![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1981 |
|
ford::average
![]() Imię: jarek
Model: mondeo
Silnik: 2
Rocznik: 2003
|
nie ma chwilowki przed lf
|
|
|
#1982 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Moglby mi ktos powiedziec czym z wygladu rozni sie licznik od ST przed i po lifcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zwykle czarne wiem czym sie roznia z wygladu ale eSTekowe jakos sie nie moge dopatrzyc roznicy, moze ma ktos jakies fotkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1983 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
jest inna kontrolka od swiatel, w poliftowym cala zielona, w przedlłiftowym konturek,
|
|
|
#1984 |
|
|
No dobra ale jak licznik jest z auta wymontowany da rade rozroznicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak jak bym chcial kupic np na alledrogoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1985 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Pierwsze co rzuca się w oczy to białe tarcze zegarów w ST 220, w linku licznik od Pb.
http://renman25.w.interia.pl/mk3-licznik.jpg |
|
|
|
|
|
#1986 |
|
|
Jesli to mial byc kawal to sorry ale ci sie nie udal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli rozumiem, ze zewnetrznych roznic nie ma zadnych tak, jak w czarnych licznikach przed i po FLGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko po nr czesci lub finisGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1987 |
|
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Sorki nie przeczytałem ze zrozumieniem twojego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1988 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Stanisław
Model: Mondeo kombi MK-3
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam,
Czy jest ktoś w stanie rozeznać czy do licznika o nr 6S7T-10849-AA można wgrać lub innym sposobem zainstalować funkcje komputera paliwowego. W/g opisu z katalogu (wg Mikrocata) to jest licznik z auta opisanego takimi danymi: emisja spalin poziom IV+DPF,z silnikiem diesla, przekładnią mechaniczną,z prędkościomierzem w km/h, bez komputera paliwowego (z okresu 2006.02.06--2007.03.19)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego co wyczytałem i zrozumiałem to do zegarów bez kompa paliwa nic się nie da zrobić i jest jedynym wyjściem zmiana zegarów na z kompem,a po zamianie istnieje ryzyko,że mogą szwankować funkcje automatycznego grzania szyby przedniej, ESP,kontrola zapięcia pasów jeżeli trafi się nieodpowiednią wersję zegarów.A wersji zegarów jest od groma i więcej. Czy jestem w błędzie? |
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
Do zegarów bez kompa, da się go dograć, a jeśli masz zegary po drugim lifcie to także chwilówkę. Jestem tego przykładem.
|
|
|
|
#1990 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Mariusz ale chyba koledze Gil chodzilo o to czy te zegary maja kompa, wiec jak sam juz doszedl nie maja, da sie wgrac soft z kompem, ale po co je kupowac jak to samo moze zrobic z tymi co ma w swoim aucie, jak kupowac to z kompem lub wgrywac do swoich. Chwilowke, tak da sie dograc ale najpierw trzeba miec kompa a potem ja sie aktywuje IDS/WDS ale tylko w poliftowych zegarach. Jak zegary maja tylko temperature zewnetrzna to chwilowki nie dograsz.
Bump: Corneliusab, masz przedlifta wiec wez to co znajdziesz, w przedlifcie masz gwarancje ze nie bedzie problemu z grzana szyba, w polifcie to loteria, ale mnie sie trafily angolskie poliftowe zegary i wszystko smiga, byla tez kontrolka ESP i tempomatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomoc tylko na forum ! Nie pros o pomoc przez PW ! Ostatnio edytowane przez 1olek ; 30-07-2013 o 21:53 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk3 , spalanie chwilowe |
|
|