Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-05-2006, 08:32   #11
Anubis
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał hyzmont
Mam pytanko dokreciłem łacznik do wahacza na maxa i to chyba nie za dorze co wy na to?
Uważam, że źle zrobiłeś. Tam jest guma i po to tam jest by amortyzować uderzenia, a jak ją za mocno dokręciłeś to może być za twardo. Ja jak to wymieniałem to dokręciłem z wyczuciem tak, że guma się ścisła o ok. 20% i już prawie rok jest ok. Nie musisz się obawiać, że Ci się nakrętka odkręci, bo tam jest nakrętka samokontrująca (z takim plastikiem). Z drugiej strony zależy ile u kogo jest max :fcp4 .

Anubis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2006, 11:13   #12
Marq

Model: Mondeo MK4 Silver X
Silnik: 2.0 HE, 145 KM, PB
Rocznik: 2008
Domyślnie

Pajlot a jak ktoś średnio rocznie robi pomiędzy 7 a 10 tysięcy to ile wyjdzie? :fcp2 A tak to jest jak się tylko do pracy jeździ 2 kilometry w te i 2 kilometry we wte. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Plus do tego co jakiś czas wypadzik na wczasy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Marq jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2006, 12:12   #13
Pinki
ford::expert

Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
Domyślnie

Marq, no bo przecież wszystkie auta zciągane z niemiec są bezwypadkowe noi oczywiście kupione od emeryta ktory tylko na majówki nim jeździł i oczywiście nawet powietrze do kół pompował w ASO .a co do sttukow to u mnie tez puka z tyłu i jest to brak gumki w "oczku" łącznika stabilizatora. a dzwięk taki jak by jakieś pudełko czy co podskakiwało w bagażniku. koszt np. na allegro to już od 25pln sztuka (ale niepolecam) lepiej dołożyc chociaż z drugiej stron trzeba wybrać złoty środek bo dwa razy droższe łączniki nie wytrzymają dwa razy dłózej na Polskich drogach

[ Dodano: 2006-05-03, 12:19 ]
BTW kabal, podobny temat był już opisywany np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] korzystaj czasem z archiwum bo po co dublować tematy bo nawetaikon, te same fotki w obu tych tematach pozałanczał :0
Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD
były
Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936
Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216
Pinki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2006, 17:51   #14
Marq

Model: Mondeo MK4 Silver X
Silnik: 2.0 HE, 145 KM, PB
Rocznik: 2008
Domyślnie

Pinki, no wszystkie auta takie nie są. Ale fakt czasem się taki emeryt trafi, jedyna wada samochodu od emeryta to taka, że trza potem pająki z układu wydechowego wydmuchać. :fcp2

A z tym pompowaniem kół w ASO to dobre było. :509:
Marq jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2006, 21:45   #15
kabal
ford::amateur

Domyślnie

no witam ponownie...
dzieki za podpowiedzi , łacznik chyba nie jest wyrwany bo no łuku trzyma się drogi
stukanie występuje tylko na nierównościach tzn. pięknych dziurach , a np. na progach hamujacych nic się nie tłucze ... także chyba ta gumka stabilizatora ...
a z przebiegiem to chyba jest 100 tyś oryginał bo po zakupie odrazu robiłem rozrząd ( mechanik znajomy robił ) i pasek był fabryczny - może komuś się wydawać mały przebieg ale chyba taki jest naprawde
dodam tylko że amortyzatory są dobre - więc to wykluczam
pozdrawiam
kabal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2006, 22:06   #16
Pinki
ford::expert

Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
Domyślnie

Życze ci tego ,zeby był orginalny . dlamnie to na wysoce prawdopodobnie są te łączniki. aco do paska to może był zmieniany a w Rajhu chyba nikt sie nie bawi z zamienikami rozżądu i przy wymianie wkłada orginalny pasek bo po 100000km napisy na pasku już dawno są niewidoczne i raczej wątpie ,żeby ktoś mógł powiedzieć czy to orginał ale kto wie i jeśli to faktycznie wspomniane łączniki to puki co się nic poza tłuczeniem nie bedzie działo
Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD
były
Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936
Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216
Pinki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2006, 09:12   #17
arni0000
ford::advanced

Domyślnie

podłaczę sie pod temat u mnie też stuka lewy tył ale zauwazyłem ze wahacz dobija do śróby w nadwozu az sie wyrobiłe wyzłobienie w miejscu troszke nad otworem w gdzie przechodzi linka ręcznego. Miał ktoś moze taki objaw.
arni0000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2006, 12:48   #18
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie

nie wiem jak jest w 1,8 -musze u taty podejrzec,ale w 2,0 tak własnie tłukla rura wydechowa o belkę-ta która dochodiz do tylnego lewego tłumika-->szła nad belką,a ze opuscił mi sie wydech na wieszaku pod fotelami i usiadł cąły układ to sie obijało własnie na dziurach.i daje 80% ze to bedzie wąłsnie to u ciebie!

pozdrowionka i sprawdz-najprosciej złap za wydech i zabujaj nim na boki i w góre i dół-i zobaczysz czy uderza czy nie.

pozdrowionka!
Stary 22-05-2006, 18:46   #19
skbart

Model: Seat Alhambra
Silnik: 1,9 TDI 90KM AHU
Rocznik: 1998
Domyślnie

Cytat:
Napisał kabal
jestem użytkownikiem forda monde z 93 roku - od 2 miesięcy ( przebiek 100 000 km)
od kilkunast dni słyszę dziwne stuki ( tak jakby coś się obijało ) tak jakby w tylnym zawieszeniu,
Ja bym posprzątał w bagażniku, czasami pomaga!!! :fcp27
skbart jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2006, 08:06   #20
arni0000

Domyślnie

Właśnie szukałem stuków w tylnym zawieszenu i co sie okazało blacha która idzie od koła do nadwozia powyginała sie jak papier i stukała o nadwozie. wyglada to jak wahacz ale nie chce mi się wierzyc ze mozna z takiej blaski zrobić wahacze. Poprostowałem je breszką i jest ok. Zastanawiam sie od czego tak sie powyginały. nie ciagam przyczepy nic nie woze a one sie wygięly.
arni0000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania