Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-02-2016, 19:24   #1911
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Jakość produkcji w Walencji jest pewnie proporcjonalna do jakości tłumaczenia z hiszpańskiego na angielski na tej ich tablicy informacyjnej:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I to jest z ich własnych materiałów promocyjnych, więc nawet tego nikt nie zauważył...

weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2016, 19:25   #1912
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

będzie ok, ja przed odbiorem ogladalem takie egzemplarze ze masakra z błędami lakierniczymi, ale sprzedał się .
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2016, 19:33   #1913
pedroso
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha, sorki ale jakbyś wrzucił jakiegoś emota, to bym ogarnął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spoko. Współczuje tylko osobom które trafią na taki weekendowy model a wydały swoje własne pieniądze. Mój samochód musi być tylko sprawny techniczne ponieważ ze względu na prace nie może mnie zawieść tak jak pilot samolotu którymi latam. Kiedy ostatnio przenosiliśmy linie produkcyjną uszczelek dla jednej z marek samochodów i mieliśmy na to określony czas bo kary za zatrzymanie procesu produkcji były rzędu 40k€ za godzinę to wyobraź sobie że auto ci sie psuje w delegacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy filmowa jazda na porodówkę wydaje sie przy tym weekendowym wypadem za miasto na rowery.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2016, 20:22   #1914
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Ja właśnie wydaję swoją kasę, kupuję auto do swojej firmy i też wymagam jakości. U mnie auto zarabia.
Rozumiem, że w Walencji produkcja idzie 24h/7 dni w tygodniu.
Mój ma się produkować w drugim tygodniu marca. Mam nadzieję, że nie mają tam wtedy finału ligi hiszpańskiej, albo długiego weekendu majowego, urodzin króla czy czegoś tam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 13-02-2016 o 20:28
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2016, 20:44   #1915
tomsiw
ford::average

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6

Ja mam pewnie zastrzeżenia do spasowania swojego egzemplarza.
Już przy odbiorze (sierpień 2015r) zwróciłem uwagę, że źle spasowany jest przedni zderzak. Wygląda jakby samochód był lekko uderzony z przodu i dół zderzaka lekko jest cofnięty do tyłu. Dzięki temu boczne łączenie nadkola ze zderzakiem nie jest w jednej linii i blachy odstają względem siebie. W zasadzie widać to z każdej strony. Zwróciłem na to uwagę wydającemu samochód ale on z rozbrajającą szczerością powiedział: "Jakość Forda. Nie wiedział Pan?". No przyznam się szczerze że nie wiedziałem i przypatrzyłem się dwóm innym przygotowanym do odbioru - każdy była tak samo źle spasowany. Oczywiście mogłem nie odebrać ale poczekałbym na kolejny egzemplarz kolejne 3 miesiące i również nie miałbym gwarancji poprawnego montażu, więc postanowiłem nie robić z tego powodu problemu.
Po kilku tygodniach eksploatacji zauważyłem, że po zamknięciu tylnej klapy (mam liftbacka), szpara między krawędzią a tylnym zderzakiem jest nie równa - po lewej stronie włożę tylko czubek małego palca a po prawej włożę prawie całego.
Cała reszta jest dla mnie do zaakceptowania. Sporo pisano o plastikach w drzwiach (szczególnie tylnych), które również nie są u mnie idealnie proste. Zwróciłem uwagę na niezgrabne połączenia plastików na słupach za tylnymi fotelami (połączenie czarnych i białych plastików).
Wyszedłem z założenia, że tego i tak nie zmienię, a w sumie to są drobiazgi. Mam zamiar poprosić o wyregulowanie blach przy najbliższym przeglądzie a jeśli nic z tym nie zrobią, to jakoś to przeżyję. Ostatecznie dla mnie najważniejsze jest to, że jak siedzę za kierownicą i patrzę przed siebie, to wszystko jest OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... a na zewnątrz... no cóż... pierwsza powazna rysa będzie bardziej widoczna i serce będzie bardziej bolało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2016, 01:10   #1916
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , przypomniałeś mi jak do kuchni zamówiłem blaty z litego drewna... na początku każda wgniotka i rysa była jak skaza na perfekcyjnym arcydziele, pół roku później zwyczajnie cieszyłem się z przyjemnych naturalnych blatów a setki rys, plam i dziabnięć to ich naturalna cecha.

Absolutnie nie mówię, że złe spasowanie to temat tabu w salonie i trzeba się z tym pogodzić, ale wierzę, że odpowiednią rozmową można wyegzekwować podregulowanie zgłoszonych uchybień, przynajmniej zniwelować w znacznym zakresie, a suma sumarum radość z jazdy i tak będzie!

....nawet jeśli bez logicznej przyczyny auto po umyciu jakoś lepiej jedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. świadomość, że wszystko pasuje do siebie przynosi ulgę.

Gdyby w salonie by mi sprzedawca tak bezczelnie powiedział, że to normalne dostać babola, to zapytałbym gościa, czy nie przeszkadza mu, że część banknotów z gotówki za auto krzywo mi się wydrukowała, bo drukarka mi czasem wciąga papier. No tak ma, co poradzić... frajerzy nie zauważają..
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2016, 08:32   #1917
biner

Jeśli sie uprzecie to wyegzekwujecie wszystko. Plastiki od przelacznikow tylnych drzwi wymienia mi oba bo są wypaczone. Chcieli mi jeden wymienić bo drugi nie byl taki zły ale uparlem sie i oba do wymiany.

Bump: Niech importer płaci ASO żeby mieli świadomie co sprzedają.
Stary 14-02-2016, 09:37   #1918
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

W najnowszym miesięczniku TopGear dziennikarz przy wyborze Mondeo,passat,talizman,avensis wskazuje na zakup mk5 vigniale
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-02-2016, 10:33   #1919
biner

jak ktoś się zastanawia nad dopłatą do felg 19 " to polecam to ogłoszenie będzie dużo taniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 14-02-2016, 12:20   #1920
Vedar
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Tdci 150 KM

W moim jest wszystko ok. Myślę, że jest to trochę związane z podejściem sprzedawcy. Skoro te rzeczy, o których piszecie są do wyregulowania, czy drobnej korekty w ASO to nie widzę problemu, żeby to wszystko przygotować przed odbiorem. W moim przypadku dokładnie tak było. Gość, który wydawał mi auto w kilku słowach nakreślił, co wyregulowali przed wydaniem auta i gdyby w czasie użytkowania coś wymagało korekty to chętnie poprawią.

Moim zdaniem tekst pod tytułem "taka jakość Forda" jest nie do zaakceptowania".

To co mi przeszkadza w wykończeniu to ten czarny, błyszczący plastik w konsoli środkowej. Ktoś łaenie na forum to określił, że rysuje się od patrzenia. Chętnie bym to wymienił na jakiś zamiennik z aluminium. Widzieliście coś takiego?

Druga sprawa też już była poruszana na forum, czyli krótke dywaniki. Ale to jest proste i tanie do ogarnięcia.
Vedar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania