![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Lucas
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
przejechane mam 137tysiecy. co z tym kolem panowie...nie wiem co robic...jakmozna zdiagnozowac zmeczone kolo zamachowe...podobno mozna to uslyszec? ale kiedy i jak?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 11.2004
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
hej,
jestem po wymianie sprzegla ( tarcza i docisk ). sprzeglo naprawde bardzo lekko teraz sie wciska az dziwnie. musze sie przyzwyczaic do zmiany. tarcza byla zjechana bardzo mocno. wysprzeglik i dwumasa zostawilem tak jak byla. wielkich luzow nie ma a ze z kasa krucho (wesele za 3miesiace ) to poki co tylko sprzeglo. po naprawie zauwarzylem ze przy kreceniu kołami, zarowno w miejscu jak i przy skrecaniu w trakcie jazdy (na 1 i 2 biegu bo pozniej juz za glosno dookoła ) cos mi dzwoni. normalnie jak taki chinski dzwoneczek delikatnie na wietrze. dzwoni mi cos. musze jutro podjechac do mechanika ale poki co chcialbym wysnuc jakies podejrzenia co tez mógł tam skiepścić... jakies pomysly?? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 11.2004
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
co do tematu dzwonienia przy skrecaniu to zalozylem nowy temat zeby tutaj nie mieszac watkow a po pierwszej trasie dam znac czy wymiana sprzegla pomogla z moimi dolegliwosciami skaczacych obrotow. pozdrawiam
|
|
|
|