![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-01-2011
Model: Focus 04-08 4 Door Estate CVT Auto Transaxle ZF
Silnik: 1.6L Duratorq TDCi (110PS) - DV6 @296Nm @138HP
Rocznik: 2007
|
Przebieg to 125tys w 4 latku i do tej pory serwisowany w ASO. Tak jak napisałem wyżej szlam to nie był, dodatkowo poza dolewką jest nowy filtr oleju w skrzyni. Chciałem sprawdzić ile może auto po zchipowaniu i jakie są granice. Jeśli chodzi o nadmierne obciązanie auta to nie robię tego, jeśli miałbym jezdzić ciągle na max to nie kupiłbym kombi z małolitrażowym dieselem w automacie a raczej coś bardziej przystosowanego do ciśnięciaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-10-2010
Model: Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2003
|
kstilger, ale jednak go 'zaczipowałeś' Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może się mylę, ale chip samochodu w głównej mierze podnosi moc i moment silnika a V-max jest bardziej zależna od przełożeń skrzyni. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-01-2011
Model: Focus 04-08 4 Door Estate CVT Auto Transaxle ZF
Silnik: 1.6L Duratorq TDCi (110PS) - DV6 @296Nm @138HP
Rocznik: 2007
|
Chipowanie było "przy okazji" usuwania DPF, jak już zmieniać parametry silnika po usunięciu DPF to czemu od razu nie poprawić innych rzeczy. Celem był głównie większy moment obrotowy (dużo żwawiej teraz się zbiera) i nieco obniżone spalanie (rzeczywiście około pół litra mniej pali) a te dwadzieścia parę koni więcej na hamowni to "efekt uboczny" ale zdawało mi się, że mocniej się to przekłada na prędkość maksymalną, chociaż chyba rzeczywiście zapomniałem, że opory rosną do kwadratu prędkościGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i stąd tylko parę km/h więcejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|