![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: fokus
Silnik: 1,8tddi
Rocznik: 2002
|
albo inaczej moze ktos wie ktore kabelki od komputera maja byc podlaczone do przycisku info moze ma ktos shemat
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
jest juz caly dzial o tym. wystarczy wpisac w googlach i poszukac na tym forum lub na focusforum.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: fokus
Silnik: 1,8tddi
Rocznik: 2002
|
dzięki maol byłeś najbliżej winny był przycisk info prawdopodobnie robił zwarcie bo przy przekręceniu kluczyka komputer się włączał a po cofnięciu kluczyka i przekręceniu ponownie przełączał opcje .Gdy rozebrałem ten przycisk urwałem kabelki od info i już nie było zwarcia cały czas była jedna opcja włączona zaryzykowałem i zamówiłem nową manetkę z przyciskiem i już wszystko działa .A wpisywałem w google rożne warianty i nie znalazłem podobnego problemu jak mój internet jest zaśmiecony jak coś potrzebujesz to ciężko znaleźć dzięki wszystkim za zainteresowanie dodam tylko że jeżeli bieżecie sie za rozbieranie tego przycisku to nie zróbcie tego samego błędu co ja i od razu rozpołowicie wajche kierunkowskazu , urwiecie wtedy kabelki od info trzeba pierwsze je zdemontować rozbierając cala manetkę w drobny mak
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford
Silnik: Focus 1.6mk1 fl /Fiesta mk6 1.4 tdci
Rocznik: 2004
|
Witam Panowienie mianowicie mam problem z moim komputerem pokładowym wczoraj przypadkowo cos nadusiłem i nie działa poprostu pokazuje mi się tylko temperatura i nic wieciej :/ jesli zgaszę auto to ponownie pokazuje mi na wyswietlaczu OFF nawet jesli przyciskam przycisk info to tylko słychac dzwięk ale nic nie pokazuje probowałem juz tutaj wasze rady ale nie pomoga proszę o pomoc dziękuje Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford
Silnik: Focus 1.6mk1 fl /Fiesta mk6 1.4 tdci
Rocznik: 2004
|
Właśnie odlaczylem akumulator i komputer działa ale nie z manetki tylko z kluczyka za każdym razem żeby zmienić funkcje to muszę wyłączać stacyjke i ponownie
|
|
|
|