![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Opel Astrag
Silnik: 1600
Rocznik: 1999
|
Witam
Czy mógłby ktoś napisać gdzie ten zawór nadmiarowy się znajduje i czy można go skontrolować przy oględzinach auta? Co zrobić w silniku podczas "przeglądu zerowego" po kupnie? dziękuję i pozdrawiam Krzychu Ostatnio edytowane przez belfer ; 11-11-2010 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2007
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2.3i, 16V + LPG [146KM]
Rocznik: 1998
|
Ja mam pytanie. Czy ten silnik 2,3 jest na łańcuchu?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-06-2010
Model: Galaxy MkII
Silnik: 2,3 benzyna+lpg
Rocznik: 2003
|
Nawet na dwoch.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-11-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 1997
|
ja rowniez chcialbym poznac tajemnice zaworka-gdzie sie znajduje dokladnie? ja mam problem z tym silnikiem bo troche klekocze od kiedy kupilem,dziwnie glosny jakby diesel-mam nadzieje ze to ten zaworek i da rade jeszcze poprawic jakosc silnika i poziom klekotania tym zaworkiem. A co do silnika 2,3 to ja mam takie dziwne odczucie, ze silnik pracuje jak mu sie chce-tak jakby czasami mial zly dzien i nie chcial przyspieszac,jest glosny itp. a czasami wciaga bardzo ladnie i jest super. dziwna sprawa.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
|
To nie tak, że 2,3 pracuje jak mu się chcę, to Twojemu 2,3 pracuje się jak chce bo ten typ tak na pewno nie ma. Mojemu zawsze się chcę kręcić, jedynie w duże upały łapie lekkiego mułka.
|
|
|
|
#16 | |
|
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-11-2009
Rocznik: 1997
|
Tomek ja wlasnie napisalem ze u mnie a nie, ze wszystkie silniki tak chodzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trafilem na taki i z takim sie mecze. Dzisiaj pieknie sie wkrecal ale chodzi mimo wszystko za glosno. na weekend oddaje do mecha z tym zaworkiem nadmiarowym zeby sprawdzil i do tego przesmarowanie bendixa bo piszczy i wymiana tarcz i klocow z tylu. przed zima to chyba bedzie wszystkoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na stronie komisu autostrada.pl ze zgierza lodzka 16 stoi fajny galaxiak z 98 roku, 2.3 w benzynie. ladnie utrzymany i silnik pracuje duzo lepiej niz moj. nawet jest roleta i wszystkie tacki i srodkowy fotel z pasem biodrowym-tempomat itp. cenowo 13500 pln i z tego co pytalem lekka negocjacja moze byc. polecam jak ktos chce zobaczyc. sam mam chrapke na zamiane ale swojego najpierw doprowadze do ladu i skladu. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
|
A może katalizator masz w rozsypce i resztki czasami blokują wydech? W Mondeo tak miałem.
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Galaxy mk2
Rocznik: 2005
|
Najwyższy przebieg o jakim słyszałem (i to z pewnego źródła !!!) to uwaga prawie 800 000 kilometrów. Mowa o silniku 2,3 dohc montowanym do 2006 roku właściwie bez większych zmian... Drugi o jakim słyszałem miał już tylko 740 000 km hehehe.
Baardzo dobra jednostka jak się stosuje rady kolegów z forum |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Galaxy mk2