Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-06-2010, 20:06   #11
lukdaduke
ford::beginner

Imię: Lucas
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Przy rozgrzanym silniku skaczą mi obroty przy wciskaniu gazu, głównie gwałtownym

przejechane mam 137tysiecy. co z tym kolem panowie...nie wiem co robic...jakmozna zdiagnozowac zmeczone kolo zamachowe...podobno mozna to uslyszec? ale kiedy i jak?

lukdaduke jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-06-2010, 20:30   #12
MMarcin76
FCP member

Imię: Marcin
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 11.2004
Domyślnie Odp: Przy rozgrzanym silniku skaczą mi obroty przy wciskaniu gazu, głównie gwałtownym

Cytat:
Napisał lukdaduke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przejechane mam 137tysiecy. co z tym kolem panowie...nie wiem co robic...jakmozna zdiagnozowac zmeczone kolo zamachowe...podobno mozna to uslyszec? ale kiedy i jak?
Buda ci się będzie trzęsła, poza tym jak będziesz wymieniał sprzęgło to obejrzysz koło i organoleptycznie stwierdzisz czy go wymieniać. Przecież w tych czasach zakup to tylko chwila. Jak by co to pisz na pw i albo na skeyp, albo gg i pogadamy.
Pozdrawiam
MMarcin76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2010, 19:13   #13
lukdaduke

hej,

jestem po wymianie sprzegla ( tarcza i docisk ). sprzeglo naprawde bardzo lekko teraz sie wciska az dziwnie. musze sie przyzwyczaic do zmiany. tarcza byla zjechana bardzo mocno. wysprzeglik i dwumasa zostawilem tak jak byla. wielkich luzow nie ma a ze z kasa krucho (wesele za 3miesiace ) to poki co tylko sprzeglo.

po naprawie zauwarzylem ze przy kreceniu kołami, zarowno w miejscu jak i przy skrecaniu w trakcie jazdy (na 1 i 2 biegu bo pozniej juz za glosno dookoła ) cos mi dzwoni. normalnie jak taki chinski dzwoneczek delikatnie na wietrze. dzwoni mi cos. musze jutro podjechac do mechanika ale poki co chcialbym wysnuc jakies podejrzenia co tez mógł tam skiepścić...

jakies pomysly??
Stary 14-06-2010, 19:40   #14
MMarcin76
FCP member

Imię: Marcin
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 11.2004

Cytat:
Napisał lukdaduke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hej,

jestem po wymianie sprzegla ( tarcza i docisk ). sprzeglo naprawde bardzo lekko teraz sie wciska az dziwnie. musze sie przyzwyczaic do zmiany. tarcza byla zjechana bardzo mocno. wysprzeglik i dwumasa zostawilem tak jak byla. wielkich luzow nie ma a ze z kasa krucho (wesele za 3miesiace ) to poki co tylko sprzeglo.

po naprawie zauwarzylem ze przy kreceniu kołami, zarowno w miejscu jak i przy skrecaniu w trakcie jazdy (na 1 i 2 biegu bo pozniej juz za glosno dookoła ) cos mi dzwoni. normalnie jak taki chinski dzwoneczek delikatnie na wietrze. dzwoni mi cos. musze jutro podjechac do mechanika ale poki co chcialbym wysnuc jakies podejrzenia co tez mógł tam skiepścić...

jakies pomysly??
Powinieneś zakończyć ten temat i rozpocząć nowy bo będzie tu za chwilkę całe spektrum, taka moja rada.
Pozdrawiam
MMarcin76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2010, 20:02   #15
lukdaduke

co do tematu dzwonienia przy skrecaniu to zalozylem nowy temat zeby tutaj nie mieszac watkow a po pierwszej trasie dam znac czy wymiana sprzegla pomogla z moimi dolegliwosciami skaczacych obrotow. pozdrawiam
Odpowiedz

Zasady postowania