![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1841 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-02-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
RX-1c lub RX-2c takie pasują do Denso
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 | |
![]() Zarejestrowany: 10-08-2005
Model: fiat 500x
Silnik: 1.4 MA 170KM AT9
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
A czym różnią się te dwa moduły ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-09-2009
Model: MKIII
|
![]()
Panowie specjaliści, mam od jakiegoś czasu następującą przypadłość.
Zniknęło mi audio z samochodu. Tzn. moje Denso działa w zakresie wizualizacji nawigacji i niczego więcej. Z głośników wydobywa się tylko błoga cisza. Nawigacja nie podaje komend głosowych, nawet gdy wymuszam to naciśnięciem "info". W miejscu zakodowanych rozgłośni radiowych czy CD mam tylko cyfry 1-6. Nie odtwarza muzyki przez AUX. Generalnie nawet przy kręceniu gałką w prawo czy lewo nie pojawia się skala głośności. Gdy próbuję w ustawieniach, tam gdzie wybiera się jednostki metryczne czy imperialne, język, itp. zmienić stopień głośności komend navigacji, informacji o ruchu, to też nic nie przeskakuje. Gdy wchodzę w menu serwisowe, to mogę po przejściu do general informations, naciskać dowolne inne podmenu, oprócz audio - klikam i nic... Na dodatek przycisk Eject nie wysuwa płyty cd... Robiłem restore defaults, ale to nie pomogło, poza tym, że zauważyłem, że przy CDDJ i BT pojawiło się "no" zamiast "yes" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdziłem bezpiecznik, który w instrukcji Forda jest odpowiedzialny za audio i tam też nie widać przyczyny problemu. Pomóżcie, bo już tak od miesiąca jeżdżę i zaraz zwariuję bez radia i zestawu głośnomówiącego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Czapson, spróbuj odłączyć akku na jakieś 10-15min. Zakładam, że kod 4-cyfrowy posiadasz. Podłącz akku ponownie i może wszystko wróci do normy.
![]() |
#1845 |
|
![]()
12345mario - tak zrobiłem i faktycznie, urządzonko się zresetowało. Dzięki. Teraz sobie przypomniałem, że już wcześniej na forum pisano o tym, że odłączenie aku często "naprawia" denso.
GORZEJ Z TYM, że nie mam PINu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochód sprowadzony, kupowany w niemieckim salonie... Byłem przekonany, że to "1310" to jest to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście czytałem o tym, co można w polskich salonach Forda załatwić w tej kwestii, więc teraz proszę o pomoc forumowiczów - do kogo mam się zgłosić celem ustalenia właściwego PINu dla mojego Denso. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
W tej kwestii Ci nie pomogę. Są na forum magicy co rozkodowują znając nr seryjny Denso, ale to jest oficjalnie zabronione na forum. Spróbuj do ASO, może na podstawie VIN-u lub nr seryjnego Denso ustalą to jakoś.
![]() |
#1847 |
|
![]()
Mam Denso, bez fabrycznego modułu BT. Podłączyłem sobie jednak jakiś bluetooth Nokia CK-7W (taki, co większość ma w samochodach, z okrągłym szarym guziczkiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i pięknie się rozmawia przez zestaw głośnomówiący.
Gdy telefon dzwoni, z głośników dobiega sygnał, radio się wycisza, odbieram rozmowę i na ekranie Denso pojawia się duża ikona słuchawki telefonicznej. Czy przy takim podłączeniu i braku fabrycznego modułu, jest możliwość tego, żeby ten zestawik Nokii został zaakceptowany przez Denso, jak własny? Tzn., chodzi mi o to, żebym mógł po naciśnięciu klawisza PHONE wejść w to magiczne menu, które widziałem w tym wątku wcześniej, tam gdzie jest książka telefoniczna, sms, itd. Teraz, gdy naciskam phone, to pojawia się tylko mute. Nie znalazłem tu nigdzie wcześniej jasnej odpowiedzi na ten temat, a bardzo mnie to interesuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 | |
![]() Zarejestrowany: 28-12-2007
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 2,0TDCi
|
![]() Cytat:
Pzdr. m-cin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Co do TMC, to ostatnio rozmawiałem znowu z przedstawicielem firmy, która to tworzy w Polsce. Ponoć borykają się ze słabą moca sygnału i pracują nad tym, by je zwiększyć.
Nadal jednak sygnał ten jest niedostępny dla naszych map. Mam jednak pytanie dotyczace zestawu głośnomówiącego. Otóż o ile mnie pamięć nie myli, to mikrofon do którego mówimy znajduje się przy lampce. Zgadza się? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005
|
![]() Cytat:
|