![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-12-2009
Model: MK3 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003 FL
|
Z żarówka robisz dokładnie tak samo.
W żadnej z metod nie obędzie się bez rozkręcenia szyny łączącej świece (i odkrecenia kolektora - TDCi). Posiadając cegi dica do pomiarów prądu stałego mozna bez rozbierania czegokolwiek sprawdzić, a raczej okreslić ile swiec działa (lecz nie ma mozliwości wskazać które sa kaput a które działają). Ostatnio edytowane przez Ar2rB ; 13-12-2010 o 19:00 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-12-2008
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
|
witam wiem że może trochę nie na temat ale miał ktoś może doświadczenie w wymontowaniu ukręconej świecy żarowej bez bez demontażu głowicy bo niestety dwie mi sie ukręciły przy odkręcaniu wiem że temat stary ale nigdzie w szukajce nikt nie napisał konkternie jak sobie poradził z takim problemem a wracając do tematu ja kupiłem boscha za 45 zł za sztukę
Ostatnio edytowane przez wodzu526 ; 13-12-2010 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P
|
Świece ukręcone ale jak?
Wpadły do bloku silnika czy cześć górna się ukręciła a część dolna z gwintem mocującym została w bloku silnika? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Poczytaj ten temat, może to coś da. P.S. jeśli część świecy została w silniku to można wyjąć. Chodź raz w Mercu ukręciła się świeca i wpadła do środka to ją elektromagnesem chłopcy prawie dzień wyciągaliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-12-2010
Model: Ford Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDi 115KM
Rocznik: 2001
|
Witam. Wczoraj wymienilem sobie świece na Beru, na stronach podaja ze zamiast oryginalow pasuje ta swieca natomiast roznia sie gwintem mianowicie na swiecy wykreconej gwint jest nawiniety nizej niz na tej nowej, auto dalej ciezko odpala. Czy ma to jakies znaczenie??
|
|
|
|