje w miłej dzielnicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ma ktos może inne rozwiazanie/pomysl na instalacje USB i moglby sie nim podzielic ?
a myślałeś może o wymianie 6000 na Sony CD/MP3 i dołożeniu modułu BT/VC+USB ?
wilk syty i owca cała, bo Sony oka "pożyczalskich" tak nie kusi jak kombajn multimed. i współpracuje z C+ i współpracuje z ww (BT/VC USB) a i co by nie mówić o 6000 to lepiej (chyba) od niego gra

pozdrófka

P.S. a może alarmik kolega będzie też chciał dołożyć dla "miłej dzielnicy", jeśli fabryka o nim "zapomniała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2014, 10:37   #1818
CraC

Imię: Bart
Model: MK4
Silnik: 1800
Rocznik: 2010

Wymiana jak dla mnie nie wchodzi w gre gdyz odczucia wizualne z soniakiem na pokladzie mnie nie odpowiadaja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym koszt wymiany radia + cala zabawa BT/VC USB wyjdzie drozej niz np opisywane na forum kombajny GMS ktore maja jeszcze navi i to taka jak mi sie podoba a nie jestem zmuszony miec.

Alarmik jest takze dzieks za propo Kolego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest jeszcze opcja taka ze AUX moze sluzyc jako "USB" i "BT" ale ma to pewne mankamenty, a na pewno ma nie wiele wspolnego z wygoda choc nie powiem daje rade jakos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No nic szukam dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CraC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2014, 14:05   #1819
ralf88

Model: mondeo
Silnik: 2.0 benzyna+LPG

Też miałem 6000 i uważałem że Sony jest brzydkie, ale po 5 min grania Soniaka zmieniłem zdanie -na tych samych głośnikach efekt jest bardzo duży,Po za tym w Sony ustawiasz oddzielnie parametry dźwięku dla radia,cd i aux,jest też eqaliser,tylko z Sony masz sterowanie głosem po polsku(z NX nie ma)+ mp3.
Co do kosztów to 200zł radio (po sprzedaży poprzedniego) Sony 6CD. moduł 212 -370zł z przesyłką+ 25zł gniazdo usb.ale jak nie zależy Ci na j.p. to najtańsze moduły z USB np. z Hiszpańskim są po 150zł
Jeśli masz conversa to wszystko wyświetla się na liczniku (książka tel,połączenia,zapamiętane stacje,katalogi MP3, spis tytułów utworów na cd, usb,itp
BT audio itp. są funkcje losowego wybierania utworów,potarzania utworów itp
Wyświetlacz w sony wyświetla więcej informacji jednocześnie jest 2 wierszowy + jeszcze małe ikonki.
Na NX trzeba wydać ok1500zł + antena +kieszeń +ramka razem to min 2000zł a i tak USB podłączone jest do modułu BT który też trzeba mieć.
ralf88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2014, 14:07   #1820
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał ralf88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko z Sony masz sterowanie głosem po polsku
W nawigacji FX także jest sterowanie po Polsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania