![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-05-2004
Model: Mondeo MKIII kombi
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: XI 2003
|
Jeśli chodzi o drżenia paska to jak pisałem, rolka napinacza podskakuje może z 5mm, czasem widać (jak zmienia się dźwięk drżenia), że koło pasowe/mała dwumasa trochę świruje.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Ta blaszka to na pewno nie jest z pasówki, napinacza rolek itd. Na to mogę sobie rękę dać uciąć. Guma plastik to jest rozumiem ale na pewno nic metalo podobne.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
ASO widocznie kłamie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Byłem w jeszcze 2 serwisach - "coś głośno chodzi, coś się powoli rozlatuje, ale nie wiadomo co..." Dodatkowo teraz zauważyłem ... uwaga .. opiłki stojące na sztorc na przeciwko kółka alternatora... Ktoś się z takim czymś spotkał ? Łożysko alternatora ? czy akurat tam się opiłki zbierają bo alternator i pole magnetyczne itp?
Tak to wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym jest stukot z okolic właśnie ogólnie paska, nie wiadomo czy może napinacz łańcucha rozrządu? bo wtrysk raczej nie bo wyżej w ich rejonie już tego nie słychać... Muszę zrobić, ale nie wiem czy kupić wszystkie części do wymiany paska, czy oddać tak jak jest do serwisu i wtedy się dopiero okaże (ale wtedy użyją swoich droższych części...) Chyba proszę o "małą" pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Hmmm no właśnie proszę Was o poradę bo jak napisałem serwisy na razie nie wiedzą...
Muszę zostawić im auto, a nie mam zbytnio jak tego teraz zrobić (czas)... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-01-2009
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI 130km
Rocznik: 2003
|
Witam.
Jeśli chodzi o opiłki na alternatorze, to było o tym na forum. Podobno jest to objaw zużywającego się sprzęgła. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Opiłki chyba w rozruszniku, a nie alternatorze to problemy ze sprzęgłem/dwumasą? chyba, że się mylę.
Podaję jeszcze filmik, co prawda mało widać (np nie widać drżenia rolki na napinaczu) ale słychać terkot - jak pisałem raczej nie wtrysk (zaworek) ? bo u góry nie słychać, tylko w okolicach napinacza.. ciężko zlokalizować. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005
|
na rozruszniku opiłki !!!!!! i chodzi o dwumasę - coś pokręciłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-01-2009
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI 130km
Rocznik: 2003
|
Przepraszam bardzo, pewnie że pomyliłem, chyba dziś za długo na słońcu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam. |
|
|
|