Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-02-2016, 01:27   #181
Cezar77
ford::advanced

Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Jaki wyświetlacz komputera pokładowego?

Cytat:
Napisał kielichwina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To Trochę poczekasz :-) czasu mam jak na lekarstwo. W ciągu roku powinienem coś dotknąć :-) Radio robiłem z rok, a kamery jeszcze nie dotknąłem...
To zaskocz nas, bo wielu zapewne czeka na tą operację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cezar77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2016, 12:52   #182
BrudnyHenryk

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012

No nie wiem czy wielu. Złącza są inne niż w manualu. Trzeba mieć wiązkę z samochodu z klimatronic, no i trzeba ciąć przewody.

Na razie nie mam pewności czy klima zadziała na okrojonym schemacie. Chciałbym podłączyć grzałki pod sterownik dla lewego kanału (tylko kierowca i podłoga/szyby) i jeżeli tak podłączona konsola będzie w stanie pracować to bingo. Do badań klimatu potrzebne są jeszcze czujniki. Jest niewielka szansa, że wystarczy sam czujnik temperatury - trzeba sprawdzić.
Pewnie nie znajdzie się chętny do sprawdzenia działania klimy na okrojonym schemacie ;-P Ja na razie nie mam na czym potestować.
Jak chcecie pomoc to poszukajcie dla mnie numerów dla czujników temperatury i nasłonecznienia. Bez nich nie mam co zaczynać.

Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 15-02-2016 o 16:08
BrudnyHenryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2016, 17:30   #183
aquatarion
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Ford Focus 2 / Ford Focus 3
Silnik: 1.6 TDCI 90HP / 1.6 TDCI 115HP
Rocznik: 2005 / 2011

Wymieniłem sam dzisiaj licznik, mogę z czystym sumieniem polecić ten z dużym wyświetlaczem, jest klasa! Czeka mnie jeszcze korekta licznika.

Teraz czaję się na wyświetlacz do radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aquatarion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 08:49   #184
spenser696969

Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
Rocznik: 2011

Czy pojemność silnika podczas zakupu licznika też ma znaczenie np. licznik od tdci 2.0 do 1.6 tdci ?
Czy liczniki z UK też pasują?
Zastanawia mnie czemu cofnięcie licznika jest droższe niż dodanie przebiegu (pytanie mniej ważne)?

Ostatnio edytowane przez spenser696969 ; 09-02-2016 o 08:50 Powód: poprawa słowa
spenser696969 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 08:56   #185
aquatarion

Imię: Łukasz
Model: Ford Focus 2 / Ford Focus 3
Silnik: 1.6 TDCI 90HP / 1.6 TDCI 115HP
Rocznik: 2005 / 2011

Pojemność nie ma znaczenia z tego co pamiętam ktoś pisał wcześniej o tym. Te z UK raczej pasują ale niech się ktoś jeszcze wypowie.
aquatarion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 09:00   #186
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał kielichwina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mayak, a to nie jednostrefowa?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
nie, to dwustrefowa (od czasów FF2 są dwie strefy w Focusach)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 09:42   #187
krystianen
FCP member

Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał spenser696969 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy pojemność silnika podczas zakupu licznika też ma znaczenie np. licznik od tdci 2.0 do 1.6 tdci ?

Czy liczniki z UK też pasują?

Zastanawia mnie czemu cofnięcie licznika jest droższe niż dodanie przebiegu (pytanie mniej ważne)?

Licznik z uk pasuje. Tyle masz mile na predkosciomierzu. Jezyk ustawi sie sam.

Dodanie przebiegu jest dosyc proste, jest to normalna procedura serwisowa konieczna np. gdy licznik ulegnie awarii i serwis zaklada nowy.
Cofanie przebiegu juz taka procedura nie jest.

609 535 500 | krystian@fordplus.pl
krystianen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 10:09   #188
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał krystianen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tyle masz mile na predkosciomierzu.
a na wyświetlaczu przebiegu zmienią się???
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2016, 12:34   #189
krystianen
FCP member

Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a na wyświetlaczu przebiegu zmienią się???

Czy sie zmieniaja same tego nie pamietam, ale wiem ze finalnie byly km

609 535 500 | krystian@fordplus.pl
krystianen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 19:00   #190
tomcich

Model: Focus mk3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM by Tedi_k PowerShift
Rocznik: 2012

Jaka jest różnica między licznikami DV4T-10849-LP a FV4T-10849-LB?

Cytat:
Napisał krystianen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzis u kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] przy okazji zmianany 1,6 95-115 mogłem sprawdzić jak wygląda kwestia tych zegarów od kugi mk2. POtwierdzam wszystko działa predkość też się wyświetla.
Minusem jest jedynie to że nie mozna zaaktulizować softu tych zegarów UCDS nie odczytuje softu.
Do tego pojawia się bład BCM ale można go usunąc kopiując konfiguracje z BCM do IPC.
Podsumowowując zakładać i jezdzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaczynam zazdrościć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy to jest jakiś większy problem z niemożliwością aktualizacji softu i ewentualnym błędem BCM?
tomcich jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania