![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Ja się za filtr nie biorę bo zazwyczaj jak wymieniam olej to i filtr paliwa a wtedy mi w norauto za free wymieniają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnim razem gościu się nieźle siłował przy użyciu śrubokręta aby wyjąć zawleczki.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-01-2009
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
ja wymieniam sam wszystko,olej biorę 5W30 fordowski(100zł/5l),z filtrem paliwowym nie ma wiekszego problemu z wymianą,(TDCI 2.0)najpierw kładziesz pod filtr jakieś ścierki żeby ci sie ropa nie porozlewała z przewodów lub jak będziesz wyciągał filtr,potem zdejmujesz przewody,u mnie są wciskane zaciski wiec je lekko wciskam śrubokrętem od przodu a nastepnie jak puszczą to wyjmuję,następnie zdejmuje opaskę mocującą filtr,a nowy filtr zalewam do pełna strzykawką(ok.0,5l,paliwo wlewam w ten otwór którym normalnie paliwo płynie ze zbiornika do silnika) i zakładam z powrotem do układu i po problemie,jak na razie bezproblemowo
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
A ja zapytam jeszcze czy filtr zalać tak mocno by z niego ropa wypływała czy można zostawić trochę "wolnej przestrzeni" na odrobinę powietrza?
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Bezpieczniej będzie zalać go w całości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2010
Model: Mondeo MK3 Kombi Ghia STARDUST SILVER
Silnik: 2.0 TDDi 115KM stała geometria turbiny, bez przepływki
Rocznik: VI.2002
|
Polecam zerknąć na zdjęcia. Gdybym to założył to miałbym siekane i z pompy i z wtrysków.
Wewnątrz rurki pełno opiłków metalu. podobnie wyglądają dwa pozostałe. Nie ma to jak BOSCH... Nigdy więcej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Faktycznie syf w gratisie...
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Romek
Model: Mondeo seria 40 (TREND)
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2005
|
Dokładnie to samo miałem w zakupionym filtrze firmy Bosch. Filtr był reklamowany i reklamacja przyjęta.
|
|
|
#18 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2012
Model: ford mondeo kombi
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2002
|
a czego sie spodziewałes zobacz gdzie został wyprodukowany filtr Izrael ... porazka bosch z hiszpani a najlepiej niemcyy
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Emkaczy w zombi
Silnik: 159 power horse by Heko
Rocznik: 2006/2007
|
To jaki filtr najlepiej zakupić???
Bo do tej pory wszyscy mi mówili że tylko bosch |
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Polecam Ford/Motorcraft. Cena ta sama a ja nigdy gratisów nie miałem.
Swoją drogą Bosch z Izraela masakra. Wadliwy filtr paliwa 60zł a koszty naprawy wtrysków i pompy kilka tys zł. A teraz weź udowodnij że to wina filtra... Jakie ma ładne czerwone kapturki ochronne. Co by się coś nie dostało do nowiutkiego filterka. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To są własnie oszczędności w produkcji. I klepanie towaru byle gdzie.
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 13-01-2013 o 21:29 |
|
|
|