![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-01-2007
|
witam mój fordzik także jest zmulony, denerwuje mnie to zwłaszcza przy wyprzedzaniu, poprostu zero kopa , co może być tego przyczyną??
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-11-2005
|
2.5D przeciez to tylko 80KM ?
ja powiem Ci jak wsiadłem do ducato 2.8TD 122KM to pierwsza moja jazda bya okropna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. samochód jakby uciekał mi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-04-2008
|
Cytat:
i jak z tym zamuleniem, udało się dojść co jest przyczyną? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Zarejestrowany: 23-04-2008
Model: Transit
Silnik: 2.4 tdci
Rocznik: 2007
|
Cześć
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc na początku Witam Wszystkich. @rastaleon jeżdżę obecnie prawie takim samym Transitem jak Ty, tyle że mój ma 115KM Jeździłem wieloma dostawczakami (Sprintery, LT, Transit98-najdłużej, a nawet LDV) i o wszystkich mam swoje zdanie. Transita'07 115KM - jest dość zrywny, może nie jak Sprinter 312 ale na światłach nie mam problemu z odejściem. Dochodzi do 145km/h i w porównaniu z Transitem98_2,5TD_RWD_100KM - 135km/h jest szybszy ale przede wszystkim DUŻO CICHSZY!!! Starym Transitem nie dało się w dłuższych trasach jeździć szybciej, niż 110km/h ze względu na hałas. Co do mułowatości to zauważ że Transporter jest sporo lżejszy od Transita i pewnie Twój VW miał przedni napęd? Jaką masz wersję: furgon, skrzynia, plandeka? Na spalanie nie mam wytłumaczenia 12,4l/100 choćbym nie wiem jak delikatnie jeździł, nie udało mi się zejść poniżej. Transit98 - 9,3l/100 Pocieszam się tym, że znajomy ma identyczną wersję z moją, za to sporo cięższą nogę i spalanie pow.15,5l/100. W Twoim przypadku logiczne jest, że jak masz mniej koni to mocniej prostujesz kolanko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponoć wersje z przednim napędem mieszczą się w 10l/100km, ale tam jest zupełnie inny silnik. Cytat:
Pozdro |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-05-2007
Model: transit
Silnik: 2.5 td
Rocznik: 1994
|
Cytat:
to nie zagrywka tylko usterka, niebawem kontrolka przestanie gasnąć i awaryjny tryb pracy silnika będzie Ci towarzyszył za kazdym przekręceniem kluczyka w stacyjce. uszkodzenie pompy wtryskowej ale do zrobienia - zainteresowanych proszę na PW |
|
|
|
|