![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-07-2011
Model: Transit
Silnik: 2,5D 4CC
Rocznik: 1993
|
No ok, widzę już jak wtryskiwacze są połączone tymi przewodami powrotnymi, ale nadal nie czaję w jaki sposób ten pierwszy jest zaślepiony. Czy na tym zdjęciu (ukradzionym z allegro) czegoś brakuje? No ni cholery nie wymyślę jak to ma być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Jeszcze raz:
Cytat:
Nie ruszaj niepotrzebnie wtrysków, to wymaga wymiany ich uszczelek silikonowych i kauczukowych, mogą się bez ich wymiany zapiec...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 31-07-2011 o 22:26 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Tzn co, kawałek przewodu tam powinien wystawać i mieć zaślepkę wkręconą i tyle, czy to jeszcze jakoś inaczej jest realizowane?
No właśnie, czegoś brakuje. Czyli po prostu kabel z zaślepką i tyle? Jakieś specjalne długości tegoż? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez JuloKrk ; 31-07-2011 o 22:27 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2011
Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015
|
u mnie jest taki kawalek gumki jak kondonek tylko grubszy i zaslepiony tym jest pierwszy wtrysk. z ostatniego idzie do powrotu
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Dopasuj do przewodu gładki metalowy kołek i wciśnij (np gwóźdź, nit, kulkę od łożyska itp)
|
|
|
#16 |
|
|
o borze jakie to proste, hehe. No zero finezji, jak w FSO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
OK. Czyli na chwilę obecną trzeba zdjąć puchę filtra żeby mieć widok na wszystkie wtryski i patrzeć gdzie leje. Zmienić te nieszczęsne kapturki i przewody i tyle. To ja ponawiam pytanie, czy te kapturki są w stałej sprzedaży, gdzie o to pytać, ile mniej więcej kosztują? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 |
|
|
OK, już widzę. Nie wiem jakim cudem, ale Twoje posty jakoś muszę czytać po 5 razy, za każdym razem umyka mi jakaś informacja. Ale bardzo za nie dziękuję, bo właściwie wszystko wyjaśniają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. OK, to jutro będę temat ruszał dalej
Ostatnio edytowane przez JuloKrk ; 01-08-2011 o 00:03 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012
|
A najpewniej wyciek zdiagnozujesz sposobem " na mąkę" czy też talk. Wytrzyj dokładnie podejrzane miejsce wycieku i posyp talkiem. Odpal auto i po chwili masz na powierzchni ślad wycieku. U mnie pękł ten króciec stalowy którym do wtrysku idzie paliwo z pompy. Tam jest takie ciśnienie, że za diabła nie było widać wycieku, bo występował tylko przy pracy silnika i to w postaci niewidocznej " gołym okiem" mgiełki, co nie przeszkadzało, że silnik pięknie " wyropowany" był po kilku kilometrach. Sposób podpowiedział mi Ziemek 56 ( szkoda że zniknął z forum miał parę fajnych "patentów" na transita). Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Przyczyna pocenia była o wiele bardziej prozaiczna. Nie będę póki co ruszał żadnego kapturka, bo są suchutkie pomimo wątpliwości przy tym silikonie. Wężyki po prostu się pozsuwały i przez nie się wylewało, więc zmiana samych przewodów przelewowych na nowe powinna definitywnie zakończyć temat.
Niestety kumpel zrobił mi bubę z regulacją pompy wtryskowej. Myślałem że wie co robi i czyściłem sobie spokojnie wnętrze. Niestety nie zaznaczył wcześniejszych położeń, a jak wkręcił później nakrętkę kontrującą, to kręcił i kręcił, aż stwierdził że całość razem z tą środkową śrubą się kręci. Teraz auto jeździ, ale tak powiedzmy da się je rozbujać do 100-110km/h. Mam wrażenie, jakby brakowało mu momentu obrotowego. Czy można teraz samemu wyregulować pompę wtryskową na podstawie jakiś danych w stylu "wkręć do oporu, odkręć o X obrotów"? Czy teraz tylko pompiarz, czy mam zastrzelić kolegę, czy nie stała się tragedia i pozwolić mu żyć? A może już nie zostało mi nic, tylko kręcić i testować aż będzie OK? |
|
|
|