Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-07-2014, 16:07   #1961
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Ufff...no to by w takim razie załatwiało sprawę VCGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....dzięki za potwierdzenie. Jeszcze tylko jeden mankament z navi i klimą i modyfikacja ukończonaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pozdrawiam wszystkich, to forum a szczególnie ten wątek to kawał dobrej robotyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2014, 23:40   #1962
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał peszt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Mam bt 212 po polsku.
No to wyrzuciłeś pieniądze... Może być nawet moduł tureckie 112 - całość voice controla robiona jest przez NX i masz języki do wyboru (bez polskiego) - stąd potrzebny nośnik z mapą, bo języki zaczytywane są z tej mapy. Polskiego nijak VC nie będziesz miał...
Stary 05-07-2014, 11:14   #1963
peszt

Dlaczego wyrzucilem??? Kupilem za 250zl i tylko po to bo chcialem miec usb...a nie dlatego, ze polski...to byl tylko przypadek.Wczesniej mialem niemiecki i swietnie sie dogadywalismyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... nie mam z jezykami problemow. Poza tym nie mialo byc nawigacji...mial dzialac z moim radiem..ale okazalo sie, ze mam za stary soft i nie obsluzy. Pomysl nawigacji powstal pozniej...juz dawno po kupnie modulu. Wiesz co... ja wiem, ze Ty sie znasz na fordach i pomogles wielu osobom(nawet mnie...i to bardzo)... ale dochodze do wniosku jak Ciebie czytam...ze Ty bardzo zlosliwy jestes...przynajmniej wzgledem mojej osoby.Zupelnie nie rozumiem dlaczegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....a moze ja tylko jestem przewrazliwiony na swoim punkcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

P.S. nadal licze na Twoja pomoc w sprawie modulu od klimy... za nic nie moge uruchomic tego od nx, aGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to wyrzuciłeś pieniądze... Może być nawet moduł tureckie 112 - całość voice controla robiona jest przez NX i masz języki do wyboru (bez polskiego) - stąd potrzebny nośnik z mapą, bo języki zaczytywane są z tej mapy. Polskiego nijak VC nie będziesz miał...

Ostatnio edytowane przez peszt ; 05-07-2014 o 11:25
Stary 05-07-2014, 12:21   #1964
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał peszt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Ty bardzo zlosliwy jestes...przynajmniej wzgledem mojej osoby.Zupelnie nie rozumiem dlaczegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....a moze ja tylko jestem przewrazliwiony na swoim punkcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
...
Jak mówi klasyk - "po pierwsze primo" - forum jest dla "ogółu" a nie dla kolegi peszt jedynie... Post który z sobie znanych powodów potraktowałeś jako złośliwy miał jedynie po raz kolejny w sposób dobitny przypomnieć "ogółowi", że w przypadku navi NX moduł 212 z j. polskim niczemu (w zakresie języka) sensownemu nie służy, bo VC robione jest przez NX. Jak tego nie powtarza się w kółko, to natychmiast ktoś wyciąga taki post jak Twój powyżej i zaczyna się nowy wątek "dlaczego nie ruszył mi j. polski jak peszt napisał, że powinien"... Wiem, że nie napisałeś, ale mniej więcej połowa "ogółu" i tak odczyta Twój post, że napisałeś...

Złośliwy jestem - szczególnie w sytuacjach "niechęci do czytania" po stronie pytającego/głoszącego poglądy... Tu akurat nie miało to miejsca i tamten post akurat w zamyśle nie był złośliwy tylko dobitny.

Ad rem - kluczowe w przypadku tego modułu poliftowego klimy jest odczytanie błędów i podanie ich wraz interpretacją. Tam powinno być napisane dlaczego on nie rusza... Dotychczas nie spotkałem się z info, że tak może być. Trzeba to precyzyjnie wyjaśnić "dla ogółu".
Stary 05-07-2014, 14:35   #1965
peszt

Tez uwazam, ze forum jest dla wszystkich, nie tylko dla fachowcow jak Ty ale i dla ignorantow takich jak Peszt(czyli jaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jezeli chodzi o forum to przeczytalem caly watek...i szczerze mowiac nie zauwazylem nigdzie informacji... ze jak nie ma w NX'ie karty to VC nie dziala...dopiero ja o to dopytalem. Stad moze moja nadaktywnosc na forum...bo tego nikt nie poruszyl. Czasami jednak pytanie ignoranta sprawi, ze "ogol" jak napotka na taki sam problem juz nie bedzie o to pytac...tylko najpierw kupi KARTEGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Chcialbym tez zauwazyc.. ze info o tym, ze vc idzie przez NX jest na forum... jezeli ktos z tego umie wywnioskowac, ze karta jest NIEZBEDNA..to gratuluje...ale jak juz pisalem..jestem ignorantem i ja sie nie domyslilemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Co do klimy...gdzies czytalem jak sie dostac na samotest nawigacji...poszukam po weekendzie tego info...podobno w samej navi mozna sprawdzic kody bledow.Dam znac na forum o navi bo tam tez inni maja podobny problem jak ja...i jak do tej pory jedynym stosowanym rozwiazaniem bylo wcisniecie za navi starego modulu.
Dobra...ide grilowacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....pozdrawiam i milego weekend'u zycze wszystkimGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
P.S. przepraszam Cie i wszystkich za ta prywate i moja nadaktywnosc na forum:/.
P.S.2. Zapraszam wszystkich do dzialu fotorelacje...znajdziecie tam Tutorial spod mojej reki...jak dolozyc sobie Keyless EntryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....wszystko dziala. Na razie wrzucilem na chomik...ale po weekendzie wrzuce na darmowe serwery..nie wiedzialem, ze chomik jest platny:/...znowu wyszla moja niewiedzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Stary 05-07-2014, 16:31   #1966
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Peszt,
coby pozytywnie nastawić się do życia w tak pięknych okolicznościach przyrody, proponuje następującą interpretacje postu Tadeusza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - kup na Alle tani modul 112 z jakimś egzotycznym językiem VC (holenderski francuski hiszpański) za okolo 200, wystaw swój 212 za 400 i będziesz miał 200 do przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Np. na grila
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-07-2014, 14:02   #1967
peszt

Hehehe...nie pomyslalem nawet o tym...dzieki za pomyslGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....nie myslalem nawet, ze ten modul moze miec taka wartoscGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Peszt,
coby pozytywnie nastawić się do życia w tak pięknych okolicznościach przyrody, proponuje następującą interpretacje postu Tadeusza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - kup na Alle tani modul 112 z jakimś egzotycznym językiem VC (holenderski francuski hiszpański) za okolo 200, wystaw swój 212 za 400 i będziesz miał 200 do przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Np. na grila
Stary 09-07-2014, 22:54   #1968
Karotka
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2011

Witam wszystkich.
Jestem od kilku miesięcy posiadaczką Mondeo mk4 benzyna z 2011 roku po liftingu. Posiada on radio 6000CD. Chciałabym zamontować moduł BT. Czy mógłby mi ktoś z państwa powiedzieć, czy model 8M5T-19C112-BT będzie pasował do tego radia i co jeszcze trzeba dokupić, aby wszystko zadziałało.
Z góry bardzo dziękuję za poradę.
Karotka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-07-2014, 22:57   #1969
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

moduły 112 (czyli z USB) nie pasują do radia 6000cd tylko do sony (i nawigacji)

więc albo moduł 488 (samo BT bez usb), albo ten moduł, ale wymiana na poliftowe sony (byle nie kupić poliftowego sony z wyjściem wzmacniacz, bo nie będzie grało bez wzmacniacza)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 08:03   #1970
bynajmniej

Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007

Witam.

Już pisałem nt. temat, ale faktycznie trochę dużo się tego narobiło więc tylko wkleję kawałek tego wątku:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Akurat ktoś to robił do C-max jak pamiętam , ale nie ma to większego znaczenia (no zapewne inna manetka - na ale tej też nie potrzeba w zestawie "podstawowym" czyli od razu) :
Cytat:
Napisał bynajmniej Zobacz post
1) Moduł 8M5T-19C112-AM, kod Finis 1583717 (język angielski)
2) Mikrofon 8M5T-19A391-AB, kod Finis 1532666
3) Manetka 6G9T 13335-BD, kod Finis 1507180
4) Wiązka Nokia BT/VC z odgałęzieniem na mikrofon 3m(sklep Komorowscy, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])

Może radyjka nie ma od razu co wymieniać - bo to spore, dodatkowe koszty, natomiast te moduły 488 są aktualnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], nawet z jęz. angielskim znajdzie się za 150,- , a już się zrobi z telefonem poprzez BT w aucie - dużo bezpieczniej :-)

Reasumując koleżanko Karotka - potrzebujesz:

moduł
wiązkę BT/VC Ford
i mikrofon

Pozdrowienia
bynajmniej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania