Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Dealerzy, ASO i stacje paliw
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-04-2006, 23:03   #11
frompoland
ford::professional

Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
Domyślnie

w ASO zlecilem naprawe auta...
jakim cudem to nie moja sprawa ja nie mechanik...
modul wstawiony i okej
zaprogramowany i okej
tylko czemu auto wciaz nie na chodzie a oni nie maja pojecia jaka moze byc przyczyna usterek
a po drugie to dalem auto 24 LUTEGO !!! 24 lutego a dzis jest 6 kwietnia !!!
SKANDALEM jest to ze auto oddane do ASO a ja jak debil szukam usterek po forach i nternetowych !!!!!!!!!!!!!!!
gadalem z centrala z jakas pinda i nic sie nie dowiedzialem
ASO forda jest do bani (te we wrocku przynajmniej) a obsluga klienta (ta w wawie) tez stoi nie najlepiej...

a stal tam taki piekny chlyser 300m...
ehhh czlowiek uczy sie na bledach....

[ Komentarz dodany przez: Jacek: 07-04-2006, 01:15 ]
Wyzywanie kogokolwiek nic tu nie da, poza naruszeniem Regulaminu Forum...
Radze nie przesadzac.

frompoland jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2006, 06:28   #12
jagrall
ford::expert

Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie

Jacek trochę wyrozumiałości, jak ja bym wtopił parę klocków i dalej miał auto niesprawne też bym się zdenerwował
Stary 07-04-2006, 09:54   #13
frompoland

Domyślnie

wyzywanie ?? :fcp15
Stary 07-04-2006, 10:18   #14
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie

a kontaktowales sie z bylym wlascicielem? bo na to wychodzi ze sprzedal Tobie trefne auto i wmowil ze tylko modulu brakuje a tu oprocz modulu gdzies indziej pies pogrzebany....bo tak to moze byc ze pol auta rozbiora zeby znalesc przyczyne.

wspolczuje Tobie ale chyba masz nauczke na przyszlosc zeby starac sie kupowac auto na chodzie.
Stary 07-04-2006, 10:42   #15
frompoland

Domyślnie

poprzedni wlasciciel juz nie zyje... bylo ich 2
pierwszy z 1907 roku zmarl juz dawno a drugi byl z 1938 roku (jego szwagier) tez juz jest ŚP...
autu nic nie jest... jezdzilo i wszystko bylo okej do chwili gdy chcieli je ukrasc...
tylko ze zlodzieje cos popaprali i spalili swoj modul + orginalny ktory byl w aucie...
od tamtej pory auto stalo do lutego... gdy ja je kupilem...
Stary 08-04-2006, 14:16   #16
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie

Wedlug mnie srawa wyglada tak: za cene ktora Ci proponuja w ASO kupil bys 2 sprawny silnik. Twoj blad ze dales auto do ASO modul uzywany to koszt okolo 150-300 zl. ASO ma takie ceny i nic na to nie poradzisz. Blad ze nie dogadales sie z nimi ze jak nic nie zrobia policza tylko robocizne a modul bedzie mozna zwrocic. Niestety nikt nie bedzie grzebal w aucie za darmo, zwlaszcza ze tu nie modul najprawdopodobniej jest winny. Jezeli mowisz ze byla pruba kradziezy pewnie uszkodzony jest immobilaizer i moze byc jeszcze uszkodzony komputer, a czesci te sa kosztowne i nawet ASO nie ma ich na stanie musi sprowadzic i zaplacic a jezeli nie to, to co oni z nimi zrobia ?? wydadza kilka tysiecy i wrzuca do magazynu ?? Akurat mam doczynienie z uslugami i wiem ze najpierw trzeba wszystko dokladnie uzgodnic zeby pozniej nie bylo takich niespodzianek ale to powinni Cie uprzedzic. A teraz to tylko puste gadanie i gdybanie. W kazdym razie mam nadzieje ze autko uruchomisz.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Stary 08-04-2006, 15:57   #17
frompoland

Domyślnie

mam ich w du** i nie zaplace !!! niby za co?? ewentualnie max 3 stowki za robocizna a ci "wachowcy" na 3200PLN mnie podliczyli banda debili !!!
stanowczo odradzam ASO GERMAZ we Wroclawiu !!

[ Dodano: 2006-04-08, 16:07 ]
PS.
od 24 LUTEGO nie dzwonili do mnie ANI RAZU !!!!!
auto jest we Wroclawiu a ja mieszkam w Warszawie i ZERO!!!!! kontaktu ze strony ASO !!
chyba podam ich do sadu !!!
Stary 08-04-2006, 20:55   #18
Slawko

Domyślnie

jedź do warsztatu, odbierz auto, powiedz, aby zabrali moduł, nic nie płać bo auto dalej jest niesprawne(jesli tyle czasu nie potrafia naprawić, to znaczy, ze nie znaja sie na tym), przywieź auto do warszawy, kup moduł np. na allegro, szrot , udaj sie do odpowiedniego warsztatu aby zaprogramowac immo, i bedzie hulac. Za długo trzymasz auto w serwisie.

jak bedziesz miał auto w Wawie, to daj znac, poszukamy odpowiedniego magika.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2006, 23:50   #19
frompoland

Domyślnie

ale jak mozna byc takim chu**m i trzymac samochod od 24 lutego i go nie zrobic...
dzis napisalem maila i wyslalem do zarzadu. tresc maila umieszcze ponizej jak przyjdzie odpowiedz to tez umieszcze.:

Witam,

Nazywam się Adam Ch******.

24 lutego przyprowadziłem do serwisu ASO Germaz we Wrocławiu Forda Modeno model ’97 z roku 1998,

6 cylindrów o Nr. Nadwozia: WFOAXXGBBAWR82874 i numerze rejestracyjnym: KDY 5623.

Auto zostało przyholowane brakowało akumulatora i modułu PCM.

Nikt nie pomógł mi w umiejscowieniu auta na parkingu SAM z NARZECZONĄ musiałem przepchać 1,5 tonowe auto przy 15 stopniowym mrozie na miejsce parkingowe (po około 20 minutach przyszło 2 panów i pomogło, auto było już prawie na miejscu).

Zostało zlecone uruchomienie silnika.

Miną ponad miesiąc i nikt nie zadzwonił do mnie w tym czasie. Na własną rękę kontaktowałem się z Panem Adamem Pileckim. Twierdzi On, że mechanicy warsztatu chcą rozbierać silnik. Zgodziłbym się gdybym był pewien, że ma to sens. Sami nie wiedzą, jaka jest przyczyna usterki i chcą grzebać w silniku V6, o którym maja znikome pojecie. (koszt około 2 tys. PLN)

Dodam jeszcze, że silnik palił przed kradzieżą modułu PCM, więc silnik jest, „okej” (informowałem o tym serwis wielokrotnie)

Mechanicy w innych serwisach ASO jak i prowadzący prywatne warsztaty naprawcze twierdzą, że rozbieranie silnika w tym przypadku jest zbędnym kosztem.

Obecna cena auta (naprawy) wynosi około 3000 – 3500 tys. PLN i auto nadal nie odpala, jeśli dodamy kolejne 2 tys. PLN + jeszcze jakieś „oryginalne” pomysły mechaników, cena wyniesie śmiało ponad 7 tys. PLN i nadal nie ma pewności czy auto odpali.

Śmie uprzedzić, że nie zapłacę za usługę, która nie została zrealizowana rzetelnie i przychylnie dla klienta.

Stosowne pismo skieruję również do centrali Forda w Warszawie.

Jak można w XXI wieku w ten sposób postępować z klientem??

Kto odpowiada za niedociągnięcia??

Domagam się przyjrzeniu sprawie i odpowiedzi na powyższe pytania.

Co autoryzowany serwis może zrobić by zrekompensować stratę czasu, zdrowia i pieniędzy??

[ Dodano: 2006-04-10, 11:25 ]
zdarzyl sie cud !!!!
maila napisalem w sobote po poludniu i tego samego dnia go poslalem...
we Wrocku odebrali go w pon (10 kwietnia) a 7:22 i juz o 8 rano mialem telefon ze......
.... silnik PALI !!!
ludzie.... normalnie cos niesamowitego...
nie mialem jak rozmawiac wiec beda do mnie jeszcze dzwonic, tym samym szczegoly podam z czasem.... czyz to nie piekne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))) moje drugie w zyciu mondo bedzie na chodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-07-2006, 22:31   #20
Fatso
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie

i gdzie szczegoly ???
Fatso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania