![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-03-2011
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Dziś podłączyłem centralkę.W moim Ka z roku 2000 bagażnik można otworzyć kluczykiem lub przyciskiem, teraz po dodaniu centralki sterowania pilotem również nim. Podłączenie pod przycisk (oczywiście sterowanie +) bez dodatkowego przekaźnika.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Mietek
Model: Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 1999
|
Witam !
Czy ktoś z Was miał okazję dozbrajać swoją Ka w otwierany z pilota bagażnik ? Centralkę z dodatkowym kanałem już posiadam od dłuższego czasu, na pilocie również jest dodatkowy przycisk, a Ka ma przycisk na kokpicie od otwierania bagażnika. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek poradę, gdyż nie mam pojęcia jak się za to zabrać - elektryk tylko mówił o podpinaniu dodatkowego przekaźnika i że dużo z tym zabawy... Dzięki i pozdro ! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Elektryk kłamie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz już zamontowaną (niefabryczną) centralkę do centralnego zamka tak? Podaj model tej centralki. Znajdę sobie schemat i powiem jak dalej. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 25-10-2015 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Też tak myślę, strasznie marudny człowiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam już zainstalowaną centralkę ( Maxi Car 286 ), schematem w razie potrzeby dysponuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tego co wyczytałem to muszę kabelek od dodatkowego kanału wpiąć w + w przycisku czyli kabel czarny/żółty ? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Masz autoalarm czy sterownik? 286-3901 czy inny? Jest tego 6 rodzai [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jeśli masz sterownik 286-3901 to wyjście dodatkowe ma 10A (też tak masz na schemacie podane?) i wtedy możesz podłączyć to pod czarny/żółty przy przycisku. Jak masz inny symbol to podaj jaki. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 25-10-2015 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Sterownik zamka centralnego 286-3409, schemat od 286-3901 jest identyczny z tym który otrzymałem razem ze sterownikiem
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Jeśli na schemacie jest info że kan. dodatkowy ma 10A to możesz łączyć bez przekaźnika.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: szymon
Model: ka
Silnik: 1300
|
Witam. Mam ten sam problem. Elektryk zakładał mi sterownik( Zamster plus) i stwierdził,ze klapy nie pójdzie podłączyć ponieważ sterownik otwiera masa a zamek otwierany jest +. Czy jakoś tak...mówił o przekaźniku. Dodam,ze auto jest z 1999 roku z fabryczny centralnym zamkiem.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Taak, faktycznie do siłownika podawany jest plus, ale plus ten idzie z modułu sterowania. Moduł sterowania wyzwalany jest masą.
Jak to "nie idzie podłaczyć" nawet jeśli chciał się wpinać w kabel do siłownika to nie potrafił podłączyć przekaźnika za 7 zł? Jaki masz dokładnie model Zamstera? Tak na szybko znalazłem instrukcję i mamy: 4. Sterowanie dodatkowym kanałem: nacisnąć przyciski „B” lub „C” na 3 sekundy EFEKT: impuls masy 1 sekunda na wyjściu 5 sterownika [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 26-10-2015 o 21:16 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: szymon
Model: ka
Silnik: 1300
|
Zamster plus K185-3 chciałbym zrobić tak żeby działał pilot i ten przycisk na konsoli. Możesz mi napisać jak to zrobić. Pozdrawiam
|
|
|
|