![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-12-2010
Model: Focus 2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Weź ze sobą jakiegoś kumpla który ma pojęcie o mechanice, zajrzy pod spód, sprawdzi chociaż pobieżnie silnik, zawieszenie, numery, a Ty sobie popatrz po szybach na roczniki, jakie są szpary, jak się drzwi i klapy zamykają. Ja nie cwaniakowałem, postawiłem kumplowi za to dobrą flachę i nie żałuje. Poza tym co było widać od razu nie ma żadnej miny. Wszystkie " dziwactwa" lakiernicze trzeba sprawdzić i wypytać co było robione i dlaczego.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Szanowni Postujący!
Właśnie mój brat, który jest właścicielem auta zwrócił mi uwagę na krzywe komentarze dotyczące ogłoszonego do sprzedaży focusa. Widzę, że jeden aktywny 'bloger' zastanawia się nad tym autem. Skoro tak proszę kilka słów nowości. To ja jestem autorem ogłoszenia. Mój numer telefonu to 511-948-655 i mam na imię Piotr.Auto jest absolutnie bezwypadkowe...i jesli ktos twierdzi inaczej to po prostu go wyśmieję. Co do waloru tuningu allegrowego oczywiście można polemizować...czy komuś się podoba czy nie. Prawdą jest, że listwy boczne są zakupione od tuningowego sprzedawcy na allegro, bo fabrycznie nie są montowane. Pod spodem są oryginalne, fabryczne. Wystarczy zerwac te chromowane i nabywca będzie jeździł na nich. Proszę bardzo, ja uważam że są ladniejsze od fabrycznych. Podobnie z obramowaniem szyb, wystarczy zerwać i po 'wsiowym' waszym zdaniem problemie. Kołpaki? He he..proszę założyć sobie fabryczne. Szyby tylne?, przyciemnione w znanym w Lublinie Hanesco. Naklejki? Bierzesz beznzynę ekstrakcyjną....5 minut i po problemie. Dleczego są? Po prostu jestem fanem i praktykiem sztuk walki i lubie te klimaty.Dlaczego ja o tym piszę? Bo mój brat nei ma na to czasu. miałem to auto wziąc od niego ale kupilem draśniętą astre na dojazdy do pracy w dieslu. Inne pytania? zamiast lipnych postwó..przecież wystarczy zadzwonić ...umówić się na spotkanie ..podjechac do salonu Forda..pogadać z Panem Cieślą i wszystkiego się o tym dowiesz..łącznie z reputacją mojego brata- właściciela auta...zamiast marnowac czas na postowanie zapraszam do realu. Piotr |
|
|
|
#13 |
|
|
Aha, zapomniałem o jeszcze jednym. Jak kupowałem te chromowane listwy i obramowanie szyb..nie moglem zostawić fabrycznego czarnego grilla i dokupiłem chromowane..zamiana to 5 minut...oryginalny mam na 'wsiowej' działce gdzie robione były zdjęcia tego 'wsiowego' focusa wsiowego lekarza jak tu postujecie....he he. Po prostu śmiać mi się chce. Jeden z kolegów widzę, że pisze tu rozsądnie. Wystarczy rozmowa i konkretne działania aby auto sobie sprawdzić ja....jestem spokojny bo wiem co sprzedaje mój brat. No i na koniec. Podobno mój brat jest wsiowym lekarzem jak tu jeden mily Pan postuje. Kolego z Ciechanowa..bez obawy. Ja jestem w takim razie wsiowym 'prawnikiem' z Lublina. Jak myślisz? tacy goście bawią się w kanalowe...demontaże podzespołów aby obuć nabywcę. He he..śmiać mi się chce okrutnie. A przeciez jest cywilizowane urządzenie nazywane telefonem a ja jestem zupełnie miłym człowiekiem. Sorry za te przydługie wywody ale..nerw mnie wziąl na tą polską naturę anonimowych blogerów.Pozdrawiam i zapewniam ...wiem, że nabywca będzie zadowolony.
|
|
|
|
#14 |
|
|
Do kolegi Zaq22 jesli nie przekręcam nicka!
Przebieg- żadnej ściemy, 100% oryginalny Wkład?- Ozł zdjęcie listew, O zł- olej i filtr oleju, bo byly zmieniane indywidualnie bodaj przy 33500km. Datę możemy odtworzyć po dacie zakupu na allegro oryginalnego filtra motorcrafta, oleju FOrd'a na moim nicku z allegro Tarcze i klocki?- żadnej potrzeby ingerencji Ubezpieczenie- dokumenty do wglądu na miejscu Opony i felgi?- sytuacja wyglądała tak, auto z salonu wyjechało na felgach stalowych (15) i letnich oponach, które lezą aktualnie w garażu. Dokupione były nowe opony zimowe, które są na aucie teraz. To co napisałem o alufelgach 16 to zakupione były z innego używanego Mondeo z oponami 205/55/16, ale są one (opony) już w słabym stanie. Przy zakupie dostajesz w cenie więc to co było fabrycznie z salonu. auto na stalówkach z letnimi oponami do kufra i zimowymi na kola. Te oryginalne alusy 16 (Forda) sprzedam za dopłatą i myślę, że rozsądnie wytłumaczyłem dlaczego, ano dlatego, że też były dokupywane. Historia auta- odsyłam do weryfikacji w salonie podczas spotkania. Pan Cieśla, który je sprzedawał w salonie rozpoznaje auto na ulicy, myślę, że wielokrotnie je widział od daty zakupu i łatwo sprawdzić czy auto było 'robione'. Co do klapki wlewu-długi czas szukaliśmy zamiennika w kolorze auta...z humorem liczyliśmy że może odkupimy na allegro oryginalną z auta (została po prostu chamsko skradziona w nocy pod blokiem), bo taki gadżet chodzi po ok.150zł. Nie było..więc sam kopiłem na allegro nową, zagruntowaną do pomalowania w wolnej chwili.POZDRAWIAM |
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
Ale się opisałeś...aż się czytać nie chce.
Nie chcę się czepiać, ale prawnik, sztuki walki, kupił draśniętą astrę :-), brat nie ma czasu i jeszcze jakiś pan Cieśla...znaczy się, że to drugi właściciel he he he. Dobra już się nie czepiam, bo nie pójdę do nieba :-) Super auto, brałbym bez zastanowienia...ale po co mi drugi :-D
|
|
|
#16 |
|
|
Witam ostatniego Blogera!
Strasznie kolega kąśliwy...trzeba uważać, bo może się wątroba zepsuć. Widać, że kolega ma zepsute doświadczenia z ludźmi. Filozofia jest prosta. Jeżeli można mieć młodsze rocznikowo auto z silnikiem diesla w podobnych pieniądzach to kolega fachowiec by odpuścił? Chciałbym zobaczyć minę kolegi Maureliusza, gdyby przyjechał..pooglądał po prostu tego Focusa i przestał snuć te teorie spiskowe. Zgadzam się, że jest mnóstwo kitu podczas sprzedaży aut i wystarczy poczytać w prasie co się dzieje. Oprócz tego są jednak normalni ludzie i ich sytuację życiowe. Są dokumenty do pooglądania, stacje obsługi do weryfikacji stanu pojazdu itp. Sprzedaż samochodu nie odbywa się jak w przypadku telefonu komórkowego lub t-shirt'a. Moja reakcja...przydługie posty z wczoraj to zwykła reakcja na ...jad i podejrzliwość jakie się wyłaniają z lektury podpowiedzi dla inicjującego "Zaqa 22". Co do Pana Cieśli- bo tak go określam- to chyba każdy kto kupuje auto w lubelskim salonie wie kto to jest i zakończmy już ten temat. Wiem natomiast jak ważne dla nabywcy jest to od kogo auto kupuje a nie tylko to jaki samochód ogląda.Mam na myśli to czy kupuje się samochód od handlarza czy osoby prywatnej.Pozdrawiam w niedzielę wszystkich zwolenników Forda! |
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2011
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci 109
Rocznik: 2006
|
hey za 6000 e moge ci sprzedac focusa mk2 w kombi z 79000 km pozdrawiam z hiszpani bialy 1.6 tdci 109 km
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Skifek, bez nerw jeśli jest tak jak piszesz i autko jest cacy to spokojnie szybko znajdziesz kupującego, bez różnicy co tutaj się wypisuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
No dokładnie. Przykro mi, ale w naszym kraju KAŻDE auto jest z definicji podejrzane i każdy rozsądny kupujący tak powinien podchodzić do każdego auta. Sorry, ale takie jest życie. Zatem lepiej się czepiać niż potem płakać.
Ja jeszcze tylko dodam od siebie, że zderzak z przodu wyszedł w dziwnym odcieniu, ale może to kwestia zdjęcia i lampy błyskowej oraz trzeba będzie zainwestować w antenę:-)
|
|
|
#20 |
|
|
Cieszę się, że atmosfera dyskusji się wyciszyła. Jeżeli wie się, że jest inaczej a ktoś podważa to takimi 'masowymi' argumentami to wtedy nerw się faktycznie pojawia, bo masz odczucie niemocy w przekonywaniu. Zgadzam się kolegą przedmówcą, że auto w dobrym stanie sprzeda się i tak. Co do odcienia zderzaka znowu pozostaje mi polemizować z kolegą Maureliuszem. Nie można oczekiwać cudów na zdjęciu ze zwykłego cyfraka w ponury dzień na 'wsiowej' działce..kiedy brodzisz po wodzie z roztopu. Faktycznie kolega uświadomił mi jednak jedna nową rzecz, którą zupełnie przeoczyłem w opisie i którą z ręką na sercu potwierdzam. Kiedy podklejałem te boczne chromowane listwy. Dokupiłem w tym samym klimacie na allegro antenkę (niby tuningową) także w klimacie kaligrafii o kształcie miecza samurajskiego. Niestety to była porażka, bo była ona zbyt cięzka po nakręceniu na podstawkę. Była sobie zima...mrozik...szczoteczka do ośnieżenia auta..szybki ruch po dachu..i ...nie ma antenki. Odłamała się razem z gwintem wewnętrznym. Głupota i brak przewidywania kosztuje więc około...40-60zł...bo tyle kosztuje podstawka, którą trzeba będzie wymienić.
|
|