![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: tomek
Model: ford fiesta mk6
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2003
|
Witam.wlasnie kupilem fieste z tym motorkiem.przebieg 200000km.na pierwszym tloku dymi z pod wtrysku.mam pytanie[jak dlugo mozna jezdzic na tej usterce?[czy przy wymianie jest mi cos potrzebne oprucz podkadki pod wtrysk?wtryski sa wkrecane czy na wcisk?zabiore si sam za wymiane.dzieki za odpowiedzi.pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2008
Model: FF
Silnik: francuski
Rocznik: nn
|
Odkopałeś bardzo stary temat i nawet go nie przeczytałeś. Gdybyś to zrobił wiedziałbyś, że wtryski są wkręcane i z jaką siłą trzeba je dokręcać. Na pytanie jak długo można z tym jeździć nie wiem czy ktoś Tobie odpowie - myślę, że większość osób wymienia je jak najszybciej, gdy czuć paliwem albo słychać cykanie i nie czeka aż będzie dymić spod wtrysku.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...ta, wkręcane?? Ja kilka tygodni temu samodzielnie wymieniałem podkładki i wtryski dociskane są "łapką" dlatego zalecane jest jednoczesne wymienienie tulei prowadzących. Co do samej operacji to od groma jest rozkręcania i nic poza tym. Dla ułatwienia dodam - po odkręceniu "łapki" wtryskiem można śmiało poruszać lewo/prawo ...by go wydostać. Zabieg przeprowadziłem bez klucz dynamometrycznego - jak pisałem mocowanie na docisk a nie wkręcanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|