![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#181 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Focus c-max GHIA
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2004
|
Szczerze to nie mam pojęcia gdzie się znajdują czujniki uderzeniowe. Przeglądałem komorę silnika ale nic nie znalazłem co może wyglądać jak czujnik zderzeniowy. Wskażesz dokładne miejsce?
|
|
|
#182 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Wpisz w wyszukiwarkę "czujnik zderzeniowy focus mk1", gdzie jest dokładnie to nie wiem, gdzieś w pasie przednim, chyba w okolicy zamka, ale powtarzam, to tylko zasłyszane i w sumie nie wiem, czy dobrze kojarzę tematy. Moons jest lepiej ogarnięty w tej tematyce, poczekaj na jego odpowiedź, bo ja mogę się mylić i w ogóle źle Cię naprowadzać.
|
|
|
#183 |
|
|
Dokładnie tam gdzie napisałeś, ale trzeba być akrobatą, aby sie do niego dostać, .
Tyle różnych rzeczy wymieniacie, a kontrolka jak świeciła, tak świeci. A ja kupiłem zegary na allegro, za 50 zł, wszystkie żarówki sprawne, wymieniłem zegary, i kontrolka nie świeci. Zapala sie tylko przy właczeniu kluczyka, oraz w teście serwisowym. A świeciła sie prawie 1 rok. Ostatnio edytowane przez salom ; 24-10-2014 o 21:20 |
|
|
|
#184 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Już chyba raz to pisałem, ciężko Ci coś podpowiedzieć bo albo nie potrafisz opisać prawidłowo usterek, albo piszesz tak że trudno Ciebie zrozumieć.
Gdzie Ty tu widzisz przerwę w obwodzie napinaczy? Masz źle skonfigurowany moduł, więc źle dobrałeś moduł albo kupiłeś powypadkowy z zapisanym wypadkiem nie chce mi się też wracać do tego żeby choć lekko opisać o jakie auto chodzi. Jeśli masz Facusa wyprodukowanego do listopada 2002 roku, małe logo ford na kierownicy i masz fabrycznie tylko dwie poduszki w aucie to powinieneś kupić moduł z żółtą nalepką. Numer jest bez znaczenia. I kolejny raz, sam żadnym kablem nic nie zrobisz w module, robi to się specjalnym programatorem. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , przecież tu ewidentnie widać błędy w module więc wymiana licznika nic nie da. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez moons ; 24-10-2014 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#185 |
|
|
Ja tylko napisałem, jak było u mnie. Bez porady dla kolegi. Ale zawsze jak ma możliwość, to sprawdzić nie zaszkodzi 10 minut roboty.
|
|
|
|
#186 |
|
|
Już powoli tracę wiarę że uda się rozwiązać ten problem. Obecnie występuje ciągle błąd B2159 i B2477. Tego pierwszego błędu nie rozumie.
|
|
|
#187 |
|
|
Przecież B2477 to błąd konfiguracji modułu a już raz pisałem co to oznacza.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#188 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
|
Witam. Nadal mam nie rozwiązany problem. Przypuszczam że błąd b2159 (obwód zwarty do masy) może być spowodowany brakiem czujnika uderzeniowego. Od kilku dni siedziałem przy moim focusie, rozebrałem cały przód . zderzak, chłodnice, itd. obejrzałem wszystko dokładnie i nie znalazłem nigdzie czujnika uderzeniowego. Mało tego nie ma nawet w wiązce przewodów żadnej wolnej kostki, która mogła by być do niego podpięta. Widzę że w moim aucie przednia belka była wymieniana być może mechanik coś pominął?
|
|
|
#190 |
|
|
Już dawno mi ręce opadły w tym temacie a teraz, to normalnie szok. Szukasz pomocy na forum a i tak robisz po swojemu.
Zajrzyj jeszcze do tylnej klapy bo to na pewno tam kabelki robią zwarcie do masy. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|