![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#181 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
#182 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
|
Kolejna odpowiedź:
Co do ceny niższej niż rynkowa - US może nawet do 5 lat zażądać podniesienia wartości i kwoty zapłaconego podatku. Ale zwykle w takich sytuacjach od razu, przy okienku, informują o tym petenta. Co do nie zapłaconego VAT - pośrednik ma obowiazek co miesiąc ( lub kwartał ) składać VAT - 7 ( lub VAT - 7K ), w którym wykazuje kwoty obrotu i podatku. W takim dokumenice nie ma szczegółowo wypisanych transakcji. Więc jest bardzo duża możliwość, że wielu tak robi - tj nie płaci. Dość trudno takie coś wyłapać. No chyba, że pośrednikowi zrobi się dokładną kontrolę. |
|
|
|
|
|
#183 |
|
|
pozostaje wrócić do pierwszego postu z tego wątku...
|
|
|
|
#184 |
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Chyba tylko na Białorusi płaci się za czyjeś winy... napisze jeszcze raz i ostatni..
Jak Twój ojciec czy brat zabije kogoś , to Ty idziesz do paki za nich czy oni? NIE MÓWIE o umowach na Niemca, a f.vat od firmy która ściągnęła i sprzedała Ci auto!
|
|
|
#186 |
|
|
jak U.S.stwierdził że petent na niezapłacony VAT (Państwo w Państwie) to nawet gdy najwyższy sąd przyznał petentowi rację nie zmieniło to stanowiska U.S. i komornik zlicytował mu firmę i dom, mimo że widział prawomocny wyrok uniewinniający ... Stwierdził (komornik) że to go nie obchodzi...
I to ma być sprawiedliwość, gwarancja spokoju że nic ci nie grozi ?
|
|
|
|
#187 |
|
|
ciekawe czy za VAT z autami też się wezmą [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 27-12-2014 o 16:05 |
|
|
|
|
|
#188 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
To ja dopisze się jako ten trafiony na wałek z VAT.
Zakupiłem auto 8 lat temu i w czerwcu tego roku przyszło mi pismo (3 w ciągu 2 czy 3 miesięcy) że WK odebrał prawo do rejestracji pojazdu ze względu na wałki sprzedawcy (podobno ponad 600 aut tak dostało) i teraz oprócz sprawy sądowej nie do końca wiem co robić. Sprawa sądowa jak najbardziej do wygrania ale auto warte max 9 tyś a prawnik 4 tyś więc słabo to wygląda. Sprzedać chyba nie mogę bo nie zarejestrowane więc nikt nie wie czyja to obecnie własność, pani w WK powiedział mi że ona też nie wie co mam zrobić poza drogą sądową gdzie czekała by mnie sprawa o przywrócenie prawa własności które podobno straciłem choć nigdzie tego nie mam w papierach (tylko unieważnienie rejestracji pojazdu). Oddać na złom to dadzą 500 zł i spadaj pan, rozmontować i na części by się opłacało bo mimo że auto ma 13 lat to ma 150tyś przebiegu i full rzeczy nowych tylko nie mam gdzie tego zrobić. Zaleta jedyna taka że musiałem kupić na szybko auto i padło na Mondeo MK4 już salonu PL z pełną dokumentacją a stare auto to Volvo V40 które do dziś stoi i zalega śniegiem.
|
|
|
#189 |
|
|
Przykra sprawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., kupiłeś auto importowane gdzie nie został zapłacony VAT 23% ? czy też sprzedawca robił jakieś inne oszustwa ?
|
|
|
|
#190 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Prawdopodobnie kupiłeś auto które było bez prawa rejestracji , załatwili papiery i jakimś cudem przez znajomośći zarejestrowali . Były takie dwie afery komisów z Górnoślązkiego i Dolnoślązkiego w TV. Posprowadzali po 300-500 aut a taki i inny sposób. Na dodatego sprzedawali na umowy na Niemca i po sprawdzeniu wychodziło że auto miało tam być zezłomowane a w Polsce zarejestrowane. Możesz napisać jakie to było autko model, silnik rocznik.
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 31-12-2014 o 16:19 |
|
|
|
![]() |
|
|
|