Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-07-2011, 22:16   #11
JuloKrk
ford::average

Model: Transit
Silnik: 2,5D 4CC
Rocznik: 1993
Domyślnie Odp: 2,5D mocno poci się ropą

No ok, widzę już jak wtryskiwacze są połączone tymi przewodami powrotnymi, ale nadal nie czaję w jaki sposób ten pierwszy jest zaślepiony. Czy na tym zdjęciu (ukradzionym z allegro) czegoś brakuje? No ni cholery nie wymyślę jak to ma być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

JuloKrk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2011, 22:19   #12
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Jeszcze raz:
Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Każdy kapturek ma dwa króćce, ten pierwszy jest zakorkowany na fragmencie przewodu.
Na tym zdjęciu ten fragment przewodu na pierwszym wtrysku... ukradli.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie ruszaj niepotrzebnie wtrysków, to wymaga wymiany ich uszczelek silikonowych i kauczukowych, mogą się bez ich wymiany zapiec...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 31-07-2011 o 22:26
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2011, 22:22   #13
JuloKrk

Tzn co, kawałek przewodu tam powinien wystawać i mieć zaślepkę wkręconą i tyle, czy to jeszcze jakoś inaczej jest realizowane?

No właśnie, czegoś brakuje. Czyli po prostu kabel z zaślepką i tyle? Jakieś specjalne długości tegoż? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez JuloKrk ; 31-07-2011 o 22:27
Stary 31-07-2011, 22:27   #14
tomlim
ford::advanced

Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015

u mnie jest taki kawalek gumki jak kondonek tylko grubszy i zaslepiony tym jest pierwszy wtrysk. z ostatniego idzie do powrotu
tomlim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2011, 22:28   #15
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Dopasuj do przewodu gładki metalowy kołek i wciśnij (np gwóźdź, nit, kulkę od łożyska itp)
Stary 31-07-2011, 22:33   #16
JuloKrk

o borze jakie to proste, hehe. No zero finezji, jak w FSO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

OK. Czyli na chwilę obecną trzeba zdjąć puchę filtra żeby mieć widok na wszystkie wtryski i patrzeć gdzie leje. Zmienić te nieszczęsne kapturki i przewody i tyle.
To ja ponawiam pytanie, czy te kapturki są w stałej sprzedaży, gdzie o to pytać, ile mniej więcej kosztują?
Stary 31-07-2011, 23:50   #17
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał JuloKrk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja ponawiam pytanie, czy te kapturki są w stałej sprzedaży, gdzie o to pytać, ile mniej więcej kosztują?
Może przeczytaj jeszcze raz z uwagą ten wątek...
Stary 31-07-2011, 23:58   #18
JuloKrk

OK, już widzę. Nie wiem jakim cudem, ale Twoje posty jakoś muszę czytać po 5 razy, za każdym razem umyka mi jakaś informacja. Ale bardzo za nie dziękuję, bo właściwie wszystko wyjaśniają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. OK, to jutro będę temat ruszał dalej

Ostatnio edytowane przez JuloKrk ; 01-08-2011 o 00:03
Stary 01-08-2011, 09:34   #19
jgrz

Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012

A najpewniej wyciek zdiagnozujesz sposobem " na mąkę" czy też talk. Wytrzyj dokładnie podejrzane miejsce wycieku i posyp talkiem. Odpal auto i po chwili masz na powierzchni ślad wycieku. U mnie pękł ten króciec stalowy którym do wtrysku idzie paliwo z pompy. Tam jest takie ciśnienie, że za diabła nie było widać wycieku, bo występował tylko przy pracy silnika i to w postaci niewidocznej " gołym okiem" mgiełki, co nie przeszkadzało, że silnik pięknie " wyropowany" był po kilku kilometrach. Sposób podpowiedział mi Ziemek 56 ( szkoda że zniknął z forum miał parę fajnych "patentów" na transita). Pozdrawiam.
jgrz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2011, 21:39   #20
JuloKrk

Przyczyna pocenia była o wiele bardziej prozaiczna. Nie będę póki co ruszał żadnego kapturka, bo są suchutkie pomimo wątpliwości przy tym silikonie. Wężyki po prostu się pozsuwały i przez nie się wylewało, więc zmiana samych przewodów przelewowych na nowe powinna definitywnie zakończyć temat.

Niestety kumpel zrobił mi bubę z regulacją pompy wtryskowej. Myślałem że wie co robi i czyściłem sobie spokojnie wnętrze. Niestety nie zaznaczył wcześniejszych położeń, a jak wkręcił później nakrętkę kontrującą, to kręcił i kręcił, aż stwierdził że całość razem z tą środkową śrubą się kręci. Teraz auto jeździ, ale tak powiedzmy da się je rozbujać do 100-110km/h. Mam wrażenie, jakby brakowało mu momentu obrotowego. Czy można teraz samemu wyregulować pompę wtryskową na podstawie jakiś danych w stylu "wkręć do oporu, odkręć o X obrotów"? Czy teraz tylko pompiarz, czy mam zastrzelić kolegę, czy nie stała się tragedia i pozwolić mu żyć? A może już nie zostało mi nic, tylko kręcić i testować aż będzie OK?
Odpowiedz

Zasady postowania