![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1971 |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 EB
Rocznik: 2017
|
![]()
Bez urazy kolego ale to nie... hmm, Bentley (celowo nie pisze Mercedes bo ten jakoscia zbliza sie coraz bardziej do przecietnych kompaktow).
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1972 | ||
![]() Zarejestrowany: 21-07-2014
Model: Focus Active kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost 150hp M6
Rocznik: 2019
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dzięki za podzielenie się opinią. Mniej więcej nowy focus jest właśnie taki jak piszesz. Masz wersję kombi?
Cytat:
U siebie zmieniłem koła na 17", pompuję 2.1 bara i jest nawet ok. W kombi pasowałoby wytłumić podłogę bagażnika i nadkola bo stamtąd głównie sieje szum z kół i tłuczenie się blachy podłogi. Cytat:
Ze swoim jadę dzisiaj do ASO w sprawie skrzyni biegów (tłucze się głośno i basowo przy zmianie biegu na wyższych obrotach), dlatego do Ciebie też mam pytanie; czy zauważyłeś u siebie coś podobnego? Chcę wykluczyć to jako przypadłość (TTTM) tego modelu. Chociaż już mi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dużo podpowiedział to zbieram informacje na wszelki wypadek. Dzięki |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | ||||
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 |
|
![]()
Odnośnie skrzyni, po wizycie w ASO - ten wariant focus tak ma. Niestety.
Zaliczona jazda z mechanikiem. Skrzynia sprawdzona w warsztacie, zawieszenie przy okazji też. W tym samym czasie na miejscu był drugi active kombi z takim samym silnikiem, tłucze się tak samo. Jak się komuś z Was nie tłucze to nie uwierzę jak nie usłyszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1975 | |
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK4 Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-12-2019
Model: Focus MK4 active kombi
Silnik: 1.5 EB 3R
|
![]() Cytat:
Piszesz o uderzeniu w momencie puszczenia sprzęgła czy wbicia biegu? Bo ja naprawdę nie słyszę u siebie nic wyjątkowego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1977 |
|
![]()
Spróbuję nagrać jutro, jak będzie to w miarę słychać to podeślę.
Wywołać to łatwo; Około 3500 obrotów na 1. biegu. Sprzęgło. Dynamicznie wbijam 2. bieg (jest basowe tąpnięcie, dźwięk dochodzi jakby z podłogi, z całego podwozia. Puszczam sprzęgło. Z biegu 1 na 2 bardzo to słychać, na pozostałych biegach dużo mniej, ale też są basowe tąpnięcia. Dzisiaj przyjrzałem się jak jest zrobione wytłumienie nadkoli z tyłu od strony koła. Cienka warstwa jakiegoś sztywnego profilowanego materiału na bolcach a potem goła blacha. Pukam w ten materiał, dudni. Podłoga w kombi też dudni, może też przez to te wszystkie dźwięki się tak niosą. Będę to wytłumiał za jakiś czas to zobaczę. Ostatnio edytowane przez Jaworrr ; 04-05-2020 o 21:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 |
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus mk4
Silnik: 1.0
|
![]()
W moim też to jest, wydaje mi się, że niekażdy zwróci na to uwagę i to usłyszy. W fieście st z 2013 roku jest identyczny dźwięk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-05-2020
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
![]()
Cześć, Jestem zainteresowany kupnem Focusa MK4 i po obejrzeniu kilku sztuk w salonach oraz jeździe próbnej, nasunęły mi się pytania.
Czy we wszystkich Focusach lampka oświetlenia tylnego rzędu siedzeń jest przyczepiona tak, że sprawia wrażenie, że trzyma się tylko na podsufitce? W Fieście poprzedniej generacji, jest to lepiej rozwiązane a auto kosztowało połowę tego co nowy Focus. Czy tylko ja mam wrażenie, że zegary są ustawione pod trochę innym kątem niż w Focusie MK3, czy przeszkadza to w codziennej jeździe? Ile czasu potrzeba, żeby przyzwyczaić się do innego wrzucania wstecznego biegu w skrzyni manualnej? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 | |||
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
|
![]() Cytat:
Cytat: