![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: FORD FOCUS MK3
Silnik: 1.6 16V BENZYNA
Rocznik: 2012
|
Chciałbym podpiąć się do tematu, szukam schematu instalacji tylnych świateł, aby samemu zamienić stronami światło cofania z przeciwmgłowym.
Czy ktoś posiada taki schemat do focusa kombi mk1? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus Mk3
Silnik: 2.0 Benzyna 160 KM
Rocznik: 2015
|
Witam, posiadam Focusa Mk3 z 2015r. w sedanie sprowadzonego z USA
Niestety wczoraj poległ na przeglądzie z powodu braku świateł przeciwmgłowych (wymagany tył) Proszę o poradę w kwestii montażu. Póki co jedyna opcja jaką widzę to wrzucenie światła w zderzak, przeciągnięcie kabla i zamontowanie włącznika. Jakieś inne pomysły ? Z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Jedź do innego diagnosty skoro nie było fabrycznie jak nie zechce to do następnegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus Mk3
Silnik: 2.0 Benzyna 160 KM
Rocznik: 2015
|
Skończyły sie czasy podróży od jednego kolegi do drugiego.
Dane mojego auta oraz opis usterki jest juz wprowadzony w system Każdy inny diagnosta bedzie to widział a mega słabe by było tracić 99 zł za każdym razem aż do skutku Dali mi 14 dni na poprawkę... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
To gdzie ty te przeglądy robisz?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najpierw płacisz a potem jedziesz na przegląd? U mnie tak nie ma Druga sprawa skoro nie było fabrycznie światła to co masz sam sobie to wyczarować? Bez sensu |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
Cytat:
Bump: Kupujesz jakieś światło przeciwmgielne, przewód, przełącznik, tak jak napisałeś. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Robiłem przegląd w czerwcu tego roku mojego focusa jak kupiłem i nie płaciłem najpierw
Ok może i coś się pozmieniało już teraz Według mnie jest to bzdura najpierw płacić czy przejdzie przegląd czy nie |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
Sorry, źle napisałem. Zmiany zaczęły wchodzić w listopadzie. Teraz ma być drożej, płacisz przed wjazdem, wszystkie usterki są notowane w systemie i każdy może je sprawdzić, dodatkowo nie można spóźnić się z przeglądem, bo zapłacisz podwójnie.
Oczywiście że jest to bzdurne, ale myślisz że po co są takie ustawy ? Oczywiście żeby jeszcze bardziej dojechać kierowców na hajs. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Przegląd robiłem w czwartek (tydzień po terminie), najpierw zapłaciłem 99zł, następnie przegląd, stempel i do domu.
Puki co to jedyna zmiana to płatność z góry i system CEPiK |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Zaraz zaraz robiłem na początku grudnia przegląd ciężarówki firmowej tej co jeżdżę i nie płaciłem z góry
Czyżby to dotyczyło tylko osobówek? |
|
|
|